XS
SM
MD
LG

Godin završio sa Jorgandžijama

Suze za kraj: Dijego Godin

Veliki broj članova prvog tima Atletiko Madrida okupio se u pres centru. Motiv je oproštaj Dijega Godina od Atletiko Madrida.

"Dobro jutro, malo sam nervozan, hvala svima koji su ovdje, igračima, stručnom štabu, legendama kluba, mojoj porodici, djeci", rekao je Godin i emocije su ga obuzele, pa je morao da stane sa govorom.

Nastavak - očekivan. Vrijeme je za rastanak i odlazak u Inter iz Milana što nije potvrđeno, ali je suštinski završen posao. I Marka i As su istakli da je to njegova naredna destinacija.

"Želim svim da kažem da su ovo moji posljednji dani u Atletiku. Ovo je moj klub, moj dom. Bile su ovo prelijepe godine u kojima sam mnogo uživao. Odrastao sam kao igrač, ali prije svega kao osoba. Ono što su me naučili roditelji sam htio da prenesem ovdje. Imali smo mnogo lijepe i one manje lijepe momente. Hvala vam svima", zaplakao se ponovo Godin, a uslijedio je veoma snažan i dugačak aplauz.

Uslijedio je video-snimak sa momentima Godina u dresu Atletiko Madrida.

"Tako mnogo slika, mojih prijatelja, moje braće, Čola, profesora. Boli to što moram da kažem zbogom, ali idem uzdignutog čela jer sam davao cijelog sebe svakog dana. Naravno, imao sam mnogo ponuda ranije, ali sam ostao i ne žalim zbog toga. Navijač sam ovog kluba. Volio bih da sam ostao ovdje do 40. godine, ali to nije moguće".

Urugvajac se na kraju slikao sa porodicom i tako je stavio tačku na oproštaj od kluba u kom je proveo devet godina. Nova faza njegove karijere biće u Interu iz Milana od ljeta, a ugovor sa Atletikom Godinu ističe 30. juna.

Godin je iz Viljareala stigao 2010. godine i odigrao 387 utakmica za Atletiko Madrid, a pomogao je klubu da dođe do titule u sezoni 2013/2014, prve poslije 18 godina čekanja.

 Izvor: Mozzartsport.com