XS
SM
MD
LG

Biciklizam: U nedelju 21. avgusta ceo Beograd na dva točka

Deveta rekreativna tura „Savska pedala 2011“, koju pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i gradske Opštine Surčin, kao i renomiranog auto prevoznika Laste, organizuje Biciklistički savez Beograda održaće se u nedelju 21. avgusta.
- Okupljanje je u 9 časova ispred Delta sitija a potom krećemo u laganu vožnju, jer ovo nije trke, vež uživancija, do Bojčinske šume – kaže generalni sekretar BS Beograda i direktor ture Ranko Marić.- Planirmo da oko 10,40  odmorimo kod manastira Fenek,  a da u Bojčinsku šumu dođemo oko 11,45. Tu nas očekuje  zabavni program uz obilazak etno kuće Ćta, Obedske bare, vožnje fijakerom. Ukupna dužina u jednom pravcu je 37 kilometra.
 
Učesnike će pratiti ekipa saobraćajne policije, maheničarsko vozilo za otklanjanje sitnih defetakta, imaće i redarsku službu i minibus za one koji ne mogu da izdrže celu turu. Povratak je planiran u 15,30 časova a dolazak na cilj  na okretnici  tramvaja u Ulici dr Ivana Ribara oko 17 časova.
- Pozivamo sve koji vole vožnju bicikla da nam se priključe – dodao je Marić.- Deca mora da budu u pratnji roditelja ili trenera. Ponavlljam nećemo se trkati, uživaćemo u laganoj vožnji jer prosek neće prelaziti 22 km na čas.