XS
SM
MD
LG

Nole u osmini finala Vimbldona

Foto: Tennis World USA

Novak Đoković savladao je Poljaka Hurkača sa 3-1 te se plasirao u osminu finala Vimbldona.

Hurkač je prvi došao do brejk lopte a imao ju je u četvrtom gemu. Ipak, Nole je sačuvao servis. U narednom gemu imao je tri brejk šanse ali ih nije iskoristio. Pri rezultatu 5-5, Nole je propustio 0-40. Otišlo se na razliku, Nole je došao do četvrte brejk lopte i nju je iskoristio. Svoj servis je sačuvao te je sa 7-5 dobio prvi set.

U prvih šest gemova drugog seta gledali smo dosadan tenis u kome serveri nisu imali problema. U sedmom gemu Nole je imao tri brejk lopte ali se Hurkač spasio. Hurkač je imao dvije brejk i set lopte pri vodstvu 6-5 ali se Nole izvukao. Nole je taj brejk otvorio mini brejkom. Međutim, izgubio je oba svoja servisa i Hurkač je poveo 2-1. Nole je uspio nadoknaditi mini brejk zaostatka. Ipak, Hurkač je odigrao nekoliko bekerovskih poena poena, došao do novog mini brejka i na kraju i seta. U taj brejku je bilo 7-5 za Poljaka.

Očekivalo se da Poljak nastavi sa sjajnom igroma ali kao da je ostao bez snage. U trećem setu se totalno isključio. Nole je to naravno iskoristio i duplim brejkom dobio je set sa 6-1. Nole je u sjajnom ritmu nastavio te je u trećem gemu četvrtog seta napravio brejk. Đoković je do kraja susreta čuvao brejk prednosti te je četvti set dobio sa 6-4.

Nole će u osmini finala igrati protiv pobjednika meča Ožije Aliasim - Humbert.