XS
SM
MD
LG

Najava ženske Superlige Srbije

U subotu 12.01.2019. godine u zvaničnim prostorijama Rukometnog Saveza Srbije održaće se sednica sa početkom u 12:00 gde će direktor SRLS i delegati sagledati situaciju iz zimskog dela prvenstva. Glavni cilj ovog sastanka je analiziranje kako su delegati vršili dužnost i na koji način.

Zvanično Superliga za žene kreće 11.01.2019. u 19:00 u hali „USC Bor”.

Foto: superliga

Najava utakmica 10. kola Superlige – žene:

Voždovac 1955 – Vojvodina

U sportskoj hali “Šumice” sastaće se domaća ekipa Voždovca koja će ugostiti ekipu Vojvodine. Na ovoj utakmici za arbitražu će biti zaduženi braća Jevtić. Prisećamo se prvog kola kada su u hali “Slana Bara” u Novom Sadu Voždovčanke nadjačale ekipu tadašnje Minakve. Bila je to vrlo zanimljiva utakmica gde očekujemo da će se neizvesnost i ovde “ušunjati”. Voždovac je trenutno na 8. mestu sa 3 pobede i 6 poraza dok je Vojvodina u nešto povoljnijoj situaciji i nalazi se u zoni koja vodi u “play-off” sa 4 pobede, 1 nerešen ishod i 4 poraza.

Radan Rovcčanin (Voždovac 1955)

Biće veoma teška utakmica protiv kvalitetne ekipe Vojvodine čije su ambicije sigurno visok plasman... Mi ćemo se potruditi da ostavimo što bolji utisak i daćemo sve od sebe da ostvarimo što povoljniji rezultat!

Mina Petrović (Voždovac 1955)

Očekuje nas teška utakmica protiv jako neugodne ekipe iz Novog Sada, iako smo mi njih pobedile u prvom kolu u Novom Sadu mi u Beogradu nismo favoriti ali bi nam pobeda značila tako da ćemo moja ekipa i ja dati sve od sebe da pobedimo tu utakmicu.

Foto: superliga

Bor RTB – Bekament Bukovička Banja

Otvaranje Superlige u Boru. Po statistici, igračice Bora imaju najviše simaptizera na tribinama iako su u donjem delu tabele. Superligu otvaraju protiv drugoplasirane ekipe Bekamenta koja ove sezone zna samo za poraz od šampionki iz Jagodine. Na ovom meču pravdu će deliti iskusni jagodinski par Đokić – Blagojević dok će utamicu za zapisničkim stolom pratiti delegat Jovanović. Bekament je u Aranđelovcu savladao mlade Boranke rezultatom 44:20. Apsolutni favorit u ovom susretu su “Kneginje” koje na sve načine žele dođu do titule.

Milica Rančić (Bekament BB)

Što se tiče ove utakmice, ekipa RTB Bora je vrlo mlada i željna dokazivanja, naravno, ne treba ih potceniti jer smo dosta iskusnije što je naša prednost. Ulazimo u meč maksimalno motivisano gde očekujemo 2 boda.

Foto: superliga

Naisa – Zaječar 1949

U Nišu, u sportskoj hali “Dušan Radović” odigraće se derbi kola gde će Naisa dočekati novajliju u ligi ekipu Zaječara. Naše internacionalke Jakovljević – Antić imaće dosta posla u ovoj utakmici gde se po mišljenju kako igračica tako i zvaničnih predstavnika ekipa očekuje borba do poslednjeg sudijskog zvižduka. Naisa je u Zaječaru slavila 24:19 ali to ne mora ništa da znači obzirom da je iskusni strateg Maksić motivisao svoje igračice gde se očekuje da Zaječar izbori “play-off”.

