XS
SM
MD
LG

Pregled pristiglih pojačanja u Superligaškim klubovima - zima 2019/20

Foto: H.D.Vujanović

Zimski prelazni rok za sezonu 2019/20 donosi kao i uvek velike kadrovske promene u svim superligaškim ekipama, a evo pregleda dosadašnjih dolazaka igrača i zvaničnih transfera.
FK Čukarički Beograd:
Vincent Eze Okeuhie (26) je rođen u Lagosu (Nigerija), igra na poziciji desnog krila, a tokom karijere je nastupao za turski Kartalspor, kiparske ekipe Apollon Limassol, Nea Salamis i Omonia, tunižanski CA Bizertin, Metalac i Vojvodinu. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 17 superligaških nastupa za novosadski tim, uz 3 postignuta pogotka.
Milan Savić (19) je rođen u Bijeljini, igra na poziciji levog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. U Beograd stiže iz belgijskog Mehelena gde je proveo prethodnih godinu i po dana. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine (U17, U18, U19, U21).
FK Partizan Beograd:
Bojan Matić (28) je rođen u Zrenjaninu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u fudbalskom klubu Jedinstvo iz Novog Bečeja. Tokom karijere je nastupao i za Sentu, Zemun, Loznicu, Mačvu, južnokorejski Seoul i Vojvodinu. Zabeležio je tokom aktuelne sezone 18 superligaških nastupa za novosadski klub, uz 9 postignutih pogodaka.
FK Voždovac Beograd:
Ivan Milosavljević (19) je rođen u Kragujevcu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Pre nego što je priključen prvom timu crno-belih nastupao je i za ekipu Teleoptika. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U18, U19).
Edin Ajdinović (18) igra na poziciji veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Prošle godine je nastupao za crveno-bele u UEFA Youth League gde je zabeležio 5 nastupa. Nakon toga je prethodnu polusezonu proveo u Voždovcu kao pozajmljeni igrač.
Aleksa Janković (19) je rođen u Požarevcu, igra na poziciji desnog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom jesenjeg dela aktuelne sezone bio je član Teleoptika, filijale crno-belih. Zabeležio je dva nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U19).
FK Vojvodina Novi Sad:
Nikola Andrić (27) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog beka, a tokom karijere je nastupao za Mladenovac, slovačku ekipu Podbrezova i Mladost iz Lučana, odakle je i stigao u Novi Sad. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 19 superligaških nastupa za lučanski tim.
Nikola Mirić (18) igra na poziciji desnog beka, a tokom juniorske karijere nastupao je fudbalske klubove Vojvodina i Partizan.
Momčilo Mrkaić (29) je rođen u Trebinju, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u trebinjskom Leotaru. Tokom seniorske karijere nastupao je i za Bežaniju, beloruski Gomel, Zemun, BSK Borča, Drinu iz Zvornika, Radnik iz Bijeljine, Vitez, Zrinjski iz Mostara, ponovo Zemun, kao i Javor Matis, odakle je i stigao u Novi Sad.
Bogdan Mladenović (23) je rođen u Beogradu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ponikao je u fudbalskom klubu Rad. Tokom seniorske karijere nastupao je za Žarkovo, Rad i portugalski Zil Vicente, odakle je i stigao u Novi Sad.
Stefan Đorđević (28) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji levog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama novosadske Vojvodine. Tokom karijere je nastupao i za novosadski Proleter, Spartak iz Subotice, Banat iz Zrenjanina, Voždovac, Crvenu zvezdu, Borac iz Čačka, italijanske klubove Catania i Potenza, kao i Radnički iz Niša, odakle je i stigao u Novi Sad.
Konstantin Nika (26) je rođen u Rumuniji, igra na poziciji desnog beka, a ponikao je u Dinamu iz Bukurešta. Tokom karijere je nastupao i za italijanske ekipe Atalanta, Cesena, Avellino i Latina Calcio, kao i rumunske ekipe Dunarea Calarasi i Voluntari, odakle je i stigao u Novi Sad. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U19, U21), kao i seniorsku selekciju.
