XS
SM
MD
LG

Sve više zaraženih sportista kovidom 19!

Svakog dana smo svedoci da je sve više sportista pozitivno na kovid 19. Nastavak Prve i Super lige, kup utakmice, sa velikim brojem gledalaca ostavile su traga. Zamera se prisutnima da nisu koristili zaštitne maske, niti su imali socijalnu distancu.

Počelo je pre dva i po meseca sa šest pozitivnih igrača Novog Pazara. Čak pet fudbalera Crvene zvezde su pozitivni i nalaze se  u samoizolaciji. Reč je o Gobeljiću, Jovančiću, Jovičiću, Petroviću i Kontaru. Bivši kapiten Zvede Vujadin Savić je takođe zaradio koronu. Zaraza je ušla i u Spartak ŽK, i u samoizolaciji su kapiten Dunđerski, Vidović i Jočić. Sudijska četvorka sa polufinala kupa je testirana i dobili su pozitivan rezultat. Radi se o internacionalcima Novaku Simoviću, Srđanu Jovanoviću, pomoćnicima Milanu Mihajloviću i Urošu Stojkoviću, Simovićevom bratu Milošu, koji je trebao da maše na utakmici između Javora i Inđije.  

Najviše odjeka imala je informacija od juče da je pozitivan teniser Novak Đoković i njegova supruga Jelena. Posledice Adrija tura oseća još nekoliko zaraženih tenisera: Viktor Troicki i njegova supruga, Gregor Dimitrov (od njega je sve počelo), Borna Ćorić i nekoliko trenera... NBA košarkaš Nikola Jokić je platio ceh prisustva proslavi Mega Bemaksa i oproštaju od kluba trenera Milojevića. Pozitivan je bio košarkaš Partizana Nikola Janković. Prvi korektor odbojkaške reprezentacije Atanasijević tvrdi da je bio nulti pacijent u selekciji Slobodana Kovača. Pored njega, zaraženi su Luburić, Podraščanin, Lisinac, trener Igor Žakić...

Za porast broja obolelih u našoj zemlji svi prstom upiru u večiti derbi, odigran u okviru polufinala kupa, gde se okupilo oko 18. 000 gledalaca, mada je i na proslavi titule Crvene zvezde bio nešto manji broj. Bez maski, rukavica, socijalne distance, tako su se ponašali navijači, a izgleda i igrači!

Sudionici i organizatori teniskog Adrija tura su ovih dana izloženi konstantnim napadima i osudama za nepromišljeni postupak kao što je organizacija serije humanitarnih turnira. Svetskoj sportskoj javnosti nije toliko zasmetala brojnost posmatrača na terenima "Novak" na Dorćolu i Zadru, koliko preterana opuštenost tenisera u časovima odmora i dokolice.  Misli se na revijalne košarkaške i fudbalske utakmice, terevanke na splavovima, druženje sa ljubiteljima "belog sporta"...

Košarkaška reprezentacija Srbije trebalo je da odradi bazične pripreme na Kopaoniku, ali je savez postupio mudro i otkazao ih zbog zaraženosti reprezentativca Đorđevića, člana FMP-a.

U pravo vreme je došla pauza u fudbalskom prvenstvu, ali kad krenu pripreme i kontrolne utakmice postojaće opasnost od razbuktavanja zaraze. Da ne govorimo o igračima, trenerima iz nižih rangova takmičenja za koje nema preciznih podataka, niti su obelodanjena imena zaraženih. Pominje se mogućnost odlaganja prvenstva za nedelju-dve dana. Ponovo su vraćene mere obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru i javnom prevozu. Ostaje da se vidi da li će se ograničiti broj gledalaca na otvorenim sportskim terenima.