XS
SM
MD
LG

ABA Super Kup: Zvezda drugi finalista

Košarkaši Crvene zvezde drugi su finalisti ABA Super Kupa. Zvezda je u polufinalu savladala Cedevitu, rezultatom 79-68.

Zvezda je odlično otvorila susret. Bili su jako dobri u šutu za ri poena a bili su i defanzivno dobri. Reglend je igrao sjajno i predvodio je Zvezdu do dvocifrene prednosti. Stipanović je donio novu energiju Cedeviti i uspjeli su se bar skakački nametnuti sa njim na parketu. Kobs je uveo Cedevitu u šuterski ritam sa dvije trojke. Međutim, sa druge strane mu je dogovarao sjajni Faje. Prvo je pogodio pod faulom a na kraju prvog perioda pogodio je i trojku. Zvezda je tako sačuvala sigurnu prednost i prvi period je dobila rezultatom 25-16.

Crvena zvezda je sjajno otvorila i drugi period. Čović je prvo pogodio pod faulom, potom je Radanov igrao sjajno u odbrani a na sve to se nadovezao Faje novom trojkom. Zvezda je dobrim startom drugog perioda došla do 15 poena prednosti. Tražio je Sito Alonso tajm aut, ali nije bilo promjene. Faje je pogodio novu trojku, Odžo i Reglend su pogađali dvojke i Zvezda je došla do +22. Tada je Cedevita zaigrala bolje. Perković je ponovo donio energiju u defanzivi a počeli su neke stvari i u napadu pogađati. Serijom 7-0, prišli su na -15. Zvezda je prednost održala do poluvremena i na odmor su otišli sa 18 poena prednosti. 

Cedevita je izgubila dvije lopte na startu drugog poluvremena ali su kasnije uhvatili ritam. Igrali su sjajno u defanzivi ali u napadu nisu uspjeli jedno vrijeme uhvatiti kontinuitet. Bel je počeo pogađati i Cedevita je prišla na -11. Nalet Cedevite, trojkom je odbio Perperoglu. Trojku je pogodio i Čović i Zvezda je opet otišla na +16. Zvezda je sa dosta grešaka odigrala završnicu trećeg perioda pa je Cedevita smanjila vodstvo Zvezde na 56-44.

Cedevita je prišla Zvezdi na -10. Izgledala je Zvezda bezidjeno ali je Perperoglu pogodio dvije trojke. a druge strane , uzvraćali su Stipanović koji je pogodio pod faulom i Agilar koji je pogodio trojku. Poenima Madžeta pod faulom, Cedevita je prišla ponovo na -10. U tim trenucima, Zvezda je ostala bez Perperoglua jer je dobio peti faul. Poenima Kuka, Cedevita je prišla na jednocifreni zaostatak pa je Tomić tražio tajm aut. Nakon tajm auta, razigrao se Reglend ali Zvezda nije mogla da se više odvoji rezultatski. Baš naprotiv, Cedevita je prišla na -5. Igrali su sjajnu odbranu ali je Reglend pogodio trojku iz očaja. Agilar je uzvratio trojkom sa druge strane. Međutim, Zvezda je imala odgovor. Cirbes je pogodio za dva, Kuk je dao autokoš i to je bio kraj nadanja za Cedevitu. 

Zvezdu je do pobjede predvodio Reglend sa 20 poena dok su kod Cedevite Benite, Agilar, Kobs i Stipanović imali po deset poena.

U finalu ABA Super Kupa igraće Zvezda i Budućnost u nedelju od 21h.

Foto: ABA liga