XS
SM
MD
LG

Pazarci vratili seriju u Kragujevac

Foto: Andreja Kostadinović (KMF Ekonomac)

Ekonomac je u „Pendik“ stigao sa jasnom namerom da potvrdi trijumf iz prve utakmice u „Jezeru“ pre sedam dana i okruni se desetom uzastopnom titulom državnog pravaka. Međutim, borbena ekipa Novog Pazara, koja je i u prvom susretu pokazala evidentan igrački kvalitet, „isprsila“ se aktuelnom šampionu i po drugi put u ovoj sezoni savladala ga na parketu „Pendika“, tako da se serija sada ponovo seli u kragujevačko „Jezero“.

Nošeni gromoglasnom podrškom svojih simpatizera, Pazarci su izuzetno motivisano ušli u utakmicu, ali je kragujevački tim, nakon tajm-auta Predraga Rajića u 3. minutu, preuzeo konce igre u svoje ruke.

Zaigrali su „studenti“ eneregičnije u nastavku prvog poluvremena, pa su se već u 7. minutu, posle greške Redžovića, Sorkin i Matijevićnašli u dobroj poziciji da ugroze Mujovića, ali je čuvar mreže Novog Pazara u oba navrata odlično intervenisao.

Igrao se 10. minut kada se Rnić sjajnim klizećim startom izborio za loptu, a potom pravovremeno uposlio Igora, koji je rutinski savladao Mujovića.

Samo minut kasnije Ekonomac je duplirao vođstvo. Perić i Sorokin su kratko kombinovali prilikom izvođenja kornera, a zatim je usledila idealna asistencija kapitena reprezentacije Srbije ka usamljenom Milosavljeviću na drugoj stativi za 2:0.

„Vruća“ atmosfera u novopazarskom „Pendiku“, koju su simpatizeri domaće ekipe kreirali od samog početka susreta, „proključala“ je u 13. minutu, kada je utakmica nakratko prekinuta zbog konstatnog ubacivanja raznoraznih predmeta na parket.

Ovaj prekid je, kako se ispostavilo, više prijao ekipi Novog Pazara, koja je dva minuta pre odlaska na odmor uspela da smanji rezutat.Perić je izgubio loptu u duelu sa Redžovićem, ovu situaciju je dobro ispratio Sadović, koji je udarcem iz prve matirao Momčilovića.

Samo par sekundi kasnije nesporazum igrača Novog Pazara mogao je da kazni mladi Milosavljević, ali je šutirao pored gola.

A onda, 44 sekunde pre isteka prvog dvadesetominutnog perioda, igrači Ekonomca napravili su šesti prekršaj, što je automatski značilo kazneni udarac za Novi Pazar i idealnu priliku da domaći dođu do egala. Odgovornost je preuzeo Ninoslav Aleksić, ali je njegov udarac sa deset metara uspeo da odbrani Nemanja Momčilović.

Međutim, nekadašnji igrač Ekonomca iskupio se dvadesetak sekundi kasnije, kada je preciznim udarcem sa nekih 5-6 metara doneo Pazarcima rezultatsko poravnanje.

U 27. minutu „studenti“ su došli do trećeg gola na utakmici preko Brazilca Igora, koji je velemajstorskim udarcem iz okreta primorao Mujovića na kapitulaciju.

Ipak, Pazarci su opet smogli snage da uzvarte i pogotkom Mutavdžića iz kaznenog udarca sa 6 metara uspeli su da izjednače na 3:3.

U samom finišu susreta, obe ekipe spustile su gardove, pa je publika u „Pendiku“ mogla da uživa u otvorenoj igri, koja istini za volju nije donela više golova, iako je bilo pregršt prilika. Tako je Mutavdžić u 34. minutu bio u dobroj poziciji pred golom Ekonomca, ali je Momčilović spretno reagovao. Minut kasnije zapretio je Ugo posle duplog pasa sa zemljakom Igorom, ali je Mujović vrhovima prstiju izbio loptu u korner.

Do kraja susreta pokušali su Igor, Ivanković i Matijević da donesu novo vođstvo kragujevačkom timu, ali nisu uspeli u toj nameri. Na drugoj strani, Pazarci su ozbiljnije zapretili u dva navrata, preko Sadovića i Jovanovića, ali takođe bez željenog epiloga.

Budući da je po isteku 40. minuta rezultat bio nerešen (3:3), usledili su produžeci. U prvom petominutnom periodu nije bilo promene rezultata, a najbolju šansu u ovoj deonici propustio je Perić, koji je na 42 sekunde pre kraja pogodio stativu.

Tek što je krenuo drugi produžetak, Pazarci su preko kapitena Eldina Redžovića došli do potpunog preokreta i vođstva od 4:3. Dva minuta kasnije, Aleksić se neometan maltene „prošetao“ do gola Ekonomca i preciznim udarcem sa nekih sedam metara poslao loptu iza leđa Nemanje Momčilovića za kapitalnih 5:3.

Trener aktuelnog branioca titule Predrag Rajić je u samom finišu utakmice bacio sve karte na napad i uveo još jednog igrača umesto golmana, ali bilo je prekasno da se bilo šta učini. Novi Pazar je na kraju slavio sa 5:3 i seriju ponovo vratio u kragujevačko „Jezero“, gde će u sredu, 12. juna, konačno biti doneta odluka o šampionu Srbije za ovu sezonu.

VIDEO: IP SPort Media

NOVI PAZAR – EKONOMAC 5:3 (3:3, 0:0, 2:0)

NOVI PAZAR
Dvorana:
 „Pendik“
Sudije: Nebojša Panić, Vladan Radulović (obojica iz Beograda)
Treći sudija: Đorđe Ninić (Beograd)
Strelci: 0:1 Igor u 10, 0:2 Milosavljević u 11, 1:2 Sadović u 18, 2:2 Aleksić u 20, 2:2 Igor u 27, 3:3 Mutavdžić u 33 (k.u. sa 6 metara), 4:3 El. Redžović u 46. i 5:3 Aleksić u 48. minutu
Nagomilavanje prekršaja: Novi Pazar 10 (5-5), Ekonomac 10 (6-4) 
Žuti kartoni: Aleksić, Karišik, El. Redžović, Mutavdžić (Novi Pazar), Momčilović (Ekonomac)

NOVI PAZAR: MUJOVIĆ, ALEKSIĆ, EL. REDŽOVIĆ (kap.), SADOVIĆ, MUTAVDŽIĆ, Karišik, Kostić, Radetinac, En. Redžović, Jovanović. Trener: Marko Gavrilović.

EKONOMAC: MOMČILOVIĆ, PERIĆ, STOJČEVSKI, MILOSAVLJEVIĆ, SOROKIN, Antonić, Matijević, Igor, Rnić, Ugo, Ivanković, Dugalić (kap.), Rakićević. Trener: Predrag Rajić.