XS
SM
MD
LG
29.01.2018 Administrator

Za nezaboravne avanture isprobajte neki od vodenih sportova

Foto: Idealno.rs

U vodi naše telo gubi čak 90 posto svoje težine, a voda mu pruža 12 – 14 posto više otpora nego vazduh, pa osim što su savršen izbor za vreli letnji dan, vodeni sportovi su idealni i za vaše zdravlje i formu! 

Izuzetno popularni vodeni sportovi donose brojne prednosti svima koji se njima bave i redovno u njima uživaju. Savršen su izbor za svakoga ko obožava avanturu, brzinu i boravak na otvorenom, a iako je većina vodenih sportova rezervisana za mora, jezera ili reke, u nekima od njih možemo da uživamo i u zatvorenom prostoru, tokom cele godine!

Ipak, za razliku od drugih sportskih aktivnosti, vodeni sportovi podrazumevaju i nabavku specifične i vrlo konkretne opreme, bez obzira na to da li planiramo da se bavimo sportovima u vodi ili na vodi. Srećom, portal Idealno.rs, specijalizovan za pretraživanje ponuda veb prodavnica omogućava vam da na jednom mestu proverite i uporedite kompletnu opremu i pribor potreban za sve vodene sportove.

Sve za vodene sportove proveri na jednom mestu!

Kategorija Vodeni sportovi vam donosi pregled najpopularnijih sportskih aktivnosti na vodi, savete i vodiče za kupovinu sve potrebne opreme i pregled ponuda opreme za vodene sportove u svim domaćim veb prodavnicama. 
 


Iako opremu treba birati pažljivo, kupovina može biti jednostavna, brza i povoljna. Evo štaje potrebno dauradite:

  • Otvorite kategoriju Vodeni sportovi na najvećem portalu za upoređivanje cena – izaberite željenu aktivnost na vodi, ronjenje ili plivanje i proverite dostupnu opremu i pribor.
  • Pregledajte aktuelne kataloge i letke na Idealno.rs - osim aktuelnih akcija u vašim omiljenim prodavnicama, proverite i ponudu turističkih kataloga i rezervišite svoj godišnji odmor.

Plivanje i ronjenje su omiljene aktivnosti

Plivanje i  ronjenje su najpopularniji vodeni sportovi. Skoro podjednako i plivanjem i ronjenjem možemo da se bavimo tokom cele godine.

Za plivanje kažu da je jedna od najboljih sportskih aktivnosti. Možemo da plivamo na otvorenom ili u zatvorenom, a spisak opreme za plivanje je zaista skroman – kupaći kostim, naočare i kapa za plivanje su osnovna oprema koja će vam omogućiti neometano preplivavanje željenih etapa, posebno ako planirate da redovno plivate u nekom od gradskih bazena.

S ronjenjem je malo drugačije, a razlikujemo ronjenje na dah i ronjenje s bocama. I dok je ronjenje na dah zabavna i izazovna aktivnost koju možemo da izvodimo sami i sa minimalno opreme, ronjenje s bocama treba shvatiti vrlo ozbiljno, ne sprovoditi ga bez nadzora instruktora i proverene opreme.

Za ronjenje na dah će nam biti dovoljni osnovni modeli maski za ronjenje, disaljki i peraja dok će nam za ronjenje s bocama trebati i brojna dodatna opremakao što je boca za ronjenje, odelo za ronjenje, čarape i rukavice, lampe, pojasevi i tegovi.

Ne zaboravite na sportove na vodi

Kada kažemo vodeni sportovi većina misli isključivo na plivanje ili ronjenje, međutim tu su i brojne aktivnosti i sportovi na vodi kojima možete da se bavite. Ispunjeni adrenalinom i čistim užitkom, sportovi poput veslanja, surfovanja, voženje kajaka ili kanua, kite-a i wakeboard-a imaju sve brojnije poklonike.

Vožnja kajakom i kanuom će ispuniti vaše vreme, a verovatno će otkriti i predivne uvale i plaže do kojih drugačije ne biste došli. Ako volite veće izazove, kite, wakeboard ili surf bi mogle da budu aktivnosti za vas.

Ako oduvek tražite način kako da aktivno iskoristite svoje vreme na godišnjem odmoru, na moru ili u blizini druge vodene površine, definitivno razmislite o jednoj od ovih aktivnosti. Sportovi na vodi podrazumevaju i nabavku konkretne opreme koja najčešće nije jeftina, pa je potrebno detaljno i temeljno proveriti ponudu i uporediti prodavnice, proizvode i cene.

Mnogi od nas obožavaju vodu upravo zbog izazova koji nam ona predstavlja. Naše telo nije u potpunosti prilagođeno vodi, ne možemo dugo biti pod vodom, a treba nam i razna oprema i pribor da bismo mogli da uživamo u aktivnostima u ili na vodi.

Ali na kraju, to su sve male prepreke i izazovi koji jednom kada se savladaju, donose ogromno zadovoljstvo i ispunjenost. Upravo je u tome čar, adrenalin, avantura i osećaj ispunjenosti koji imamo nakon što savladamo neki novi vodeni sport nemerljivo blagotvoran za naše telo i duh.

Zašto treba da proverite portal Idealno.rs pre kupovine?

Zato što je Idealno.rs jedino onlajn mesto koje može da zadovolji rastuće potrebe sve zahtevnijih kupaca. Ovo su ključne prednosti portala Idealno.rs:

  • Omogućava kupcima da na jednom mestu uporede prodavnice i cene proizvoda koje žele da kupe
  • Redovno objavljuje savete i vodiče za kupovinu proizvoda
  • Svakodnevno objavljuje sve aktuelne akcijske kataloge i letke vaših omiljenih prodavnica
  • Najbolje ponude veb prodavnica možete pretraživati i na mobilnom ili tabletu

Idealno.rs je deo grupacije Ceneje, koja upravlja najvećim regionalnim portalima za uporednu kupovinu – slovenačkim Ceneje.si, hrvatskim portalom Jeftinije.hr i bosanskim portalom Idealno.ba. Time je potrošačima u regionu omogućeno da putem interneta, čak i na mobilnim uređajima, svakodnevno upoređuju više od 2 miliona aktivnih ponuda iz skoro 1000 veb prodavnica