XS
SM
MD
LG

Adria Tur: Duci imao meč lopte ali Tim se radovao na kraju

Foto: ATP Tour

Dominik Tim upisao je i drugu pobjedu na Adria Turu. U drugom kolu B grupe Austrijanac je savladao Ducija Lajovića sa 2-1 u setovima.

U prvom gemu Lajović se sučio sa brejk loptom ali ju je spasio sjajnim vinerom. Potom su obojica sigurno osvojili svoje gem lopte. U četvrtom gemu Tim je imao 30-15. Međutim, Duci je vezao tri poena i došao je do brejka. Duci je došao do dvije set lopte u narednom gemu. Prvu nije iskoristio radi greške iz forhenda. Ipak, na drugoj je odservirao servis viner i sa 4-1 dobio je prvi set.

U prva tri gema drugog seta, obojica su čuvali svoje servise. U četvrtom gemu došlo je do prvih problema za servere. Tim je imao 15-40, Duci spasio dvije ali ne i treću brejk loptu. Tako je Tim poveo sa 3-1. Tim je brejk i potvrdio te je dobio drugi set sa 4-1.

Lajović je dobio prvi gem trećeg seta. No, tada Dominik Tim ulazi u fenomenalnu seriju. Vezao je deset poena te je brejkom došao do vodstva od 3-1. Tim je servirao za meč. Međutim, Tim je napravio dvije dvostruke greške i dvije greške iz forhenda, pa je Lajović brejkom izborio taj brejk. Prvi mini brejk u taj brejku viđen je u sedmom poenu a napravio ga je Duci. Potom je vezao dva poena na servis i došao je do tri meč lopte. Prve dvije meč lopte, Tim je spasio bez problema na svoj servis. Treću je Duci imao na svom servisu, ali je nakon duge razmjene napravio grešku. Potom je napravio dvostruku grešku te tako poklonio Timu meč loptu. Prvu meč loptu Tim je iskoristio te je sa 8-6 dobio taj brejk.

Tim sada ima dvije pobjede i sutra će sa Grigorom Dimitrovim igrati za prolaz u finale.