XS
SM
MD
LG

Preko Sloge u istoriju

U okviru revanš susreta polufinala Kupa BiH, fudbaleri Sarajeva će na Koševu odmjeriti snage sa Slogom Gornje Crnjelovo.

Prvi meč odigran je u Bijeljini prošlu srijedu, a Bordo tim je slavio pobjedu rezultatom 4:1 i mirno dočekuju revanš meč.

Uoči susreta sa Slogom u svečanom salonu Svetozar Vujović održana je konferencija za medije na kojoj se predstavnicima medija obratio šef struke Husref Musemić, te prvotimac Haris Handžić.

- Polufinale Kupa, to je nešto veliko. Bez obzira na naš rezultat iz prve utakmice, svi igrači će biti maksimalno ozbiljni i fokusirani. Sutra naši juniori igraju polufinale Kupa, pa ćemo vidjeti sa Uščuplićem ko će od njih konkurisati. Šabanović je povrijeđen, rezultat nam daje pravo da smo to završili, ali želimo igrati dobro, maksimalno i profesionalno od prve do posljednje minute. Cruz i Crnički još nisu registrovani, pa zbog toga nisu u konkurenciji, poručio je Musemić i nastavio:

- Da je Široki najteži, svaki je najteži na svoj način. Moramo rotirati, dati šansu igračima koji su manje igrali i mislim da ne bi trebao biti upitan. Mogu igrači biti upitni kako će odigrati i kako će meni dati sliku u kakvom su stanju jer u utakmici protiv Širokog nećemo imati Rahmanovića i Stanojevića zbog kartona i kroz ovu utakmicu će imati šansu da se nametnu.

Musemić ne voli euforiju.

- Ne volim euforiju, dobro je što smo pobijedili Željezničar, drago mi je da su navijači sretni i obradovali se. Nisam dugo vidio da sam navijači bili sretniji i radosniji kao što je to bilo poslije ove utakmice. Još su 24 boda u igri, sve dok teoretski ne obezbijedimo nećemo letiti. Nadam se da ćemo skupiti snagu i da one dvije utakmice protiv Krupe i Zrinjskog su prošlost. 

Šef struke Bordo tima osvrnuo se i na ulazak u istoriju Bordo tima.

- Lijepo je ući u istoriju. Nisam znao za to jer ono što nas je interesovalo je što bolji rezultat. To što je on istorijski, to nije bitno. Sutra ću oboriti rekord Brozovića i ako sam ušao u krug takvih trenera to je za mene velika čast iako su me sahranili prije pet ili šest godina, a živ sam još uvijek, zaključio je Musemić.

Medijima se obratio i Haris Handžić.

- Kao što je rekao šef, moramo biti maksimalno oprezni, ponoviti igru iz prve utakmice. Nadamo se dobrom rezultatu i plasmanu u finale, istakao je napadač Bordo tima.

Husref Musemić, trener Sarajeva