XS
SM
MD
LG

Marko Vidojević i njegovi fudbaleri vratili Radnički u Prvu ligu!

U Lebanu, javlja Ivan Džunić,  provala oblaka, kiša kako kažu domaćini pada od 16 časova.  Uslovi za igru biće teški. Ovo je utakmica koja domaćinu znači mnogo u slučaju da iz Srpske lige spadajau četiri ekipe. To se još uvek ne zna!!! Marko Vidojević je najavio da će njegov tim nastojati da osvoji svih šest bodova. Ako je tako, ukoliko Radnički pobedi, “beli” se vraćaju u Prvu ligu.

4. minut Kiša i dalje pada, teren nije još uvek pod vodom. Klizavo i otežano za igru. Domaći od prvog starta pokzali da će danas sve učiniti da osvoje bodove.  7. minut Igra se oprezno, na sredini terena. Na ovako klizavom terenu svaki start biće pretnja za igrače. Kako će se snaći sudija u procenama videćemo. 9. minut  Danas dobijamo informacije iz dva izvora. “Daki car”, tako je dečko registrovan na Instagramu, javlja nam da je Radnički u prvim minutima sigurniji, da je lopta više u posadu  Piroćanaca.  nešto manje od 100 gledalaca !

12. minut Prva dobra akcija fudbalera Radana. Centaršut sa desne strane, ali je centarfor šutirao preko gola. 14. minut Prvi organizovaniji napad Radničkog. Pobulić je na šesnaestercu poslao loptu Stojkoiću, kada se očekivao udarac, startovo je štoper i  oduzeo loptu golgeteru Radničkog.  17.  minut Još jedna dobra akcija Piroćanaca. Kombinacija Vlajkovića i Patija Spsića, njegov centaršut, ali je golman istrčao i ispred Stojkovića uhvatio loptu!

20. minut Gosti su preuzeli inicijativu. Pobulić se ubacio u šesnaesterac, ali nije uspeo da dobo primi loptu, okliznuo se. Težak teren za igru.

25. minut Posle nekoliko akcija Piroćanaca, Lebanci su u dva navrta zapretili pred golom. Udarc centarfora sa 20 metara Cvetanović je loptu izbacio u korner. Potom još jedan prodor po levoj strani, ali loš centaršut. Igra se otvoreno, izuzetno borbeno, ali za sada bez grubih startova, iako je teren klizav i otežava i sudiji procenu da razdvoji šta je klizeći a šta grub start. 29. minu prvi udarac gostiju, Vlajković je snžno šutirao, golmanu je lopta ispala, ali je Ćirković šutirao preko gola.  30. minut  Kiša je prestala da pada. Dobra informacija pre svega za aktere ove utakmice, a potom , naravno i za gledaoce.

32. minut  Prvi žuti karton. Tolić je startovao, bio je o sudar dvojice igrača, sudija je pokazao žuti karton kapitenu Rdničkog. Slobodan udarac sa 25 metara. Dobar udarac, lopta je pogodila “živi zid” i promenila pravac, Cvetanović je krenuo na suprotnu sranu, srećom, završila je u korneru!

34. minut Radan je u ofanzivi . Dobra akcija domaćih, ali su ponovo u završnici  bili neuspešni. Naši izveštači kažu da se igra na sredini terena, gde se vodi velika borba,  pred golom  obe ekipe za sada bez realizacije. 43. minut  Bilo je rrekida, samo sudija zna još koliko ima do kraja. Arbitar, kako kaže Ivan Džunić ,,počeo je d svira svašta,,! To je sudija koji je j d,delio pravdu,, na meču sa Temnićem u Varvarinu!

44. minut Finiš prvog poluvremena pripada domaćinu. Uporni, borbeni Lebanci uspevaju da nedostatak fudbalskih kvaliteta, koji je naravno na strani Radničkog, nadoknade velikom željom i borbenošću. Još jedna akcija pred golom Radničkog, ali bez realizacije.

Kraj prvog poluvremena. Nije bilo golova. Bilo je pokušaja, više pred golom Radničkog, ali i jedni i drugi, na klizavom terenu nisu mogli više. Uz sve to značaj utakmice, uticao je na igru  fudbalera oba tima.

50. minut  Marko Vidojević, trener Radničko nije menjao tim u poluvremenu.   Pati Spasić je lepo ušao u šesnaesterac , kada se očekivao udarac, uklizao je bek i izbacio u korner. 52. minut Gooool  0:1 Aca Stojković, mister gol. 

