XS
SM
MD
LG

Flora bolja od Reala sa Nišave

Radnički , Niš/ Foto: Fejsbuk

Fudbaleri Radničkog zabeležili su poraz u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Lepik i Vasiljev postigli golove u drugom poluvremenu utakmice. Izabranici Sima Krunića imaće priliku da u revanš meču u Nišu nadoknade minus iz Talina i plsiraju se u drugo kolo.

Fudbaleri Radničkog nisu se proslavili u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope. Nišlije su u Talinu poraženi od Flore 2:0 i u revanšu ih očekuje veliki posao ukoliko žele da nastave evropsku avanturu.

Nije Flora ekipa koje se treba plašiti, ali Estonci su u prvom duelu dvomeča odigrali muški, strpljivo, a na kraju su uspeli da postignu dva pogotka protiv uspavane ekipe Radničkog.

Istina je da su izabranici Sima Krunića još u pripremnom periodu, da je veliki deo ekipe izmenjen i neuigran u odnosu na prošlu sezonu, ali činjenica je da svaki poraz srpskih ekipa u evrotakmičenjima boli i umanjuje nacionalni koeficijent koji može biti značajan u bliskoj budućnosti.

U prvom poluvremenu utakmice nismo videli gotovo ništa, a nagoveštaj nekakvih dešavanja imali smo u 52. minutu, kada su obe ekipe propustile priliku da dođu do prednosti.

Prvo je pogrešio golman Flore Igonen, ali Nišlije nisu uspele to da iskoriste, da bi u nastavku akcije Vasiljev izašao oči u oči sa Petrovićem, ali golman Radničkog odlično reaguje.

U 75. minutu Flora stiže do pogotka. Posle centaršuta sa leve strane, upućena je lopta ka golu Petrovića, koji je odlično intervenisao, ali nije imao sreće jer se lopta odbila pred sam gol, a na nju je naleteo rezervista Lepik i zatresao mrežu Radničkog.

Nišlije su krenule angažovanije ka golu rivala, a Flora u 89. minutu, posle brzog kontranapada, dolazi i do drugog pogotka. Strelac je bio Vasiljev, koji je iz nekoliko pokušaja uspeo da pošalje loptu iza leđa Petrovića.

Revanš meč igra se za sedam dana u Nišu, a Radnički će pokušati da nadoknadi minus od dva gola i plasira se u drugo kolo i dvomeč sa nemačkim Ajntrahtom.