XS
SM
MD
LG

Momci Marka Vidojevića održali javni čas pred brojnim "posmatračima"!

Radnički je u meč sa Borcem, ušao oslabljen.  Miloš Spasić još uvek ne može da igra, Pobulić je obnovio povredu i otišao u Beograd na lečenje.  Na klupi je neoporavljeni Petrov. Prva informacija od Ivana Džunića da je u Paraćinu veoma hladno, osam stepeni, teren je dobrih dimenzija ali tvrd i neravan.  Na 20 minuta pre utakmice na montažnim tribinama samo tri čoveka!! Marko Vidojević se odlučio za formaciju sa dva špica, igraće pored Stojkovića i Tomović, a Ćirković će kao četvrti na sredini igri po levoj strani. Dakle, “beli” startuju u formaciji 4-4-2. Ofanzivno!!

Borac je u dosadašnjih šest utakmica poražen samo od Temnića na svom terenu, što se možda i očekivalo! Osvojio je čak 13 bodova.

5. minut  – da li je to način igre domaćih, tek od prvog trenutka,  postavili  su “dva bloka” pred svojim golom, igraju sa osam igrača na svojoj polovini, a vraća se i deveti, napred je samo špic.

8. minut –Radnički je u ovakvom odnosu snaga, preuzeo inicijativu, gosti imau više loptu i svom posedu , ali teško probijaju čvrstu odbranu domaćih. Vidojević je dobro prrocenio, domaći će  igrati na kontranapade. Pokupali su jednom bez uspeha.

11. minut  – prva prilika za Radnički. Ćirković je odlično centrirao, umalo autogol, štoper je zahvatio loptu glavom , pogodio prečku, lopta se odbila u polje.

15. minut – Radnički nastavlja da igra na polovini domaćina. Dobra orgnizacija na sredini terena, velika borba da se probije odbrana Borca. Domaći igraju  agresivno na sredini terena, čekaju kontru , čvrsto pred svojim golom. Golman domaćih veoma siguran.

17. minut Stojković je snažno šutirao sa 16 metara, golman je odbio loptu, na pet metara je Tomović  šutira glavom, ali ponovo u golmana ! Druga stopostotna prilika !

20. minut- dobra akcija Piroćanaca, Stojković, koji je veliki problem za domaću odbranu, pobegao je ka golu, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu ! Ofsajd !

25. minut – na Stadionu se , ipak, okupio veliki broj gledalaca. S obzirom da se igra od 11 h , prisutni su naravno ljudi iz Temnića, ima i predstavnika brojnih klubova iz ove Lige. Kako Džunić reče, najmanje Paraćinaca. Borac je inače, ako je bitno, Klub Srpske fabrike stakla.

31. minut.Goool  Ćirković 0:1

 Vlajković je iz auta ubacio loptu pred gol, Tomović se iskupio za grešku, odigrao do Ćirkovića, a mladi, odlični fudbaler ponikao u niškom Radničkom, je sa 10 metara pogodio mrežu. ,,Beli,, zasluženo  došli do  gola !!!. Na Stadionu tajac! Radnički vodi!!!

36.minut –Da li su domaći nemoćni pred načinom igre  fudbalera Marka Vidojevića, tek nisu u prilici da organizuju napad. Džunić sa zadvoljdtvom kaže da Zvezdan Cvetanović, naš golman, nije još uhvatio čestito loptu. Neka bude tako.

43.minut Igra se na sredini terena, Tolić,  Veličković, Petković i Ćirković igraju mirno, organizovano, domaći ne mogu da nadju način  da reše problem koji imaju. Deluju nemoćno.

45.minut– Kraj prvog poluvremena. Radnički je ostavio snažan utisak, komentari na tribinama su jasni, da je pirotski tim u prvih 45 minuta delovao liderski. Samo još da bude tako i u nastavku. Bravo “beli”!

50. minut  – Krenulo je i dalje igom na sredini terena. Prava šahovska partija. Čeka se greška prtovnika. U prvim minutima bez konkretnijih napada

 55. minut – Ono što se i očekivalo, domaći su u nastavku agresivniji, kako reče Džunić, počeli su da igraju, respekt iz prvog poluvremena, ili taktika iz prvog poluvremena, nije uspela.

58. minut – Iako se igra otvorenije sa obe strane, nije bilo posebnih prilika pred golovima. Sada sredina terena i poslednja linija Radničkog igraju čvrsto, organizovano. Drugo poluvreme će biti uzbudljivije, da li i neizvesnije. Da li u nastavku ima više prostora za kontranapade Piroćanaca?  “Beli” i dalje vode, golom Ćirkovića .

60.minut bez obzira na stihijske napade, lider delije siguno i ne dozvoljava da domaći ugroze Cvetanovića. Šta više, napadi Radničkog i dalje su opasniji.