Ćirković je “ukrao” loptu na polovini Radničkog, po levoj strani je prošao dvojicu igrača koji nisu mogli da ga sustignu, poslao je pred gol Aci Stojković i mister gol kažnjava u ovakvim situacijama !

55. minut Ponovo Ćirković, oslobodio se beka, našao na 16 metara, ali je šutirao preko gola.  56. minut Kiša ponovo počinje da pada. Za Lebance, koji su slabije fizički pripremljeni to će biti veliki problem.  Radnički igra u plavim dresovima !

58. minut Dobar udarac fudbalera domćih, ali je Zeka Cvetanović, klizavu loptu uspeo da “ukroti”! 59. minut Dalibor Džunić, Daki, šalje poruku, Lebanci prete samo iz prekida. Do Prve lige još 30 minuta ! 61.minut  Ponovo prekid. Ubačena lopta desne strane, neko je šutirao glavom, ali kraj gola !

65. minut  Mile Stojanović slobodan udarac za domaće, ali neprecizno. 70. minut  Ponovo  domaći  napadaju, dobar udarac, ali Zvezdan Cvetanović se odlično snalazi  u lošim vremenskim uslovima. 71. minut  Pati Spasić je pobegao odbrani domaćih, ali se loše snašao u završnci kada se očekivalo da šutira! 72. minut  Još jednom, agilni Ćirković, U kontranapadu pobegao je po levoj strani, ali se loše snašao  nije uspeo dobro da šutira !

 Stigla je informacija iz Boljevca ! Rtanj vodi protv Temnića sa 1:0.  Radnički je iz minuta u minut sve bliži Prvoj ligi!!!!

76. minut Udarac desne polutke sa 25 metar pod prečku, Cvetanović je nesavladiv. Izbacio je ispod prečke u korner. Zicer za Radnički. Kombinacija Spasića i Pobulića, ovaj izlazi sam ispred golmana ali šutira kraj gola!

77. minut Domaći nemaju sreće. Udarac centarfora, lopta je pogodila stativu. 78. minut Fudbleri Radničkog ugrožavaju gol iz kontranapada. Domaći su stalno u ofanzivi. Pobegao  Pati Spasić, šutirao je “slabijom” levom nogom, ali kraj gola!

Temnić je u Boljevu izjednačio na  1:1.

88. minut nervoza na ternu, nervoza na tribinama. Gledaoci , kaže Dalibor Džunić ,,mole,, za nerešen rezultat. Fudbaleri radničkog  žele pobedu. Ne bih da podsećam kako je Radan jedne godine igrao u Lebanu za Dinamo iz Vranja. Ali fudbal je čudna igra. Rtanj je pobedio Temnić sa 2:1.

89. minut Goool  penal  Miloš Stanković  1:1. Akcija domaćih u šesnaestercu, neko od  gostujućih  igrača je igrao rukom  i  sudija je pokazao na penal, koji je domaći igrač iskoristio . 

94. minut KRAJ. RADNIČKI JE NOVI PRVOLIGAŠ 

I pre nego napišem poslednje reči za danas,  evo eksluzivne izjave Marka Vidojevića. Hvala  njemu i Daliboru Džunići, što ćete čuti njegove misli o ovom meču, koji je za Marka i njegov tim, bio samo jedan korak bliže trijumfu!!

Svemu je došao kraj.   Ili, ovo je novi početak!  Čuo sam Marka Vidojevića! I dalje miran, i dalje na svoj način  pleni i dalje ostavlja utisak čoveka koji ne da ne ume da se raduje, već na svoj način pokazuje pobedničko raspoloženje. Ustvari, samo takvi mogu da pobedjuju i takvi su pobednici. Marko Vidojević je ovu trku za titulu brojao iz meča u meč, nije podizao glas, nije ni kudio, ni mnogo  hvalio. Čekao je kraj, smatram ne dovoljno svestan da smo mi ovo čekali i da nam je sa svojim igračima podario radost , a gradu titulu koja  je potrebna. Pirot i Radnički prvoligši. Imamo ih još i zato smo grad koji mnogo vredi!

