XS
SM
MD
LG

Krtinčani istakli kandidaturu za najviši plasman

Predsednik Zoran Jevtić, donedavno aktivni igrač - foto: Milan Ašković

U konkurenciji 14 ekipa, Krtinska je već na startu istakla kandidaturu za najviši plasman u Prvoj obrenovačkoj ligi. Žreb je hteo da već u drugom kolu  snage  odmere dva favorita Krtinska i Borac. U  pravoj goleadi slavio je domaćin(4:3), mada su gosti sa Ušća prvi poveli. Pored dve navedene ekipe,  u krug favorita mogu svrstati još Jedinstvo iz Drena, Skela  i Polet iz Grabovca. Poznavaoci prilika u opštinskom fudbalu najveće šanse daju timu  pored termoelektrane, uprkos činjenici da su tri ekipe imale maksimalan učinak u prva tri kola. . U odnosu na rivale imaju kompaktan i kvalitetan sastav, novog i ambicioznog trenera Aleksandra Markovića i uslove za rad na kojima bi im pozavideli klubovi iz viših rangova takmičenja. Konkurentima za vrh na ruku ide i činjenica da su se Posavina i Rojkovac plasirali u viši rang, a da su ostali obrenovački klubovi zadržali status člana Prve beogradske lige, grupa ,,B’’

U razgovoru sa Zoranom Jevtić, dugogodišnjim predsednikom i donedavno aktivnim igračem, doznali smo da  novi trener na raspolaganju ima dovoljan fond igrača.  – Odradili smo kvalitetne i sadržajne pripreme i odigrali veliki broj pripremnih utakmica. Možda smo mali kiks načinili u Rvatima i ostali bez tri planirana boda, ali i postojeća zaliha u prva tri kola daje osnovu za velike domete – optimista je prvi čovek kluba pored termoelektrane.  

Na pomen kluba iz Krtinske prva asocijacija su dva izvaredna terena, brižljivo negovana i održavana. Iza golova su gustom sadnjom posađene tuje, što teren čini slikovitim u obilju zelenila. Tome treba dodati upravnu zgradu, restoran i tribinu za stotinu gledalaca. Prava je šteta, s obzirom na uslove, što Krtinčani nemaju mlađe kategorije.  Upravo su dovođenjem Markovića za trenera, koji je godinama uspešno vodio mlađe selekcije srpskoligaša Radničkog, želeli da jednim potezom reše dva problema: popune mesto prvog trenera i  učitelja dece koja budu zaintersovana da treniraju. – Prihvatio sam ponudu predsednika Jevtića jer Krtinska ima odlične uslove za rad, uz jedan uslov, da igrači budu redovni na treninzima. Uverio  sam se da je tim kompaktan, sačinjen većinom od domaćih igrača i onih sa strane koji su godinama privrženi klubu – kaže Marković. Već je načinio prvi korak u oživljavanju škole fudbala i okpio 17 dece.

Trener Aleksandar Marković na raspolaganju ima 21 igrača za tekuću sezonu i pred kojima je zadatak da klub dovedu do vrha. To su: N. Bugarski, F. Bugarski, Stevanović, Vasiljević, A. Bugarski, I. Bugarski, Maksimović, Ranković, Babić, Lukić, Lalović, Breljanski, Dragićević, Duković, Mitić, Lazić, Nedeljković, J. Lukić, Pantelić, Stamenić Cvetković.


Jedinstvo 0 : 0 Trstenica
Krtinska 4 : 1 Rvati
Skela 1 : 1 Belo Polje
Polet 4 : 1 Sloga
Partizan 2 : 0 Proleter
Pobednik 0 : 0 Ljubinić
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Polet 13 12 1 0 37
2 Jedinstvo 13 9 2 2 29
3 Krtinska 13 8 2 3 26
4 Skela 13 8 1 4 25
5 Borac 12 7 2 3 23
6 Belo Polje 13 7 1 5 22
7 Rvati 13 6 3 4 21
8 Partizan 13 5 2 6 17
9 Pobednik 13 2 5 6 11
10 Trstenica 13 2 4 7 10
11 Ljubinić 13 1 3 9 6
12 Sloga 13 1 2 10 5
13 Proleter 13 1 2 10 5