XS
SM
MD
LG

Šah: Završeno prvenstvo Prve mačvanske lige

Poslednje kolo redovnog prvenstva Prve mačvanske lige donelo je najžešću borbu od početka prvenstva. Za ispadanje iz lige borilo se tri ekipe, a za ulazak u plej-of čak šest ekipa, pa je devet ekipa bilo zainteresovano za neki povoljniji rezultat. Jedino ekipa Koceljeve nije imala poseban motiv jer je davno ispala iz lige bez osvojenog boda. Pošto je iz Srpske lige ispala ekupa Klupci 75, to je trebalo da se u niži rang preseli još jedna ekipa. To je na kraju prvenstva doživela ekipa Lepota poroka iz Debrca posle poraza od Drine.

Za prva četiri mesta na tabeli, koja obezbeđuju igranje u plej-ofu, vodila se velika borba. Prvi par je bio Kralj – Mladost orijent. Posle skoro izgubljenog meča Kralj je jedva izvukao nerešen rezultat, što mu nije bilo dovoljno da opstane među prve četiri ekipe zbog ishoda preostalih mečeva koji su još bili u toku. Prava šteta za šapčane koji su veći deo prvenstva proveli na drugom mestu. Prvi meč je završila Drina minimalnom pobedom čime je obezbedila učešće u plej-ofu, kao i Granit posle pobede nad Svetim Ilijom. Napredak je na gostovanju u Koceljevi izborio ubedljivu pobedu i sa nova tri boda pretekao Lepotu poroka, što mu je donelo opstanak u ligi. Poslednji je završen meč u Krupnju. KŠK i Lojanice su igrali puna četiri sata i posle horor završnice na prvoj tabli pobeda je pripala krupanjcima, a na tabeli je obezbeđeno treće mesto.

Plej-of za ulazak jedne ekipe u Srpsku ligu igra se u nedelju 21.11. u 11 sati kada se  u Borini sastaju komšije Mladost orijent i Granit iz Radalja i u Ljuboviji Drina i Krupanjski ŠK. Pobednici ovih mečeva sastaju se naredne nedelje kod bolje plasirane ekipe, a pobednik odlazi u viši rang.

Rezultati 9. kola:

 

Kralj (Šabac)

-

Mladost orijent (Borina)

3:3

Koceljeva

-

Napredak (Ribari)

2:4

Drina (Ljubovija)

-

Lepota poroka (Debrc)

3,5:2,5

Granit (Radalj)

-

Sveti Ilija (Lipolist)

3,5:2,5

KŠK (Krupanj)

-

Lojanice

3,5:2,5

 

Konačna tabela:

1.

Mladost orijent

(31)

 

18

 

2.

Drina

(32)

 

17

 

3.

Krupanjski ŠK

(32)

 

17

 

4.

Granit

(30)

 

16

 

5.

Kralj

(28,5)

 

15

 

6.

Lojanice

(26,5)

 

12

 

7.

Sveti Ilija

(28,5)

 

9

 

8.

Napredak

(24,5)

 

9

 

9.

Lepota poraka

(23)

 

8

 

10.

Koceljeva

(15)

 

0