XS
SM
MD
LG

Spektakularan meč Australaca i pobjeda Kirijosa

Foto: BBC

Nik Kirijos savladao je Džordana Tompsona u spektakularnom meču sa 3-2 te se plasirao u drugo kolo Vimbldona.

Tompson je bolje otvorio meč i imao je brejk prednosti. Imao je i servis za set ali se Nik izvukao. Otišlo se u taj brejk gdje je bolji bio Kirijos i dobio ga je sa 7-4. U prvih šest gemova drugog seta nije bilo brejka a onda je Tompson serijom od dva brejk, dobio set sa 6-3.

U trećem setu serveri su bili sigurno sve do završnice seta. Imao je Tompson 5-4 i 30-30 na servisu Krijosa. Nik je tada ušao u raspravu sa sudijama a iz svega izašao sa serijom od 9-1 u narednih deset poena. Brejkom je poveo 6-5 i imao 40-15. Probao je ''svoj'' servis iz ruke ali ga je Tompson sjajno pročitao i spasio prvu set loptu. Spasio je potom i drugu a onda je napravio brejk.

Taj brejk je zaista bio spektakularan. Trajao je skoro 20 minuta uz gomilu nevjerovatnih stvari. Bilo je tu lijepih poteza ali i ludosti Nika Kirijosa. Propustio je gomilu set lopti i to uvijek tako što bi uradio neku ludačku grešku. Ipak, na kraju je izvukao taj brejk i dobio ga je sa 12-10.

A onda dva seta tipična za Kirijoseve mečeve. Na startu četvrtog Tomspon pravi brejk. Nik se tu bukvalno isključio i ''tankovao'' cijeli set. Tomspon je to naravno iskoristio i dobio je set sa 6-0. Međutim, peti set Nik je odigrao fenomenalno i dobio ga je sa 6-1.

U drugom kolu Nik će igrati protiv pobjednika meča Nadal - Sugita.