XS
SM
MD
LG

Serija se nastavlja, Zaplanjac je u Pirotu dobro prošao!

Porazom u prošlom kolu Zaplanjac je sa drugog mesta “pao” na tabeli, a Piroćanci su  zauzeli ovu poziciju. Cilj “belih” bio je da nastave seriju i sačekaju da Temnić zastane.

Ekipa iz Gadžinog Hana u kojoj igra veliki broj proverenih fudbalera, koji su igrali u niškom Radničkom i ostalim niškim timovima, tokom ovog prvenstva predstavila se kao veoma čvrsta ekipa.

2. minut počelo je incidentom. Možda se tako i očekivalo. Levi bek gostiju Milošević sa dve noge klizećim startom povredio je Vlajkovića kome je od siline udarca osim rane na nozi, pocepana i čarapa. Sudija Jovan Đorđević je pokazao za ovaj pogibljeni start samo žuti karton.

4. minut centaršut Jovanovića, Ristov je glavom šutirao u golmana. 5. minut posle kornera sa desne strane Stojković umalo nije zahvatio loptu da je ubaci u mrežu. 6. minut od starta se videlo da će fudbaleri iz Gadžinog Hana braniti svoj gol svim sredstvima, problem je samo da li će sudija tolerisati njihovu igru. Igra se na jedan gol.

9. minut kombinacija Spasić – Stojković, drugi šutira kraj gola. 10. minut ponovo Stojković, ali njegova lopta završava preko gola. 12. minut Ristov centrira, najbolji pirotski strelac Aca Stojković šutira kraj gola. 13. minut Gooool!!! Aca Stojković 1:0

Pirotski mister gol posle snažnog udarca Stefana Markovića odbijenu loptu sa nekoliko metara ubacuje u mrežu.

15. minut Piroćanci stalno napadaju, gosti su do sada u dva navrata prešli centar. 18. minut Milinković centrira ispred Spasića, štoper Nikolić izbacuje u šesti korner. 25. minut gosti su uspeli da se oslobode pritiska i preko Marka Radosavljevića pokušali da se približe golu, ali bez uspeha.

27. minut posle centaršuta povredio se kapiten i najbolji igrač Denis Ristov. Srećom, posle intervencije vratio se na teren.30. minut i dalje se igra na jedan gol. Gosti čekaju grešku fudbalera Radničkog i povremeno se približe golu Stamenkovića, ali bez uspešne završnice.

31. minut Radnički vodi sa 1:0, ali su domaći propustili priliku da uvećaju prednost. Snažan udarac Denisa Ristova sa 20 metara završio je preko gola.

40. minut domaći i dalje igraju dobro, jedino nema golova. Igra se organizovano na sredini terena, oprezno u odbrani, međutim pravih prilika za golgetera Stojkovića nema. Gosti i dalje povremeno pokušavaju da kontra napadima ugrožavaju Stamenkovića, ali do ovog momenta nisu uputili nijednu loptu u okvir gola.

45. minut kraj prvog poluvremena. Domaći vode sa 1:0. Očekivalo se više od ekipe iz Gadžinog Hana koja je u većem delu ovog prvenstva bila u vrhu tabele. Gosti su se orijentisali na čuvanje svog gola i povremena “istrčavanja” u polje Radničkog. Sve je to bilo jalovo bez pravih prilika. Radnički je imao jedan period odlične igre, lopta je dobro išla. Tolić, Jovanović i Ristov su delovali dobro na sredini terena, ali usamljeni Stojković pored dvojice – trojice igrača nije mogao više. Od Spasića i Milinkovića po “bokovima” očekivalo se više.

51. minut drugo poluvreme počelo je na isti način. Lopta je u nogama fudbalera Radničkog. Međutim, povremeno ima grešaka u predaji lopte, organizaciji igre. Uz bolju koncentraciju Radnički bi već imao ubedljivo vođstvo. Posle dobre kombinacije Ristova i Stojkovića, Miloš Spasić se na levoj strani našao u poziciji da zatrese mrežu, ali je oklevao i još jedna od brojnih prilika ostala je neiskorišćena.

Trener Marko Vidojević zagreva Ivkovića, Tomovića, Petrova i Mančića. Očekuje se da, kakav je to običaj, iz igre izađu “bonusi”.

58. minut Vidojević se odlučio za prvu izmenu. Umesto Milinkovića u igri je standardni bek Božidar Mančić. Piroćanci i dalje napadaju, Ćirković je centrirao, Stojković skočio glavom, ali je tom prilikom napravio prekršaj.

Slika na terenu je potpuno ista kao u prvom delu. Tu i tamo poneki pokušaj fudbalera u narandžastim dresovima završava se negde do centra igrališta. Piroćanci imaju loptu u nogama, ali često preteruju u kombinacijama bez konkretnijih akcija pred golom odličnog golmana Stefanovića. Stefanović je pre nekoliko trenutaka zaustavio pravu “bombu” Jordana Jovanovića “izvadivši” loptu iz levog ugla.