Petar Pavličević (19) je rođen u Crnoj Gori, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama OFK Titograd. Prethodnih godinu i po proveo je u redovima mladog tima portugalske Benfike. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U17, U19).
Lazar Stojsavljević (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a tokom karijere je nastupao za engleske klubove Woking, Millwall i Newport County, odakle je i stigao u Novi Sad.
Miljan Vukadinović (27) je rođen u Beogradu, igra na poziciji krilnog napadača, a tokom juniorske karijere bio je član Rada i beogradskog Hajduka. Tokom seniorske karijere nastupao je za češke klubove MAS Taborsko, Mlada Boleslav i Slavija Prag, a potom za Zemun i Napredak. Za kruševački tim je tokom minule jeseni zabeležio 13 superligaških nastupa, uz 4 postignuta pogotka.
FK Spartak ŽK Subotica:
Milan Milanović (25) je rođen u Bajinoj Bašti, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Slogu iz Bajine Bašte, Crvenu zvezdu i užičku Slobodu. Tokom seniorske karijere bio je član Slobode, Javor Matisa, Zlatibora i Novog Pazara.
Nikša Vujanović (18) je rođen u Crnoj Gori, igra na pozicijama napadača i desnog krila, a tokom juniorske karijere bio je član Lovćena i Partizana. Zabeležio je veći broj nastupa za nacionalnu selekciju Crne Gore (U17, U18, U19).
FK Radnički Niš:
Milosav Sićović (20) je rođen u Zemunu, igra na poziciji krilnog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Crvenu zvezdu i Internacional iz Beograda. Tokom seniorske karijere bio je član Dinama iz Vranja i beogradskog Sinđelića.
Borivoje Ristić (36) je rođen u Leskovcu, a tokom juniorske karijere bio je član Partizana i Smedereva. Kasnije je nastupao i za Dubočicu, Mačvu, Vojvodinu, slovačku ekipu Rimavska Sobota, Metalac, užićki Slobodu, Teleoptik, BASK, Novi Pazar, Čukarički, Radnik, slovenački Rudar iz Velenja, grčki Panserraikos, Radnički iz Niša i grčki AE Larisa, odakle se i vratio u Niš.
Bojan Letić (27) je rođen u Brčkom, igra na poziciji levog beka, a tokom juniorske karijere nastupao je za ekipu Jedinstva iz rodnog grada. Tokom seniorske karijere bio je član Kozare iz Gradiške, Borca iz Šamca, Veleža iz Mostara, slovačke ekipe MSK Zilina, češke MFK Karvina i Sarajeva, odakle je i stigao u Niš. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine (U21).
Stefan Milosavljević (27) je rođen u Kruševcu, igra na poziciji veznog igrača, a karijeru je započeo u ekipi Napretka. Kasnije je nastupao i za Mladost iz Lučana, mađarski Putnok, Borac Bivolje, Zemun, makedonski Sileks i Mačvu, odakle je i stigao u Niš. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 19 superligaških nastupa za šabački tim.
Nemanja Kojić (29) je rođen u Loznici, igra na poziciji klasičnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Rad. Tokom seniorske karijere nastupao je za Rad, Partizan, turske ekipe Gazientep i Istanmbulspor, Radnički iz Niša, kazahstanski Ordabasy, japanski Tokyo Verdi i kruševački Napredak, odakle je i stigao u Niš. Tokom aktuelne sezone za kruševački klub je zabeležio 9 superligaških nastupa, uz jedan postignut pogodak. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reperezentativne selekcije naše zemlje (U19, U21).
Ognjen Bjeličić (22) je rođen u Beogradu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a u mlađim kategorijama nastupao je za ekipe Crvene zvezde i Rada. Tokom seniorske karijere nastupao je za Sinđelić i Inđiju, odakle je i stigao u Niš. Tokom aktuelne sezone za tim iz Inđije  je zabeležio 17 superligaških nastupa, bez postignutog pogotka. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reperezentativne selekcije naše zemlje (U16).