Svetislav Jovanović (ŽRK Naisa)

Vrlo bitna utakmica za nas, utakmica koja bi nas najverovatnije odvela u play-off. Zajčar je iskusna ekipa, ekipa koja je na četvrtoj poziciji i koja isto traži mesto u play-off-u. Biće izuzetno teško ali mislim da ulazimo u nastavak sezone spremni i uz pomoć publike očekujem pobedu.

Foto: superliga

Jagodina – Mladost NP

Rukometašice Jagodine na svom terenu dočekaće ekipu iz Nove Pazove gde se očekuje mini derbi obzirom da će Jagodinke biti oslabljene za dve igračice koje vuku još uvek nezalečene povrede. Kao i uvek, Jagodinci će u što većem broju posetiti sportsku halu “JASSA” i pomoći umornim Jagodinkama da opravdaju ulogu favorita u ovom meču obzirom da ne znaju ni za jedan poraz u ovoj sezoni. Jagodinke su izašle iz vrlo teškog pripremnog perioda i pripremnih utakmica protiv ekipa koje se takmiče u Ligi šampiona (Budućnost, Krim). Kikinđanin koji uspešno vodi Jagodinke, Dragan Markov očekuje vrlo nezgodan meč iako je Jagodina slavila u Novoj Pazovi 27:24.

Tanja Vučković (ŽORK Jagodina)

Za razliku od prvog dela sezone, zbog povreda nekoliko igračica, nastupićemo u malo izmenjenom sastavu, ali to ne umanjuje moje očekivanje i veru u pozitivan ishod i 2 boda u našu korist pred domaćom publikom.

Foto: superliga

Medicinar – Junior

U Šapcu, u hali “Gimnazija” odigraće se meč između devojaka Medicinara i “fenjeraša” Juniora iz Beograda. Medicinar iz Šapca je blagi favorit u ovom meču obzirom da je vratio vrlo iskusnu igračicu koja je najavila veliku borbu za play-off Suzanu Ćubelu. Medicinar je u Beogradu u prvom delu prvenstva lako savladao mlade igračice Juniora. Na ovom meču pravdu će deliti Trivković – Milosavljević a delegat će biti J. Tulać.

Suzana Ćubela (Medicinar)

Priključila sam se jednoj mladoj ekipi koja je jako talentovana na čelu sa odličnim trenerom Sandrom Kolaković... Spremamo se jako za početak drugog dela jer je sad sve trebalo uklopiti mojim dolaskom. Pred nama je dosta posla jer želimo da uđemo među prvih 6 ekipa da bi igrali play-off, prva utakmica se igra na domaćem terenu protiv Juniora i ja ne volim nikad da potcenjujem ekipe i ako su koliko znam one dobile njih u prvom delu, naravno da očekujem pobedu svoje ekipe ali isto tako znam da će biti borbe jer sada su sve ekipe podmlađene i svi se bore za bodove kako i nama tako je i njima bitno da odnesu dva boda... Sve što ja želim ovim početkom je da sve krene dobrim tokom da pored ovoga što smo mnogo radili da nas i malo prati sreća, a sa dobrim radom i stručnim štabom koji se maksimalno trudi da nam obezbedi sve uslove na čelu sa predsednikom Bojanom Radukićem mislim da ćemo doći do željenih rezultata jer se rad i trud ipak na kraju isplati.


18 .kolo Superliga
Voždovac 1955 29 : 16 Junior
Mladost 29 : 20 Medicinar
Zaječar 1949 19 : 33 Jagodina
Bekament BB 35 : 24 Naisa
Vojvodina 22 : 24 Bor RTB
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jagodina 18 18 0 0 36
2 Bekament BB 18 16 0 2 32
3 Naisa 18 12 0 6 24
4 Zaječar 1949 18 10 1 7 21
5 Mladost 18 10 0 8 20
6 Medicinar 18 8 1 9 17
7 Vojvodina 18 6 2 10 14
8 Voždovac 1955 18 4 0 14 8
9 Bor RTB 18 3 0 15 6
10 Junior 18 1 0 17 2