XS
SM
MD
LG

Zoltan Gujaš novi predsednik OFK Bečej 1918

Stari predsednik Dragan Knežev i novoimenovani Zoltan Gujaš

Bečejski fudbal je zaista u krizi. Nije problem što se izgubio status prvoligaša i što ljubitelji fudbala kraj Tise neće gledati visokorejtingovane klubove, već što je vrlo agilno rukovodstvo OFK Bečej 1918 pola godine ranije podnelo kolektivnu ostavku i time klub doveli u vrlo tešku situaciju. Jer, kako drugačije protumačiti da je vanredna izborna skupština okončana za petnaestak minuta!? Na prvi pogled može da se misli da je sve perfektno pripremljeno i nije bilo potrebe za razvodnjavanjem. Ali, sa druge strane sam tok skupa sa tridesetak prisutnih u svečanoj sali Gradske kuće ličio je na brzo i neuko urađen posao, a po narodnoj „brzo je kuso“ mnoge stvari su ostale nedefinisane.

Za novog predsednika izabran je preduzetnik Zoltan Gujaš, zamenik će mu biti, takođe preduzetnik, Nedeljko Vasić, a u novom Upravnom odboru su Zoran Grbić, Saša Gujanica, Slaviša Dabižljević, Vladimir Đurić, Nandor Kovač, Dragan Mikanović, Milan Onjin i Sabolč Palađi, dok će još jedan član u najskorijem vremenu biti kooptiran. Prvo što pada u oči je prisustvo predsednika novog superligaša TSC iz Bačke Topole Sabolča Palađija. Sportskog radnika takvog profila svako bi poželeo, ali niko nije mogao da pojasni otkud on u rukovodstvu bečejskog fudbala. Da li se to priprema da bečejski fudbal bude „filijala“ komšija iz Bačke Topole, što u aktuelnom trenutku može da bude dobro, ali treba imati na umu da je bečejski fudbal, istina izuzetno skromno, zimus obeležio vek skakutanja lopte kraj Tise i morao bi i nadalje da ima svoj život.Još više zabrinjava što novoimenovani predsednik Zoltan Gujaš nije izašao sa bilo kakvim programom.

- Zahvaljujem se na ukazanom poverenju uz primedbu da je vrlo nezgodno vreme za bečejski fudbal. Imam obećanje dosadašnjeg predsednika Dragana Kneževa da će mi pomoći u prvo vreme, a njegovo i iskustvo ostalih iz prethodnog saziva Upravnog odbora biće od neprocenjive koristi, bilo je, gotovo, jedino što je prozborio novi predsednik sada srpskoligaša OFK Bečeja 1918 Zoltan Gujaš.

Uspešni predsednik Bečejaca u minule tri i po godine Dragan Knežev je novoizabranom rukovodstvu čestitao na izboru i poželeo  uspešan rad, što će im biti olakšano, jer su klub ostavili bez dugova, sa poboljšanom infrastrukturom i u visokom stepenu takmičenja, a ne u stanju i rangu koji su oni zatekli.

Presedavajući skupa Slaviša Dabižljević iskoristio je priliku da se, umesto narednog decembra, obavi i izbor Skupštine kluba. Tako je njemu obnovljen mandat predsednika Skupštine, a za zamenika imenovan je Velibor Mandić. Imenovan je i Nadzorni odbor u kom su Milan Anić, Milenko Milovanov i Milan Sekulić.

- Ispadanje iz Prve lige Srbije ne bi trebalo da se tragično shvati, već da nas ujedini oko istog cilja, kako bi mu obezbedili mesto koje po tradiciji zaslužuje. Tačno je da je mnogima to teško palo, ali u sportu ima mesta samo za one koji su spremni da ulože maksimum truda i nastave sa radom, dodao je Slaviša Dabižljević.

Koliko se nespremno dočekao potez eksrukovodstva, stiče se utisak da je još nespremnije dočekan aktuelni trenutak. Novo rukovodstvo se prihvatilo izazova bez ikakvog programa, a sa pregršt problema. Valja prvo angažovati stručnog čoveka koji će se baviti isključivo sportskim delom, jer valja formirati stručni štab i igrački pogon. Iako je prelazni rok tek počeo, mnogi su najavili odlazak. Naravno, više će se znati za koji dan, ali mali je broj igrača iz minule prvoligaške sezone koji će nastaviti da nosi dres srpskoligaša Bečeja.

Odluke su jednoglasno izglasane, a da li će takva biti i realizacija

 


Trajal 1 : 0 Bečej 1918
Teleoptik 2 : 2 Sloboda
OFK Žarkovo 0 : 1 Budućnost
Borac 3 : 1 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 37 13 9 15 32
2 Trajal 37 15 7 15 32
3 OFK Žarkovo 37 14 9 14 31
4 Borac 37 10 9 18 27
5 Bečej 1918 37 12 8 17 26
6 Novi Pazar 37 7 8 22 21
7 Teleoptik 37 7 10 20 18
8 Sloboda 37 6 8 23 16