Aleksandar Pejović (29) je rođen u Požegi, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Slogu, Radnički 1923, Slobodu iz Užica, francuski Trelissac, OFK Beograd, Mladost iz Lučana i beloruski Dinamo Minsk, odakle je i stigao u Niš.
Nemanja Subotić (27) je rođen u  , igra na poziciji centralnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Bežaniju, Budućnost iz Dobanovaca, Vojvodinu, slovački SFK Sered i kazahstanski Taraz, odakle je i stigao u Niš.
Mario Maslać (29) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji centralnog beka, a u mlađim kategorijama nastupao je za Novi Sad i Vojvodinu. Tokom seniorske karijere nastupao je za Veternik, Borac iz Čačka, hrvatski Osijek, Vojvodinu, kazahstanski Irtysh, letonsku Rigu, kao i makedonske ekipe Belasica i Akademija Pandev. Zabeležio je i nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U16, U21).
FK Mačva Šabac:
Miloš Gordić (19) je rođen u Beogradu, igra na poziciji golmana, a ponikao je u fudbalskom klubu Crvena zvezda, odakle je i stigao u Šabac. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selkcije naše zemlje (U17, U18, U19).
Petar Gigić (22) je rođen u Prištini, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere bio je član Radničkog iz Niša i OFK Beograda. Tokom seniorske karijere nastupao je Mačvu, a potom i beogradski Partizan, odakle se i vratio u Šabac kao pozajmljeni igrač crno-belih. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U18, U19). Tokom aktuelne sezone zabeležio je samo jedan superligaški nastup za ekipu Partizana.
Ivan Obrovac (33) je rođen u Šapcu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a u mlađim kategorijama bio je član beogradskog Rada. Tokom seniorske karijere nastupao je za BSK Borča, kragujevački Radnički, Hajduk iz Kule, Novi Pazar, Mačvu i Mladost, odakle se i vratio u Šabac. Tokom aktuelne sezone zabeležio je samo 5 superligaških nastupa za lučanski klub.
Mladen Živković (30) je rođen u Požarevcu, igra na poziciji golmana, a tokom juniorske karijere nastupao je za Carevac i VGSK iz Velikog Gradišta. Tokom seniorske karijere branio je za Slogu iz Petrovca na Mlavi, Smederevo, Donji Srem, bugarski Chernomorets Burgas, Sinđelić, Novi Pazar, Radnički Niš, norveški Mjondalen, Rad i Mladost, odakle je i stigao u Šabac. Tokom aktuelne sezone zabeležio je samo 4 superligaška nastupa za lučanski klub.
FK Javor Matis Ivanjica:
Andrej Jakovljević (19) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji levog beka, a tokom karijere je nastupao za Brodarac i novosadsku Vojvodinu.
Luka Luković (23) je rođen u Beogradu, igra na poziciji veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Crvenu zvezdu i Vojvodinu. Tokom seniorske karijere je bio član Vojvodine, švajcarske ekipe Biel-Bienne, OFK Bačka, belgijske ekipe Mouscron i Čukaričkog. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U18, U19).
Rastko Šuljagić (24) je rođen u Zemunu, igra na poziciji golmana, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Tokom karijere je nastupao i za nemačku ekipu Stuttgart II, ukrajinski Dnipro II, Olimpik iz Sarajeva, Inđiju, OFK Bačka, Rad i Radnički iz Pirota. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U18, U19).
Zoran Švonja (23) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Veternik, Vojvodinu i ČSK Čelarevo. Karijeru je potom nastavio u Italiji gde je bio član Salernitane i Parme, zatim je nastupao za Donji Srem, Javor Matis i OFK Bačka, a u Ivanjicu se vratio iz Bugarske gde je bio član Lokomotive iz Sofije.
Saša Varga (26) je rođen u belgijskom Liježu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere bio je član beogradskog Rada. Tokom seniorske karijere nastupao je za Palić, BASK, Rad, Teleoptik, špansku ekipu Jumilla, Bežaniju, Sinđelić i slovenačke ekipe Brda i Radomlje.
