XS
SM
MD
LG

Međunarodni dečiji kamp u Trsteniku

Predrag Peđa Miletić organizator Međunarodnog dečijeg kampa u Trsteniku

 

Poznati košarkaški as inače rođeni trsteničanin koji uspešno igra košarku u Austriji i bio je najbolji igrač Austrijske Bundes lige u sezoni 2016-2017 Predrag Peđa Miletić, pokrenuo je Međunarodni košarkaški dečiji kamp uTrsteniku koji će trajati do kraja ovog vikenda i imaće više sadržaja.

Prema Miletićevim rečima cilj organizatora ovog kampa je da se uključi veći broj dece preko leta i da nauče pravila igre i pokažu koliko su talentovani za ovaj sport, ali i da se druže i razonode u trsteničkoj hali sportova.

- Prošle godine ekipa koja sprovodi ovaj program bila je u Švajcarskoj,posle konsultacija sa ljudima iz kampa, sinula nam je ideja, da bi se ovako nešto moglo uspešno organizovati i u našem Trsteniku. U saradnji sa opštinom Trstenik uspeli smo da zainteresujemo veći broj dece koja dolaze ovde u kamp.

Svoje bogato znanje u ovom sportu prenosi im pažljivo i stručno trener Eron Mičel, koji je zadovoljan prijemom u Trsteniku gradu sporta kao i uslovima koje deca imaju na treninzima i da će biti sve u redu. Sa nama je i Sergej Savuski Ukrajinac. Deca se druže i slušaju predavanja o zdravstvenoj ishrani sportista, takmiče se po sistemu tri na tri i u brzom šutiranju trojki. Ovo je prava prilika da deca nauče prve košarkaške korake od profesionalaca. Ja se zahvaljujem opštini Trstenik, rukovodstvu Sportskog centra i drugima koji su nam omogućili da uspešno odradimo ovaj dečiji kamp, kaže Predrag Peđa Miletić.