XS
SM
MD
LG

NBA: Jokić nije mogao sam, Portland u finalu

Košarkaši Portlanda savladali su Denver u majstorici sa 100-96 te su se plasirali u finale Zapada.

Foto: Denver Stiffs

Denver je sjajno otvorio susret. Jokić je pogodio prva tri šuta i došao do osam poena a Denver do rane solidne prednosti. Kako je vrijeme prolazilo, bili su sve bolji. Razigrao se i Marej, odbrana je bila sjajna i Denver je došao do dvocifrene prednosti. Na kraju su dobili prvi period sa 29-17. Denver je nastavio sa sjajnom igrom i u drugom periodu. Imali su i +17 ali Portland serijom 9-0 prilazi. Ipak, Denver je do kraja prvog poluvremena sačuvao prednost i na odmor su otišli sa vodstvom 48-39.

Denver je čuvao vodstvo na startu drugog poluvremena. Međutim, onda su se razigrali Mekolum i Kanter, Denver birao loša napadačka rešenja i Portland je prišao na -3. Serijom 5-0 Denver dolazi do vodstva 63-55.Međuti, uzvratio je Portland serijom 6-0 a Mekolum je promašio šut za izjednačenje. Opet je Denver odbio nalet Portlanda. No, u završnici trećeg perioda Portland poenima Mekoluma dolazi do vodstva 71-70. Ipak, Moris pogađa bacanja pa Denver sa +1 ulazi u poslednji period.

Na početku poslednjeg perioda razigrao se Zek Kolins i donio je vodstvo gostima. Kada je konačno trojku dao i Lilard, gosti su došli do +5. Jokić je pokušavao vratiti Denver u igru ali je Portland na sve imao odgovor. Održavali su vodstvo prije svega jer Denver nije mogao pogoditi ništa u vanjskom šutu. Ipak, Denver je uveo meč u neizvjesnu završnicu. Prišli su na poen zaostatka ali je Mekolum step bekom donio +3 Portlandu. Jokić je dao 1/2 bacanja, Tarner pogodio oba i Portland je poveo 100-96. Meloun je tražio tajm aut ali je nacrtao očajnu akciju. Jokić je ispalio trojkus sa devet metara ali je promašio i to je bio kraj.

Mekolum je predvodio Portland sa 37 poena dok je Denver predvodio Jokić sa 29 poena i 13 skokova.