Nemanja Mladenović (26) je rođen u Valjevu, igra na poziciji desnog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama OFK Beograda. Tokom seniorske karijere nastupao je za Kolubaru, Metalac, norveški Bodo/Glimt, Zemun, grčku Larisu, OFK Bačka i Spartak, odakle je i stigao u Ivanjicu. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U19), a na 8 nastupa postigao je 2 pogotka. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 8 superligaških nastupa za subotički tim.
Ivan Vasiljević (21) igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Tokom karijere je nastupao i za beogradsku Lokomotivu, ČSK Čelarevo i slovenački Rudar iz Velenja.
Luka Radivojević (20) je rođen u Valjevu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama Jedinstva iz Uba. To je ujedno i jedini klub za koji je nastupao tokom seniorske karijere.
Ivan Rogač (27) je rođen u Nikšiću. igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Tokom karijere je nastupao za Rad, BSK iz Borče, ukrajinski Volyn Lutsk, Vojvodinu, OFK Beograd, OFK Bačka, Zemun i Inđiju, odakle je i stigao u Ivanjicu. Tokom aktuelne superligaške sezone odigrao je svih 20 mečeva za ekipu Inđije, uz jedan postignut pogodak.
FK Inđija:
Aleksa Jovanović (20) je rođen u Boru, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Bor i Radnički iz Niša, odakle je i stigao u Inđiju. Tokom aktuelne sezone za niški klub je zabeležio 5 superligaških nastupa. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U18).
Marko Knežević (30) je rođen u Beogradu, igra na poziciji golmana, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom karijere je nastupao i za Teleoptik, Metalac, Kolubaru, banjalučki Borac, Banat, Radnički 1923, Bežaniju, Javor Matis, Smederevo, Voždovac i Radnički Niš, odakle je i stigao u Inđiju.
Miroslav Marković (30) je rođen u Aranđelovcu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom karijere je nastupao i za slovenačku Krku, češke ekipe Banik Ostrava, Časlav, Graffin Vlasim, Viktoria Žižkov, Dukla Prag, Češke Budejovice, Zbrojovka Brno, Slovan Liberec, Bohemians 1905 i SKA Habarovsk, slovački Ružomberok, grčki AEL Kalloni i marokansku ekipu Hassania, odakle je i stigao u Inđiju.
Ognjen Krasić (31) je rođen u Zrenjaninu, igra na poziciji veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina. Tokom seniorske karijere nastupao je za Palić, tuzlansku Slobodu, Vojvodinu, novosadski Proleter, kazahstanske klubove Taraz i Tobol Kosatanay, uzbekistanski Nasaf Qarshi, jermenski Banants i Voždovac, odakle je i stigao u Inđiju. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U19). Tokom aktuelne sezone za ’’zmajeve’’ je zabeležio 15 superligaških nastupa, uz jedan postignut pogodak.
Luka Cucin (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog beka, a u mlađim kategorijama nastupao je za Srem iz Jakova i Partizan. Tokom seniorske karijere nastupao je za Teleoptik, Partizan i subotički Spartak. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U16, U17, U18). Tokom aktuelne sezone zabeležio je 5 superligaških nastupa za ’’golubove’’. U Inđiju je stigao kao pozajmljeni igrač crno-belih.
Vojin Pavlović (26) je rođen u Crnoj Gori, igra na poziciji veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za ekipe Zora Spuž, OFK Grbalj, Mladost iz Podgorice i OFK Titograd, odakle je i stigao u Inđiju.
Miloš Mihajlov (36) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a karijeru je započeo u beogradskom Voždovcu. Kasnije je nastupao za Partizan, turski Konyaspor, rumunski Politehnica Iasi, kineski Changchun Yatai, kazahstanki Zhatysu, nirveški Sandnes ulf i ponovo Voždovac, odakle je i stigao u Inđiju. Tokom aktuelne sezone zabeležio je samo 5 superligaških nastupa za beogradski tim, bez postignutog pogotka.
