XS
SM
MD
LG

Zmajevi poleteli sa Kokovićem – novi trener izvršio prozivku pred početak sezone!

Fudbaleri Voždovca danas su okupljanjem na svom stadionu zvanično započeli pripreme za novu sezonu. Novom Šefu stručnog štaba, Radomiru Kokoviću na prozivci se javilo 18 prvotimaca, dok se dolazak novih igrača tek očekuje u narednim danima.

Prisutne je prvo ispred kluba pozdravio pozdravio, Jovan Damjanović, koji je istakao da je prošla sezona bila teška, i ne u skladu sa renomeom kluba, ali da bi svi morali da nauče iz grešaka, i da se klub u narednoj sezoni pokaže u još boljem svetlu.

– Ulazimo u sezonu sa određenim promenama, ali sa jasnim ciljevima i visokim ambicijama. Želeo bih da se zahvalim nekadašnjem direktoru Goranu Grkiniću za sve što je učinio za klub i što je postavio temelje za stabilan i respektabilan klub kakav je Voždovac danas. Novi Šef stručnog štaba Rade Koković je jedan od najtalentovanijih stručnjaka u Srbiji, i u skladu sa ambicijama kluba smo izabrali novog trenera, a on svoj stručni štab. Uzbuđen sam zbog onoga što nas očekuje u narednoj sezoni jer mislim da ćemo zajedničkim snagama vratiti klub na mesto koje mu pripada.

Novi šef stručnog štaba Zmajeva, Radomir Koković, takođe je pozdravio sve igrače i istakao da ne sumnja da je pred igračima i stručnim štabom plodonosna saradnja koja će doneti sjajne rezultate

– Došli smo do perioda kada sa reči prelazimo na dela, idemo na teren i to je ono što me jako raduje. Moji saradnici i ja ćemo od prvog dana nametnuti naš sistem i filozofiju rada i trudićemo se da izgradimo prepoznatljiv model igre koji će „izbaciti“ pojedinca i koji će Voždovcu doneti pozitivan imidž. Želim da postanemo jedinstveni u Srbiji i da svojom igrom i ponašanjem nametnemo nove trendove i pomeramo granice fudbala u Srbiji.

Na prvom ovosezonsko okupljanju na „Krovu“ pojavilo se 18 igrača i to:

Golmani: Marko Ilić, Mihailo Karadžić

Igrači: Alen Mašović, Strahinja Bošnjak, Borko Duronjić, Miloš Mihajlov, Nikola Mikić, Jovan Nišić, Stefan Purtić, Nikola Trujić, Bojan Kovačević, Dragan Stoisavljević, Radovan Avram, Igor Maksimović, Božidar Veličković, Luka Cvetičanin, Aleksandar Jeftić i Lazar Zličić.

Zmajevi će prvi deo priprema odraditi u Beogradu, i to na terenima Fudbalskog Saveza Beograda, jer se na stadionu u Zaplanjskoj trenutno vrše veliki radovi na zameni veštačke podloge. Nakon toga, 23. juna planiran je polazak u Velenje, gde će Zmajevi provesti dve nedelje.

Prvo kolo Superlige Srbije u sezoni 2019/2020 odigraće se krajem jula, a raspored će biti poznat u narednim danima.


Spartak ŽK 2 : 1 Voždovac
OFK Bačka 0 : 1 Dinamo
Radnik 3 : 0 Mačva
Rad 1 : 1 Zemun
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 13 8 16 28
2 Spartak ŽK 37 12 10 15 27
3 Voždovac 37 12 7 18 25
4 Mačva 37 10 11 16 25
5 Rad 37 7 12 18 23
6 Dinamo 37 9 6 22 23
7 Zemun 37 6 12 19 21
8 OFK Bačka 37 7 9 21 18