XS
SM
MD
LG

Borovčanin se priprema kao Roki Balboa

Srpski profesionani bokser Nenad Borovčanin koji će 11. juna u dvorani Borik u Banja Luci boksovati za titulu šampiona evrope protiv Bugarina Konstantina Semerdžijeva, uveliko se  priprema  za meč karijere u Drvengradu kod proslavljenog režisera Emira Kusturice. Ambijent za trening je sličan onom iz kultnog filma Roki, kada glavni glumac uz pesmu "Oko tigra" u brdima trči sa balvanom na ramenima, udara u vreću obešenu u šumi i cepa drva, a razlog što trenira u prirodi je zbog motivacije i budjenja životinjskog instikta u sebi.

"Prvih 10 dana boravka na Mećavniku provodim u Vizitoru, novom hotelu Parka prirode koji se nalazi na 1400 metara nadmorske visine u predivnom prirodnom ambijentu, totalno izolovan od civilizacije i svega što bi mi skretalo pažnju sa treninga. Treninzi su na otvorenom, trčaja kroz šumu, cepanje drva, iznošenje balvana, a popodne udaranje u vreću koja je obešena u šumi , samo je  sparing sa Mišom Nikolićem i Zvezdanom Vidakovićem u sali. Osecam se fenomenalno i sve misli su mi usmerene na trening, kako bih što ospremniji ušao u meč. Svestan sam da samo oni koji na treningu "plalu" mogu "pevati" u ringu, a svako ko na treningu ne da svoj maksimum, ocekuju ga "suze" u ringu, zato dajem svaki atom snage na svakom treningu, a u narednim danima stižu još dva sparing partnera Damir Beljo i Mario Preskar, tako da će atmosfera biti na 100 stepeni! Od sutra prelazimo na manju nadmorsku visinu 0d 700 metara u Drvengrad, gde imamo najsavremeniju salu za trening koja nosi naziv po Andrićevom delu "Prokleta Avlija" , bazen, saunu, fizioterapeuta, a o hrani u Lotici da i ne govorim. Moja opcija nije poraz, tako da Banja Luka može očekivati da ću se u ringu boriti kao lav!" -Nenad Borovčanin.

Dok Borovčanin vredno trenira organizator meča privodi sve aktivnosti kraju i najavljuje vrhunski spektakl, nevidjen na ovim prostorima, a činjenica da će rasveta stići sa dva šlepera, govori kakav se spektakl sprema u Boriku.