XS
SM
MD
LG
25.12.2019 Administrator

Izjava selektora Nenada Peruničića

Foto: RSS

U nameri da očuva dobru atmosferu u reprezentativnom taboru pred važno takmičenje (Evropsko prvenstvo 2020 počinje devetog janaura u Gracu), a u svetlu negativnih natpisa u delu medija u kojima je kao "haos i bruka" okarakterisana odluka vezana za promenu u stručnom štabu koja je objavljena u zvaničnoj formi još početkom ovog meseca (širi spisak igrača i članova stručnog štaba na sajtu RSS je od 6.12.2019), Rukometni savez Srbije objavljuje izjavu selektora Nenada Peruničića.

- Sve ovo je došlo kao grom iz vedra neba. Zatečen sa malo, jer odluka je doneta još pre dva meseca. Pre 20 dana je objavljen spisak na kome se jasno videlo ko je na njemu. Uz dužno poštovanje medija i novinara, nemam šta da dodam, osim da je to moja odluka. Potrebno je da u određenom trenutku odreaguješ na određeni način i ne bih ulazio u zamenu teza. Smatram da je ova odluka dobra za sve. Neđi (Nedeljko Jovanović) hvala na saradnji, svakako mu želim sve najbolje u životu.

Moji razlozi za početak saradnje su bili najiskreniji mogući. I sada je moja odluka takva, stojim iza nje i znam da snosim veliku odgovornost jer se bavim odgovornim poslom. Razumem da novinari traže neke vesti, ali da pričamo o haosu? Haosa stvarno nigde nema, niti ga je bilo, i žao mi je što je ovako ispalo. U reprezentaciji se svi radujemo utakmicama i takmičenju koje nas čeka. Momci su, kao i uvek, raspoloženi. Mislio sam da se ne oglašavam po ovoj temi pre konferencije za medije u četvrtak, ali u dogovoru sa Savezom, želim da zaštitim sve ono dobro što radimo - kaže selektor Peruničić.


Crna Gora 27 : 36 Belorusija
Srbija 21 : 24 Hrvatska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hrvatska 3 3 0 0 6
2 Belorusija 3 2 0 1 4
3 Crna Gora 3 1 0 2 2
4 Srbija 3 0 0 3 0