XS
SM
MD
LG

Fantazi Menadžer - Najava prvog kola

Konačno smo dočekali i prvu najavu za Fantazi. Večeras kreće prvo kolo. Otvaraju novu sezonu Liverpul i Norič od 21h a do 20h možete podešavati svoje timove. Transferi su gotovi za klubove iz PL i zato je mnogo lakše sklopiti kockice.

MOA EKIPA

Bojao sam se da mi transferi poslednjeg dana ne naprave zbrku ali na kraju oni nisu pretjerano uticali na mene. Na pozicijama gdje su igrači koje imam, faktički timovi nikog dovodili nisu. Jedino sam morao mijenjati trećeg napadača jer je Nketia otišao na pozajmicu u Lids ali to svakako nije prevelika glavobolja bila.

ODBRANA

Ja sam dao povjerenje Brajtonovom Rajanu na golu. Ima okej rasporec, uvijek ima dosta odbrana a i zna skinuti penal nekada. Rezerva mi je Batun, koji je takođe igrač Brajtona pa i da se Rajan povrijedi, ja nemam problema.

Odlučio sam na startu duplirati odbranu Liverpula. U prvih pet kola (do Lige Šampiona) imaju četiri zicera za CS i duel kući sa Arsenalom gdje takođe mogu do CS. Idealna opcija kod duple odbrane jeste kombinacija Anrold i Robertson ali ja nisam imao para pa sam stavio Van Dajka i Robertsona. 

Pored njih tu je Matland Najls. Beljerin se vraća tek nekad u oktobru i Najls je dosta siguran kao starter (jedina alternativa mu je Čembers kao desni bek a tu varijantu Emeri nije probavao na pripremama). Arsenal gostuje Njuki pa čekaju Barnli i lako je moguće da će uzeti dva CS a Najls je još i ofanzzvan. Pred treće kolo ga vadim i ubacujem nekog od 4,5 (možda Tarkovskog ili Bednareka). Četvrti igrač odbrane mi je Ake. Ake je tu takođe za prva dva kola jer Bormut dočekuje Šefild i idu Vili. Mogu možda i do dva CS. Nakon toga ću vidjeti šta ću sa njim 

VEZNI RED

Vezni red mi se izuzetno ali izuzetno sviđa. Salah je tu radi fenomenalnog rasporeda na startu a i preveliki je rizik igrati bez njega. Dilema svima je između Sterlinga i KDB-a a ja sam izabrao Sterlinga. Ako KDB bude bolji, uvijek ga mogu ubaciti jer je jeftiniji za 2,5 miliona a onda mogu druge stvari pojačati. Tu je i Nikolas Pepe. Ne vjerujem da će iskidati od starta ali Arsenal će igrati napadački i ne bih prežalio da ispustim neke njegove bodove. Perez je potencijalna bombica jer igra faktički drugog napadača a vodi se kao veznjak.

NAPAD

Radi odbrane i veze, napad i nije prebogat bar po cijeni. Međutim, napad bi mogao biti odličan i ovakav. Kalum Vilson ima dobar raspored i lako on može dosta bodova donijeti. Žota igra fenomenalno tokom priprema i u kvalifikacijama za LE i zaista očekujem dosta od njega. Ima težak raspored na startu ali je on generalno dugoročna opcija.

KLUPA

Klupu sam stavio najjeftiniju moguću. Baton je rezervni golman, kao što sam rekao. Prva rezerva mi je Dendonker jer bi trebao biti starter. Druga rezerva je Keli mada je pitanje koliko će igrati nakon dolaska Geri Kejhila. Budući da je Nketia pozajmljen Lidsu, Martineli će dobiti prostora ove sezone bar malo i zato je on na klupi kod mene.

IZBOR KAPITENA

Djeluje da je izbor kapitena zaista penal. Naime, djeluje da je Salah neko kome morate dati kapitensku traku u prvom kolu. Biće veoma napaljeni na startu i realno Norič je tim koji može i pet komada primiti od Liverpula. Vjerovatno Manea neće biti još u timu tako da se Salah nameće. Možete ići rizičnije sa Robertsonom/Arnoldom jer imaju gotovo siguran CS. Međutim, moj savjet je Salah.

Ako gledate ostale ekipe, Rahim Sterling je opcija broj jedan. Vest Hem djeluje kao neko ko će primiti par komada od Sitija jer su od svih primali dosta tokom priprema. Sterling bi mogao čak i špica zaigrati i zato je dobra opcija.

Ako se hoćete kockati do kraja sa kapitenom, onda imate opciju Vilsona. Kejna ne bih uzeo u razmatranje jer znate da uvijek lošije otvori sezonu.

PREPORUČENI IGRAČI

-Riko je definitivno top opcija za ovo kolo. Danijels je povrijeđen pa je realno da Španac krene protiv Šefilda a sami tim mu je i CS veoma realan. Moguće čak da Riko bude prva opcija u sezoni pa da se i dugoročno isplati. Kratkoročno bi se morao isplatiti.

-Divok Origi može biti ubod na jedno kolo. Nisam ja generalno za takve stvari ali ako hoćete brze bodove, on je vaš adut. Manea vjerovatno nema a tu mu se otvara šansa da zablista.

-Treći predložen igrač jeste Kris Vud. Očekivati je da Barnli da gol Sotonu a Vud je igrao sjajno na pripremama. Generalno, Vud može biti isplativ kao drugi ili čak treći napadač. Za ovo kolo bar je dobra opcija.

BITNE NAPOMENE

-Liroj Sane pokidao ligamente i za njega je sezona završena. Ovo sad znači da je Bernardo Silva mnogo sigurnija opcija i dupliranje KDB-a i Bernarda, sada izgleda kao sjajan potez.

-Mane se kasno vratio sa Kupa Afrike i trebao bi propustiti prvo a možda i drugo kolo. 

-Sve je realnije da Ričarlison ne bude špic. Sam ne voli to da igra i ako ga Silva prebaci na krilo, mogao bi Rič biti pravi ubod.

-Iako je Zaha htio otići, Palas ga nije pustio. Sada je igrač nezadovoljan i pitanje je da li je više dobra opcija iz Fantazi ugla.

To bi bilo to manje više. Za kraj samo napomena da je u našoj SportDC ligi za sada oko 70 učesnika. Imate vremena do 20h da se učlanite a kod je u0oqwg.

Za kraj, pogled na moju ekipu.