XS
SM
MD
LG

Organizacija Immortals zvanično kupila Infinite Esports, vlasnika Optic Gaminga

Izvor: RUR Esports

Iako je ovo vest o kojoj se priča već neko vreme, danas je kompanija konačno iznela svoje saopštenje, iz kojeg saznajemo da je organizacija Immortals zvanično preuzela Inifnite Esports & Entertainement – vlasnika jednog najpoznatijih Esports brednova – Optic Gaming. Ovo je takođe najveća promena vlasti u istoriji esporta, vredna preko $100 miliona.

Ova transakcija i zvanično odobrena od strane Riota i Activiosn Blizzarda, pa će uskoro Immortals Gaming Club dobiti svoje mesto u najjačim Overwatch i League of Legends ligama. Tim će ipak do kraja sezoni nastaviti da igra pod imenom Optic Gaming. Pored ta dva tima, oni takođe drže i brazilski CS:GO sastav MIBR, što će ih primorati da prodaju CS:GO sastav Optic Gaminga, kako bi izbegli sukob interesa. Takva situacija se dešava i sa OW ekipom Houston Outlaws, s obzirom da je ekipa Los Angeles Valiant zvanično njihova.

Što se tiče Call of Duty ekipa, izjavili su da tu neće menjati ništa, pošto je sastva Optica već dug niz godina jedan od najpoznatijih u profesionalnoj CoD sceni.

Ovo nije jedini posao ovkave veličine, koji je IGC obavio u 2019. godini, pošto su u maju otkupili brazilsku mečmejking platformu Gamers Club za $30 miliona dolara.

Optic Gaming i dalje ima jednu od najvećih bazi fanova, koja se zove Greenwall, pa je samim tim direktor Immortalsa izjavio da je njegov cilj da nastavi izgradnju Opticovog brenda.