 Pogledajte poslednji video Dalibora Džunića. Fudbaleri Radana raduju se na travi, kao da su oni osvojili tituli. Markovi momci su napustili teren, srećni naravno, ali još uvek pod teretom , rekao bih ove naporne trke. Kada stignu u Pirot i odu na zajedničku večeru, shvatiće da su ušli u istoriju.

 Predsednik Zoran Nikolić, najavio je slavlje iduće nedelje protiv Sindjelića. Slavlje  tamo gde su pobedjivali , na Stadionu, slavlje, zašto da ne i na Trgu u centru. Tamo gde se pobede slave!

Naredni dani biće prilika za pogled u sve što se dogadjalo, za analizu, za reči Markovih momaka , presednika Zoana Nikolića, ali i za ono što sledi. Da se što pre u Klubu razgovara. Da se čuje Markovo  za vreme koje dolazi, da se sve ono što su on, Fića, Makac, Dojkić, Pati, Mister gol, Vlajko, Boža, Mita,  Ćira … uradili za pirotski, dodajem srpski fudbal, za ovaj grad i ljude.

Mnogo sam toga napisao ovog proleća. Nosio me optimizam koji je porodila moja ogromna ljubav prema ovom Klubu.Trpeo sam udarce  nekih koji su zalutali na Stadion kraj Nišave i na kraju, eto, delim radost sa svima koji su Radnički vratili  kući, kako od radosti kažem.

Ima mogo toga da se kaže. Zoran Nikolić, predsednik zajedno sa Ivanom Džunićem, skoro usamljeni, uspeo je da se izbori sa svim i svačim i omogući da pirotski tim ostvari ovaj uspeh. No, vreme koje dolazi, zahtevać nove korake.  Fudbalski deo Radničkog ovim plasmanom, podigao je lestvicu više. Tu lestvicu preskačiće  samo radni, uspešni, samo oni koji su svesni čiji dres nose, samo oni koji imaju  saznanje gde se to nalaze i šta im valja činii.

Marko Vidojević imao je dobre saradnike  u Nenadu  Jončiću i Milanu Stavelu. Bio je to tim stručnjaka koji su se dobro znali, dopunjavali i svakodnevno znali put kojim treba ići!

Piroćanci, radujte se!!! Radnički je ovom velikom pobedom, ugradio još jednu “ciglu” u ovu našu pirotsku gradjevinu koja se uzdigla i dobro se vidi iz svih delova ove naše Srbije.

Uveren sam da će tamo u avgustu, kada zaigramo  u gradovima i na stadionima koji su sve , ali ne ovo gde smo bili, ovaj naš  pirotski brend, na najbolji mogući način širiti dobru energiju i lepu priču o ovom gradu i ljudima koji ga čine posebnim!

Čestitke,  zahvalnost ,  poštovanje za radovanja koje ste nam priuštili. U vremenu teškom i složenom, po neophodnu  radost za ljudsku dušu  dolazili smo i na Stadion kraj Nišave, kao na Kej, Nišavu, Sarlah, na naše trgove, u Tajers, svuda gde nam je uvek bilo  i biće lepo!!


Jagodina Tabane 2 : 1 SFS Borac
Rtanj 2 : 1 Temnić 1924
Trstenik PPT 2 : 1 Dunav
OFK Sinđelić 2 : 0 Moravac Orion
Radan 1 : 1 Radnički (P)
Jedinstvo (B) 1 : 0 Budućnost
Radnički (S) 1 : 0 Jedinstvo (P)
Car Konstantin 5 : 2 Pukovac
Zaplanjac 1 : 6 GFK Dubočica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički (P) 33 26 4 3 82
2 Temnić 1924 33 24 5 4 77
3 Jagodina Tabane (-3) 33 19 7 7 61
4 Budućnost (-1) 33 19 4 10 60
5 Car Konstantin 33 18 6 9 60
6 Moravac Orion 33 17 5 11 56
7 OFK Sinđelić 33 15 6 12 51
8 Dunav 33 14 3 16 45
9 Jedinstvo (B) 33 14 2 17 44
10 GFK Dubočica 33 13 3 17 42
11 SFS Borac 33 12 6 15 42
12 Trstenik PPT (-1) 33 11 7 15 39
13 Zaplanjac 33 10 8 15 38
14 Radan 33 10 7 16 37
15 Jedinstvo (P) 33 10 3 20 33
16 Rtanj 33 9 4 20 31
17 Radnički (S) 33 8 6 19 30
18 Pukovac 33 3 4 26 13