XS
SM
MD
LG

Ekspresan povratak u superligu

Kako radovi na rekonstrukciji atletskog stadiona još nisu počeli i niko ne zna kada će, to su odbojkaši Ribnice po tradiciji počeli pripreme na ovom oronulom zdanju. U odsustvu prvog trenera Boška Mačužića, koji vodi kadetsku reprezentaciju Srbije, prozivku i prvi trening održao je njegov saradnik Miloš Živanović. Svi igrači na koje se računa u novoj sezoni bili su prisutni, a pred njih je postavljen jasan cilj.

Mi smo Ribnica, klub sa najvećim imenom u ovoj ligi, sa najvećom reputacijom i zato je prirodno da nam cilj bude erkspresan povratak među superligaše. To je lako reći, ali će biti teško uraditi. Uvek su teške sezone posle ispadanja, potrebno je pokrenuti momke, moraju da shvate da ono što je bilo prošle sezone je prošlost,a da se od danas ispisuje nova stranica klupske istorije. Lično mislim da Ribnica ima dobar, mlad tim, tu je nekoliko juniorskih reprezentativaca, stigao je iskuni Usiljanin i uz dobar rad i dobru pripremu možemo ostvariti zacrtano – kaže Miloš Živanović trener u stručnom štabu Ribnice.

Klub iz ulice Dušana Popovića 44 napustili su Medurić, Bićanin, Trivunić, libero Savić, dok se posle nekoliko godina u rodni grad i matični klub vraća Vladimir Usiljanin. Šansu će dobiti i nekoliko mladih igrača koji su već prošle sezone osetili rad sa prvim timom.

Odbojkaši Ribnice na prvom treningu u sklopu priprema

 

Ekipa se odlično poznaje, osim Usiljanina svi ostali su igrali prošle sezone u dresu Ribnice,a i proveri primač servisa je tokom prošle sezone više puta trenirao sa našim timom. Nema gubljenja vremena na upoznavanje, možemo odmah da se posvetimo jakom radu. Videćemo da li će klupskom rukovodstvo do početka prvenstva dovesti još nekoga, jer razgovora je bilo, ali ovo je za sada tim koji treba da vrati Ribnicu na staze stare slave.

„Musketari“ će sve vreme raditi u svom gradu koristeći pomenuti stadion, terene pored Ibra i naravno novu u sportsku dvoranu u sklopu koje je i klupska teretana.

Ni ranijih godina nismo išli nigde na pripreme, nema potrebe izlagati se takvim troškovima, jer se zna kakva je finansijska situacija. Imamo sve što nam treba u Kraljevu, polovinom meseca će nam se priključiti i prvi trener Boško Mačužić i onda ćemo krenuti i sa kontrolnim mečevima. Sigurno da nam, ne prija situacija, da smo sada rang niže, ali potrebno je nekada napraviti korak nazad, da bi se napravila dva napred. Ribnica to može i za to ima snage i kvaliteta – zaključuje Miloš Živanović, do povratka Boška Mačužića, glavnokomandujući u stručnom štabu Ribnice.

Na prozivci su bili i prve kilometre istrčali: Vladimir Usiljanin, Strahinja Milovanović, Jovan Vukmirović, Ivan Marković, Luka Peković, Đorđe Petrašinović, Aleksandar Stefanović, Stanislav Paunović, Lazar Močić, te mladi Vladimir Gajović i Milan Zečević.


18 .kolo Superliga
Jedinstvo (SP) 3 : 0 Novi Pazar
Spartak (Lj) 3 : 0 Ribnica
Vojvodina NS Seme 3 : 1 Mladi radnik
Niš 0 : 3 Spartak (Su)
Radnički 2 : 3 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 18 16 2 48
2 Novi Pazar 18 12 6 34
3 Spartak (Su) 18 11 7 30
4 Crvena zvezda 18 10 8 31
5 Mladi radnik 18 9 9 29
6 Jedinstvo (SP) 18 9 9 29
7 Radnički 18 7 11 22
8 Spartak (Lj) 18 7 11 20
9 Niš 18 6 12 19
10 Ribnica 18 3 15 8