XS
SM
MD
LG

Đere u drugom kolu

Foto: Tennis World USA

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo Vimbldona. On je u prvom kolu savladao Andreocija sa 3-1.

Prvi set bio je izuzetno čudan. Igralo se u serijama od po tri gema. Prvo je Andreoci poveo sa 3-0. Potom je Laslo došao do 3-3. Andreoci je novim brejkom došao do 5-3. Servirao je za set a Đere je imao tri brejk lopte. Argentinac se ipak izvukao i sa 6-3 je dobio prvi set. Đere je izgubio prvi set iako je imao i više vinera i manje grešaka u njemu.

U drugom setu i jedan i drugi su bili sigurni na servisima. Jedini krizni gejm za servera bio je deveti gem. Servirao je Đere, igralo se na razliku ali je naš teniser sačuvao servis. Otišlo se na kraju u taj brejk. U prva tri poena vidjeli smo tri brejka i vodstvo Đerea 2-1. Prednost mini brejka Laslo je čuvao, u završnici napravio još jedan mini brejk i sa 7-3 dobio je taj brejk.

U trećem setu su bili ponovo sigurni na servisima i bez većih problema su čuvali servise. Tako je bilo do završnice trećeg seta. Prvo se u desetom gemu igralo na razliku na servis Lasla. Potom je naredni gem bio izuzetno dug ali Andreoci nije dozvolio brejk šansu Laslu i poveo je 6-5. U 12. gemu Andreoci je imao 0-40. Međutim, Laslo je spasio tri brejk lopte i izborio je taj brejk. Laslo je bio dominantan u taj brejku te ga je dobio sa 7-3.

Laslo nije dobro počeo četvrti set. Andreoci je ranim brejkom poveo sa 2-0. Ipak, brzo se Laslo oporavio i došao je do 2-2. Nastavio je sa boljom igrom i konstantno je pritiskao rivala na servisu. U osmom gemu napravio je brejk i poveo je sa 5-3. Potom je osvojio svoj gem bez izgubljenog poena i sa 6-3 dobio je set.

U narednom kolu Laslo će igrati protiv Australca Milmena.