XS
SM
MD
LG

Počinje Vimbldon

Favoriti Vimbldona

Danas će biti odigrano četvrtfinale Vimbldona u kategoriji muškog singla. Program će na Centralnom terenu otvoriti Novak Đoković, koji će od 14:00 časova igrati protiv Belgijanca Davida Gofana. Novak protiv Gofana ima tri pobjede i jedan poraz, uz to da je neuspjeh došao u najskorije odigranom meču, u Monte Karlu 2017. godine.

Istovremeno će, na terenu 1, započeti duel Španca Roberta Bautiste Aguta, jedinog u četvrtfinalu koji do sada nije izgubio set, i Argentinca Gvida Pelje, najprijatnijeg iznenađenja turnira.

Program na centralnom će, najranije od 16:00 časova, nastaviti Švajcarac Rodžer Federer, koji za protivnika ima Japanca Keija Nišikorija. Japanc je prošle godine na završnom turniru prekinuo niz od šest uzastopnih poraza.

Drugi meč terena 1 biće između Španca Rafaela Nadala i Amerikanca Sema Kverija. Amerikanac će pokušati još jednom da iznenadi Nadala, kojeg je pobjedio u njihovom prethodnom duelu, odigranom u finalu Akapulka 2017. godine. Prethodno je Španac bio bolji četiri puta uzastopno.