XS
SM
MD
LG

Zrenjaninac Vaso Vojnović u dresu Austrije postigao tri gola protiv Brazila

Naš sugrađanin Vaso Vojnović bivši igrač SAS-a, sadašnji igrač futsal kluba Stella Rosa iz Austrije i trener u Akademiji Bambi nastupio je za reprezentaciju Austrije u fudbalu na pesku (Beach soccer)  na turniru  Zlatne lige koji je održan krajem juna u Peskari. Na turniru su učestvovale četiri  reprezentacije: Italija, Francuska, Brazil i Austrija. U prvoj utakmici Austrija je izgubila od Francuske rezultatom 6:2, da bi u utakmici za treće mesto savladala Brazil rezultatom 7:6,  gde je Vaso Vojnović postigao  tri gola.

“Stella Rosa klub za koji nastupam je najtrofejniji klub u Austriji sa ukupno sedam titula, klub je osnovao naš čovek, Aleksandar Ristovski. On je praktično i osnivač futsala u Austriji, a pored toga oformio je reprezentaciju Austrije u fudbalu na pesku, gde reprezentativci nastupaju u poznatoj Zlatnoj ligi Italije u kojoj igraju bivši igrači serije A kao i  bivši reprezentativci Italije. Pošto dugi niz godina odlično sarađujemo uputio mi je poziv da nastupam za Austriju na turnirima Zlatne lige koji su inače  veoma praćeni u Italiji. Sredinom  jula nas očekuje turnir u Fiesti, gde će pored nas nastupati Argentina, Švajcarska i Italija- Istakao je Vaso Vojnović.

Pogledajte gol Vojnovića koji je postigao protiv Brazila:

Na  turniru Zlatne lige imao sam čast da upoznam proslavljenog reprezentativca Italije  Anđela di Livija koji je ujedno i kapiten Italijana u fudbalu na pesku. Pored njega upoznao sam i Emiliano Bonazzolija koji je nastupao za dosta klubova u seriji A, sve u svemu izuzetno iskustvo za moje saigrače i mene lično - dodao je Vojnović.