XS
SM
MD
LG

Piroćanci bolji od Kruševljana, pobeda za vrh tabele!

Pirotsko – kruševački derbi očigledno da je bio neophodan, pre svega domaćinu. Piroćancima, posle serije uspeha, derbi u slučaju pobede donosi “proboj” u sam vrh. Ovaj derbi, takođe, ima karakteristiku i u tome da će ekipe voditi dva trenera prijatelja. Ko će biti bolji, Marko ili Laza, videćemo.

2. minut – Goool! Ivica Jovanović 0:1

Počelo je nikad gore.

Domaći fudbaleri spetljali su se na sredini terena, gosti su prihvatili loptu, ubacili do “opasnog” Jovanovića, kome je bilo dovoljno da krene korak, dva, uđe u šesnaest metara i cilja u desni ugao. Srećom, iako su bili zbunjeni prvim golom, Piroćanci su u narednih nekoliko minuta uspeli da se vrate u igru i veoma brzo rezultiraju!

10. minut – Goool! Dimitrije Pobulić 1:1

Dobra kombinacija Piroćanaca, lopta je išla “do noge”, kao na treningu, prihvatio je Mita Pobulić i sa šesnaest metara ciljao u desni ugao.

Posle gola sve je išlo na “pirotsku vodenicu”.

13. minut – Neuhvatljivi Radivojević dobio je dubinsku loptu, odlično ciljao, ali je neko izbacio u korner.

14. minut – Ponovo napad Piroćanaca. Posle centaršuta Marković je šutirao glavom, ali je golman izbacio u drugi korner.

15. minut – Radnički je bolji. Igra se “Markova igra”. Lazini fudbaleri traže priliku u kontranapadima.

23. minut – Kecap je sa desetajk metara iznenada šutirao, ali je Šuljagić u poslednjem trenutku izbacio loptu u korner.

27. minut – Radivojević je poslao loptu do Spasića, ovaj produžio Pobuliću koji je dobro hteo, ali je lopta ponovo završila kraj gola.

29. minut – Miloš Spasić odigrao je povratnu loptu za najboljeg igrača u prvom poluvremenu, Dimitrija Pobulića, koji je šutirao, ali je ponovo neko izbacio loptu u peti korner.

31. minut – Prodor mladog Kostića Milutinovića, usledio je centaršut, ali je Radivojević zakasnio da je na metar od gola ubaci u mrežu.

34. minut – Goool! Dimitrije Pobulić 2:1

Nikola Vlajković je centrirao sa desne strane, a jedan od nižih igrača u šesnaestercu, Dimitrije Pobulić, junak prvog poluvremena, najbolje je skočio i glavom ciljao u desni donji ugao van domašaja golmana gostiju.

36. minut – Odlična kombinacija Tolić – Radivojević, mladi centarfor “belih” šutirao je glavom kraj gola.

Do kraja prvog poluvremena pirotski fudbaleri nastavili su da igraju organizovano, sigurno u odbrani, dobro kombinovali na sredini terena, a u završnici Radivojević, Kostić Milutinović i Spasić bili su “prava napast” za Kruševljane.

46. minut završeno je prvo poluvreme. Igralo se fer i korektno. Odlični sudija pokazao je jedan žuti karton, nije se čuo, imao je odličan osećaj za igru.

Toplo vreme nije uticalo na kvalitetnu igru oba tima. Derbi je u prvom delu ispunio očekivanja. Na tribinama ponovo oko 1.000 gledalaca. 

Goran Lazarević, trener Trajala, svestan da ga je Marko Vidojević nadigrao u prvom poluvremenu, promenio je taktiku. Gosti su u nastavku krenuli u ofanzivu i najavili da će uložiti maksimum da izbegnu poraz.

47. minut – Visoki Stepanović šutirao je glavom, ali nije pogodio cilj.

51. minut – kontranapad Piroćanaca, Kostić Milutinović je u kontranapadu prevario beka i centrirao, ali niko od domaćih fudbalera nije uspeo da zahvati loptu.

57. minut – ponovo Stepanović šutirao u prvi ugao, ali je Šuljagić bio na mestu.

60. minut – posle centaršuta sa desne strane Kecap je sa petnaest metara glavom šutirao preko gola.

63. minut – Stefan Marković povredio se u skoku sa protivničkim igračem, sudarili su se glavama. Odlični štoper, posle lekarske intervencije, vratio se u igru.

68. minut – Marko Vidojević očigledno da karte baca na kontranapad. Akcija u tri poteza, Pobulić – Edua, Spasić, koji šutira, ali je neko izblokirao njegov udarac.

70. minut – još jedan kontranapad Piroćanaca. Miloš Spasić je pobegao po desnoj strani, odlično šutirao, ali je lopta pogodila spoljni deo stative.

71. minut – Dve izmene u Radničkom. Edua je ušao umesto Kostića Milutinovića, a nešto kasnije uz aplauze gledalaca igru je napustio Radivojević, a ušao iskusni Strahinja Petrović.

75. minut – Domaći su se oslobodili pritiska, uspostavili ravnotežu i uspeli da zaustave Kruševljane. Piroćanci i dalje čekaju kontranapade preko Spasića i Edua.

84. minut – Na sredini terena povredio najborbeniji fudbaler u ekipi Radničkog, Milenković. Pirotki “motorino” napustio je teren hramajući, umesto njega u igru je ušao Spasojević. 

85. minut – Dobra akcija fudbalera gostiju, ali je Stefan Marković bio brži od opasnog Ivice Jovanovića.

88. minut – Gosti sve nervozniji, sve karte bacili su na napad, ali je odbrana Radničkog potpomognuta fudbalerima iz napada zaustavila njihove akcije.

89. minut – Meč je prekinut zbog povrede Bože Mančića.

90. minut – Odlično je šutirao Stepanović, srećom po Piroćance, preko gola.

91. minut – Kecap traljavo šutira sa deset metara, ali Šuljagić lako brani.

91. minut – Sudija je produžio utakmicu za šest minuta što je izazvalo negodovanje gledalaca.

95. minut – Kontranapad i nova prilika za Radnički, Pobulić je ubacio Strahinji Petroviću, koji je izašao sam ispred golmana, ali je ovaj odbranio.

96. minut – Kraj! Radnički je zasluženo pobedio u kvalitetnom derbiju.


Smederevo 1924 1 : 2 RFK Grafičar
Novi Pazar 2 : 0 Budućnost
Zemun 1 : 0 Kolubara
Radnički (P) 2 : 1 Trayal
Kabel 0 : 0 OFK Žarkovo
Dinamo 0 : 0 Zlatibor
OFK Bačka 3 : 2 Sinđelić
Radnički 1923 1 : 2 Metalac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Metalac 6 4 0 2 12
2 Novi Pazar 6 3 2 1 11
3 RFK Grafičar 6 3 2 1 11
4 Kabel 6 3 2 1 11
5 Radnički (P) 6 3 2 1 11
6 Dinamo 6 3 1 2 10
7 OFK Bačka 6 3 1 2 10
8 Trayal 6 3 1 2 10
9 OFK Žarkovo 6 2 2 2 8
10 Zemun 6 2 1 3 7
11 Radnički 1923 6 2 1 3 7
12 Kolubara 6 2 1 3 7
13 Zlatibor 6 1 4 1 7
14 Sinđelić 6 1 2 3 5
15 Budućnost 6 1 2 3 5
16 Smederevo 1924 6 0 0 6 0