67. minut često se čuju aplauzi ljubitelja fudbala, mada bi njihovo zadovoljstvo bilo veće da je Radnički iskoristio bar dve od brojnih prilika. Najbolju do sada imao je Denis Ristov. Posle kombinacije sa Stojkovićem utrčao je u 16 metara ciljao u levi ugao, ali je lopta za koji santimetar završila kraj stative. 69. minut Goool!!! Miloš Spasić 2:0

Konačno se zatresla mreža gostiju! Miloš Spasić je sve sam uradio, utrčao u 16 metara, šutirao, odlični golman Stefanović je loše intervenisao, lopta mu je prošla kroz ruke i završila u mreži.

70. minut prva prilika za Zaplanjce, centaršut sa leve strane. Aleksandar Đorđević, doskorašnji fudbaler podmlatka pirotskog Raničkog, je posle centaršuta sa dva metra glavom šutirao i promašio čitav gol.

75. minut druga najavljena izmena u ekipi Radničkog. Umesto mladog Petra Ćirkovića u igru je ušao iskusni Davor Petrov. Poslednjih petnaestak minuta pirotski fudbaleri napadaju sve agresivnije, međutim, mreža golmana Stefanovića još uvek miruje.

80. minut Miloš Spasić je u svom stilu prodro po desnoj strani, centrirao, utrčao je Stojković, ali je lopta završila iza njegovih leđa. Bila je to dobra prilika za treći pogodak.

82. minut ubojiti tandem Piroćanaca Aca Stojković – Miloš Spasić ponovo je bio u prilici da ugrozi gol protivnika. Spasić je u prostor na 5-6 metara ispred gola ubacio loptu Stojkoviću koji je utrčao i pokušao iz mrtvog ugla da ubaci loptu u mrežu. Golman Stefanović se nije dao prevariti.

Ono što je interesantno da su sve češći aplauzi gledalaca koji su zadovoljni igrom pirotskog tima, stalno očekujući da će mreža Zaplanjca biti zatrešena još koji put.

85. minut i treća izmena u domaćem timu. Uz aplauz gledalaca igru je napustio Aca Stojković, strelac prvog gola. Poslednjih pet minuta priliku je dobio drugi centarfor Piroćanaca, Uroš Tomović!!!

90. minut sumrak na stadionu. Četvrti sudija Dušan Marek pokazao je da će se igrati još tri minuta produžetka. Domaći fudbaleri su “spustili loptu”. Čeka se kraj. 92. minut još jedna dobra prilika za goste, ali je desna polutka šutirao u golmana. 93. minut Kraj! Radnički je zasluženo pobedio (2:0), mada je rezultat mogao da bude i ubedljiviji.

Marko Vidojević je sa svojom ekipom nastavio da gradi novu, bolju igru Radničkog koja iz utakmice u utakmicu deluje sve sigurnije. Beli su i danas bili daleko kvalitetniji protivnik od neugodnog rivala iz Gadžinog Hana, u svim elementima fudbalske igre bili uspešniji i pokazali da će u mečevima koji predstoje igrati još bolje i efikasnije.

Ekipi Predraga i Nenada Stamenkovića sve čestitke za upornu i borbenu igru, pre svega, u nastojanjima da sačuvaju svoj gol i izbore bolji posed na sredini terena. Njihov problem je završnica. Ono što je u fudbalu takođe značajno, videli smo kvalitetno suđenje i fer i korektnu igru oba tima.


SFS Borac 2 : 1 Trstenik PPT
Rtanj 2 : 1 OFK Sinđelić
Jagodina Tabane 1 : 1 Radan
Temnić 1924 2 : 0 Jedinstvo (B)
Dunav 3 : 1 Radnički (S)
Moravac Orion 1 : 1 Car Konstantin
Radnički (P) 2 : 0 Zaplanjac
Budućnost 4 : 1 GFK Dubočica
Jedinstvo (P) 2 : 5 Pukovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Temnić 1924 12 10 1 1 31
2 Radnički (P) 12 8 3 1 27
3 Budućnost 12 8 1 3 25
4 Moravac Orion 12 7 3 2 24
5 Zaplanjac 12 6 4 2 22
6 Jagodina Tabane 12 6 4 2 22
7 Car Konstantin 12 6 3 3 21
8 OFK Sinđelić 12 5 3 4 18
9 Rtanj 12 5 2 5 17
10 Trstenik PPT 12 4 4 4 16
11 Jedinstvo (B) 12 5 1 6 16
12 SFS Borac 12 4 2 6 14
13 Dunav 12 4 1 7 13
14 Radnički (S) 12 3 2 7 11
15 Jedinstvo (P) 12 2 2 8 8
16 GFK Dubočica 12 2 1 9 7
17 Pukovac 12 2 1 9 7
18 Radan 12 1 2 9 5