67.minut – Goooool Aca Stojković – “mister gol” penal 0:2

Ćirković je centrirao sa leve strane “mister gol” je šutirao, štoper je visoko podigao ruku, lopta ga je pogodila i odlični mladi arbitar nije se dvoumio. Niko  na terenu i u publici nije negodovao. Aca Stojković je ponovo poslao golmana “po burek”, a loptu  u suprotni ugao! “Beli” vode, da se zna – ko je ko!!!

72. minut–Piroćanci ne dozvoljavaju domaćima da igraju, iako gube, Paraćinci su “bacili koplje u trnje” nemoćni pred odličnom igrom pirotskog tima. Još jedna prilika za “bele” posle centaršuta sa desne strane odlini tandem Stojković – Tomović je ponovo dobro odigrao, ali je golman odbranio.

82. minut– Marko Vidojević, svoje stručne vrednosti i danas je “preneo u praksu”. Gledao je Paraćince u nekoliko utakmica i taktika koju je čimenio danas, nije dozvolila domaćinima “da dišu”, da igraju. Otoreno, organizovano, sa dva centarfora Radnički se “isprsio” pred brojnim prestavnicima klubova da je najozbiljniji kandidat za Prvu ligu. “beli” su iskoristi dimenzije terena, kao naše pirotske, relativno dobar teren i čitali lekciju!  Čak su i vremenski uslovi išli na ruku. Hladno vreme, povremeno kipa, pogodovali su ekipi koja je sve vreme diktirala igru. Ako ostane ovako, biće ovo najubedljiviji poraz “staklaraca”! Ostalo je još malo, “zlatni bodovi” su u rukama !

89-minut –  Goool Tomović 0:3 penal

Nisu samo bodovi u rukama, već su domaći ,”polomljeni u paramparčad” . Vlajković je munjevito ušao sa leve strane u šesnaesterac, nemoćni domaći nisu imali drugi izbor, grubo je srušen i arbitar, koji je kao i mnogi mladi arbitri u ovoj ligi, pokazao znanje i hrabrost i pokazao na penal. Vidojević kao da je želeo da nagradi odličnu , borbenu igru Tomovića, odredio ga je da šutira penal. Gorostasni centarfor nije izneverio.

90. minut Kraaaj!  Radnički je danas dominiro. Fudbaleri Marka Vidojevića , pred mnogim “posmatračima” očitali su lekciju ekipi koja je ovog proleća jedva poražena od Temnića. Prema ocenama Ivana Džunića , našeg saradnika Gorana Tričković,  prema ocenama prisutnih, Marko  je sa svojim igračima održao javni čas iz fudbala. Bila je to najlepša  prolećna pesma  pirotskog tima.

Mladi niški arbitar Bratislav Jović, za koga kažu da ga “spremaju” za Prvu lgu i koga je danas pratio Dušan Mrakić, prvi čovek za sudije  u četiri Srpke lige, sudio je čestito, kako se ono kaže “sve što je video”. Možda se često čula njegova pištaljka, ali je time želeo da stavi do znanja akterima da će štiti fudbal. I uspeo je u tome. Penali su bili čisti kao suza!

Šampionska igra “belih”, pred brojnim fudbalskim svedocima. Da se zaista zna ko je ko. To je ono o čemu pišem često Dobar dan, mi smo Radnički iz Pirota, došli smo danas DA VAS POBEDIMO! I pobedili smo!

Bravo za Marka Vidojevića i njegove fudblere!!!

Srpska liga  Istok 24. kolo:  SFS Borac – Radnički Pirot 0:3 (0:1)

 Radnički: Cvetanović, Vlajković, Dojkić, Marković, Mančić – Tolić, Veličković, Petković, Ćirković – Tomović – Stojković. Rezerve:  Koković, Petrović, Kamenović, Radičević, Stanković, Petrov.


SFS Borac 0 : 3 Radnički (P)
Moravac Orion 3 : 0 Budućnost
Dunav 4 : 0 Jedinstvo (P)
Temnić 1924 5 : 1 Pukovac
Jagodina Tabane 2 : 1 GFK Dubočica
Rtanj 0 : 0 Zaplanjac
Trstenik PPT 0 : 3 Car Konstantin
OFK Sinđelić 2 : 0 Radnički (S)
Radan 2 : 0 Jedinstvo (B)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički (P) 24 19 3 2 60
2 Temnić 1924 24 19 3 2 60
3 Car Konstantin 24 13 5 6 44
4 Budućnost (-1) 24 13 3 8 41
5 Moravac Orion 24 12 4 8 40
6 Jagodina Tabane 24 11 7 6 40
7 OFK Sinđelić 24 11 5 8 38
8 Zaplanjac 24 9 8 7 35
9 Jedinstvo (B) 24 11 2 11 35
10 SFS Borac 24 10 4 10 34
11 Dunav 24 9 3 12 30
12 GFK Dubočica 24 9 2 13 29
13 Radnički (S) 24 6 6 12 24
14 Trstenik PPT (-1) 24 6 7 11 24
15 Radan 24 6 4 14 22
16 Rtanj 24 6 3 15 21
17 Jedinstvo (P) 24 5 3 16 18
18 Pukovac 24 3 4 17 13