XS
SM
MD
LG

Nesloga u Slogi

Kada su daleke 1949. godine u Kraljevu osnovali Košarkaški klub Sloga, osnivači su mu ime dali aludirajući na stalno jedinstvo i slogu, tako neophdnu nama Srbima. Danas, skoro sedam decenija kasnije u Slogi nema ničega, najmanje sloge. To je opšti zaključak neuspele izborne Skupštine koja je bila zakazana za 7.avgust. U sali gradske Skupštine bilo je ljudi zainteresovanih za sudbinu jednog od vodećih klubova ovog regiona, ali zvaničnih delegata je bilo u manjini. Bez kvrouma nema sednice i odluka, pa su se posle mučnih 45 minuta okupljeni razišli. A vreme provedeno u skupštinskoj sali obeležile su prozivke, prepucavanja, mnogo nejasnoća i nepoznavanja materije, čak i klupskog Statuta. Prvi su glas podigli bivši igrači i treneri, Bojan Kusmuk i Zoran Milovanović koji su tražili objašnjenje kada su, kako, zašto i na osnovu čega brisani sa spiska delegata. Do kraja boravaka u sali pravi odgovor nisu dobili. Jasno su naznačili Ivana Kneževića, predsednika Sloge kao glavnog krivca za taj, ali i sve ostale probleme i situaciju u kojoj se nalazi KK Sloga. Sednica Skupštine je bila izborna,a jedini kandidat za predsednika je bio takođe bivši košarkaš i jedno vreme predsednik „belih“, Uroš Matić.

Bez kvoruma se nije došlo ni do usvajanja dnevnog reda, a kamoli do izbora predsednika, ali je bilo onih kojima je ta kandidatura smetala. Iskreno, nije bilo nikoga da se zapita zašto je to bila jedina kandidatura i da li su od Sloge i košarke u gradu na Ibru svi digli ruke. Takođe, zanimljivo je da na sednici nije bilo nikoga iz lokalne samouprave, iako je Ivan Knežević u obraćanju okupljenima jasno naglasio da su ga iz grada zvali i naglasili da ne podržavaju aktuelno rukovodstvo kluba. Ako je tako, onda je neko iz nadležnih institucija trebalo da bude u sali i da barem pokuša da obrazloži sa čim se to lokalna samouprava ne slaže i šta očekuje. I ta pitanja su ostala bez odgovora.

U jeku međusobnog prozivanja i prepucavanja, Ivan Knežević je saopštio da podnosi neopozivu ostavku na mesto predsednika kluba. Po važećem statutu to znači da je raspušten i Upravni odbor, pa se postavilo pitanje ko će do sazivanja nove Slkupštine rukovoditi Slogom, šta će se dalje dešavati sa klubom kome je u danu sednice Skupštine pretilo isključenje električne energije. Klupski restoran „Koš“ već mesecima ne radi, niti je pronađen novi zakupac, klub je bez prihoda i sa te strane, ali i od strane grada. Prema rečima predsednika u ostavci, Sloga je 2009. godine zvanični dugovala 180 hiljada evra, četiri godine kasnije taj dug je bio nešto preko 150 hiljada,a danas je nešto preko 100 hiljada evra. Mnogi su u sali vrteli glavom ne verujući u istinitost objavljenih podataka, pa je razumljivo da će se dugovima kluba sa Ibarskog keja baviti revizori, barem onda kada Sloga dobije predsednika i rukovodstvo.

Da li u predvečerje velikog jubileja, 70. rođendana, Sloga preživljava najteže trenutke svoje bogate istorije, hoće li se naći rešenje za sveopšte rasulo u klubu, pokazaće dani koji dolaze. Sloga je posle 18 godina ispala iz elite, sada je na rubu propasti,a spasilaca nema na vidiku. Varljivo košarkaško leto 2018. u Kraljevu!

Završio sa Slogom - Ivan Knežević podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika KK Sloga

 

RADNO TELO ZA NOVU SKUPŠTINU

Sednica izborne Skupštine KK Sloga, koja zbog nedostatka kvoruma nije održana 7. avgusta, ostavila je klub bez rukovodećeg aparata. Tim povodom oglasio se i predsednik u ostavci Ivan Knežević koji je delegatima, članovima Sloge i novinarima rekao sledeće.

Dana 7. avgusta sam podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika KK Sloga iz ličnih razloga, kao i usled neminovne i hitne potrebe da Sloga dobije novu, efikasnu i kvalitetnu upravnu i organizacionu strukturu. Iskreno se nadam da će klub i svi njegovi članovi, kojima je do Sloge stalo naći način da prevaziđu trenutne podele i animozitete među pojedinim grupama, zarad deblokade funkcionisanja kluba, u čemu nudim svoju pomoć, ako bude potrebna. Apelujem na sve pojedince i druge subjekte koji na bilo koji način učestvuju u radu kluba da svojim prisustvom i radom doprinesu da KK Sloga povrati stari sjaj i krene putem novih uspeha – naglasio je Ivan Knežević.

Uz zahvalnost svim saradnicima u periodu dok je obavaljao dužnost predsednika Košarkaškog kluba Sloga, Ivan Knežević je doneo i poslednju odluku u cilju prevazilaženja blokade u radu i funkcionisanju kluba.

Mojom ostavkom, shodno odredbama Statuta kluba, prestao je mandat i članova Upravnog odbora, te je rad Skupštine blokiran usled oštrih podela između grupa delegata. Odlučio sam da imenujem sledeće delegate u Skupštini KK Sloga za članove radne grupe koja treba da pripremi i što hitnije sazove vanrednu izbornu sednicu Skupštine KK Sloga. Uroš Matić, Dragan Savić, Dejan Petrović, Bojan Gicić i Ivan Knežević imaju zadatak da što hitnije i u nakraćim rokovima propisanim Statutom kluba i Poslovnikom o radu Skupštine odrede datum održavanja sednice Skupštine, obave potrebne radnje u cilju efikasnog i konstruktivnog rada Skupštine. Radna grupa će izvršiti neophodne izmene ili dopune spiska delegata u Skupštini, pripremiti potrebna dokumenta i odluke u cilju blagovremenog, transparentnog i pravilnog objavljivanja poziva za podnošenje kandidatura, izveštaja o istim i pozivanja i obaveštavanja delagata u Skupštini – zaključio je Ivan Knežević u svom obraćanju javnosti posle podnete ostavke na mesto predsednika KK Sloga.


Vojvodina 70 : 75 Dunav
Beovuk 72 90 : 79 Mladost Admiral
Tamiš 96 : 68 Vršac
Sloga 82 : 92 KKK Radnički
Zlatibor 83 : 76 Dynamic
OKK Beograd 77 : 111 Metalac
Borac 85 : 55 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Borac 26 20 6 46
2 Dynamic 26 19 7 45
3 Vršac 26 17 9 43
4 Zlatibor 26 16 10 42
5 Tamiš 26 16 10 42
6 Metalac 26 16 10 42
7 Vojvodina 26 14 12 40
8 Mladost Admiral 26 12 14 38
9 Dunav 26 12 14 38
10 Beovuk 72 26 11 15 37
11 Spartak 26 10 16 36
12 OKK Beograd 26 9 17 35
13 KKK Radnički 26 7 19 33
14 Sloga 26 3 23 29