FK Crvena Zvezda Beograd:
Seku Sanogo (30) je rođen u Obali Slonovače, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a karijeru je započeo u ekipi Africa Sports. Po dolasku u Evropu nastupao je za švajcarske ekipe Thun, Laussane i Young Boys, a pre godinu dana postao je član saudijske ekipe Al-Ittihad. Zabeležio je dva nastupa za nacionalnu selekciju Obale Slonovače.
FK Mladost Lučani:
Petar Jovanović (37) je rođen u Tuzli, igra na poziciji desnog beka, a tokom karijere je nastupao za užičku Slobodu, Mladenovac, rumunske klubove Vaslui, Politehnika i Kluž, Rad, užičko Jedinstvo, Radnički iz Niša, Voždovac, Čukarički, Mladost i Zlatibor, odakle se i vratio u Lučane.
Aleksandar Ješić (25) je rođen u Gornjem Milanovcu, igra na poziciji desnog krila, a tokom juniorske karijere nastupao je za Metalac i Borac iz Čačka. Tokom seniorske karijere bio je član Borca iz Čačka, OFK Beograda, Voždovca i Metalca, odakle je i stigao u Lučane.
FK Napredak Kruševac:
Miloš Mijić (30) je rođen u Zemunu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere bio je član Crvene zvezde i beogradskog Hajduk. Tokom seniorske karijere nastupao je za Hajduk, Radnički iz Nove Pazove, OFK Beograd, slovenačke Domžale, Donji Srem, Novi Pazar, Mladost iz Lučana, Metalac, Radnik iz Surdulice, Slobodu iz Tuzle i Budućnost iz Podgorice, odakle je i stigao u Kruševac.
Dušan Stević (24) je rođen u Brusu, igra na poziciji desnog beka, a tokom karijere je nastupao za kragujevački Radnički, Šumadiju 1903, grčki Panserraikos, makedonski Rabotnički i beogradski Rad, odakle je i stigao u Kruševac. Tokom aktuelne sezone za klub sa Banjice je zabeležio 6 superligaških nastupa.
Milan Vušurović (24) je rođen na Cetinju, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Lovćen, Budućnost, letonsku ekipu Riga, kao i bugarske ekipe Vereya i Botev. Zabeležio je jedan nastup za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U19), uz jedan postignut pogodak.
FK TSC Bačka Topola:
Vasilije Đurić (21) je rođen u Subotici, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Nastupao je i za ekipe OFK Beograda i Sinđelića, odakle je i stigao u TSC. Tokom minule jeseni zabeležio je 22 prvoligaška nastupa i postigao 6 pogodaka.
Đuro Zec (29) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji levog krila, a tokom juniorske karijere nastupao je za TSK Temerin i Vojvodinu. Tokom seniorske karijere nastupao je za ČSK Čelarevo, Mladost iz Bačkog Jarka, Srem iz Sremske Mitrovice, Proleter iz Novog Sada, Donji Srem, Borac iz Čačka, Voždovac, Krupu i Napredak. Tokom aktuelne sezone za ''čarapane'' je zabeležio 19 nastupa, uz 4 postignuta pogotka.


Javor Matis 5 : 0 Inđija
Vojvodina 1 : 0 Partizan
Čukarički 3 : 1 Mačva
Spartak ŽK 0 : 2 Napredak
Mladost 2 : 0 Rad
Voždovac 1 : 1 Radnik
Radnički (N) 3 : 1 TSC
Crvena zvezda 2 : 1 Proleter
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 3 2 78
2 Partizan 30 20 4 6 64
3 Vojvodina 30 19 5 6 62
4 TSC 30 17 8 5 59
5 Radnički (N) 30 16 4 10 52
6 Čukarički 30 15 6 9 51
7 Spartak ŽK 30 14 4 12 46
8 Voždovac 30 13 6 11 45
9 Mladost 30 13 4 13 43
10 Napredak 30 9 6 15 33
11 Radnik 30 8 7 15 31
12 Proleter 30 7 9 14 30
13 Javor Matis 30 6 10 14 28
14 Inđija 30 7 4 19 25
15 Rad 30 4 3 23 15
16 Mačva 30 2 7 21 13