XS
SM
MD
LG

Pl: Osvrt na sedmo kolo iz Fantazi ugla

Iza nas je sedmo kolo Premijer lige. Kolo je bilo zanimljivo i efikasno a osvrnućemo se malo i na dešavanja u Fantaziju.

MOJA EKIPA

Ja sam ovo kolo imao 59 bodova što i nije loše. Nisam pravio transfere tako da nije bilo minus bodova. Napredovao sam za nekih 100 hiljada mjesta i nadam se da će napredak trajati i u narednom periodu. Nisam imao Kejna koji je proradio pa je ovo kolo bilo još i dobro za mene.

Odbrana i nije donijela mnogo. Doerti je bio maestralan ali ostali slabi. Doerti je imao asistenciju, CS i tri boda bonusa. Alonso je u samoj završnici ostao bez CS a imao je i nekih prilika da postigne gol. Mekarti je skupio bod na odbrane ali to je bilo sve. jedlin kao i sam Njukasl dosta blijed i sa njim sa omanuo jer mi je na klupi ostao Pereira, koji je donio šest bodova. Ali to je sastavni dio Fantazija.

Vezni red bio je polovično uspješan. Eden Azar dao je gol a imao je i još jedan zicer koji je promašio. Medison je opet donio bodove ali ovaj put je asistirao. Lukaš još jednom razočarao i nije donio mnogo. A sada dolazimo do najbizarnije priče za mene otkako igram Fantazi a ovo mi je druga sezona. Frejzer je donio bod ali je prosto nerealno kako nije bilo više. Naime, prvo je Vilson promašio zicer na njegovu asistenciju. Međutim, i pored toga bio je prvi po bonus poenima. I onda na nekih desetak sekundi do kraja, baca loptu i dobija žuti karton. Tu gubi bod i ispada iz trke za bonus. Bio je na pragu pet a donio je samo bod na kraju. 

Napad je bio ponovo učinkovit. Lakazet je asistirao ali je lako mogao da da gol jer je imao jedan zicer. Takođe, da je u jednoj situaciji pao, vjerovatno bi bio penal. Aguero dao opet gol ali opet rano izveden. Mitar ovo kolo nije donio bodove a još je dobio i žuti. Vjerovatno ga izbacujem jer ću pokušati doći do napada Kejn-Laka-Aguero.

PREDLOŽENI IGRAČI

Ovaj put nismo dobro prošli sa predloženim igračima. Mustafi je donio CS i da nije dobio žuti bilo bi i bonusa nekog. Vord i Hoselu nisu donijeli niša. Takođe ni ludost sa Ričarlisonom ili Mitrom kao kapitenom nije bila dobra odluka.

BITNE NAPOMENE

-Čeh se povrijedio i zamijenio ga je Leno. Čeh bi trebao biti odsutan oko tri sedmice pa se možda Leno nameće kao dobra opcija.

-Raul Himenez koji košta 5,5 miliona, treće kolo zaredom donio bodove. Ovaj put je asistirao za pogodak Vulverhemptona.

-Medison ponovo donio bodove i to je sada već postala tradicija. Prošle godine smo imali Mareza u Lesteru a sada imamo Medisona koji je još bolja opcija. Jeftiniji je dva miliona nego Marez prošle godine a bar za sada donosi i više.

-Kalum Vilson upisao petu asistenciju te sada ima najviše asistencija od svih napadača. Daje i golova od starta sezone i svakako je kvalitetna jeftina opcija u napadu.

To bi bilo to za ovaj put. Nadam se da ste imali dobro kolo.