XS
SM
MD
LG

Radovke prokockale pobedu

Na startu prolećnog dela prvenstva fudbalerke Rada su prokockale pobedu protiv Kolibrija u Kuršumliji i umesto da se trijumfalno vrate u Beograd na kraju su morale da se zadovolje remijem.

Građevinarke su počele bolje nego što su zamislile i već u šestom minutu utakmice Ćorluka je uposlila Tanaskovićevu ova je odlična prošla po desnoj strani, centrirala na drugu stativu, na pravom mestu bila je Civrićeva i lopta je završila u mreži Stefanovićeve. Rano vođstvo nebesko – plavih nije zbunilo fudbalerke Kolibrija i već u 10. minutu Vučkovićeva ( jedna od najboljih fudbalerki na terenu i omladinska reprezentativka Srbije) je opasno pripretila, ali Maja Ubović je odličnom interevencijom sprečila izjednačenje. Uzvratila je Tanaskovićeva dva minuta kasnije, ali nedovoljno jako. U 20. minutu utakmice Maja Ubović se još jednom istakla kada je ukrotila udarac Vučkovićeve. Samo pet minuta kasnije Radovke su mogle da dupliraju prednost. Na centaršut Jelene Milenković odlično je odreagovala Suzana Tanasković, ali njen udarac iz voleja pogodio je njenu saigračicu Emiliju Simić na gol liniji, i umesto u mreži lopta je završila u gol autu. Nakon perioda nešto mirnije igre na obe strane prvo uzbuđenje usledilo je u 38. minutu kada je Gilićeva udarcem sa distance uzdrmala prečku.Uzvratile su građevinarke dva minuta kasnije iz kontre, na odličan pas Ćorluke , Civrićeva je zakasnila za delić sekunde, što je bilo dovoljno za golmanku Kolibrija da prigrli loptu.I neposredno pred odlazak na odmor još jedna kontra Radovki je urodila plodom. Ćorluka je kao na tacni uposlila Tanaskovićevu koja se našla oči u oči sa golmankom Kolibrija i rutinski je svaladala. Velikih 2:0, ali nedovoljnih za potpunu radost!

Da li zbog sigurnog vođstva ili pada fizičke snage, Radovke su sve slabije igrale u drugom poluvremenu. Opuštenost u igri ubrzo ih je koštala dva “jeftina” gola, prvo je Vučkovićeva u 58 minutu iz solo akcije, uz obilatu pomoć defanzivne linije, smanjila na 2:1, da bi Kirova u 71. minutu poravnala rezultat na 2:2, nakon grube greške golmanke Maje Ubović. Kapiten Kolibrija Đorđevićeva je izvela slobodan udarac sa udaljenosti preko 30 metara, Ubovićeva je u nameri da uhvati loptu nespretno intervenisala i na kratko ju je odbila, pa je Kirova iskoristila poklon i poslala loptu u mrežu. Do kraja utakmice obe ekipe su potajno merkale ceo plen, ali se stekao utisak kao da su zadovoljne i osvojenim bodom Ipak, građevinarke su bile bliže ostavrenju “potajnog” cilja, jer je Marija Milošević u 82. minutu, na po ko zna koji put lepu asistenciju Ćorluke, naterala Stefanovićevu da po treći put vadi loptu u mrežu. Umesto da preostalih 7-8 minuta do kraja utakmice zbiju redove i sačuvaju vođstvo od 3:2 devojke u nebesko- plavoj opremi prave kardinalnu grešku u 85. minutu koju je iskoristila Gilićeva i donela svom timu očekivani bod. U principu kad se sve sagleda podela plena je možda I najrealniji ishod utakmice, mada se mora istaći da igra Radovki nije bila na nivou ekipe koja se bori za titulu i koja je lider na tabeli.

ŽFK Kolibri: Stefanović, Despotović, Nedeljković, Dramićanin, Đorđević, Prodanović ( od 88. Đorđević), Stojanović, Žujković, Vučković, Gilić, Kirov

ŽFK Rad: Ubović, Miljković, Babić, Polić, Pantović, Tanasković, Milenković, Civrić (od 59. Milošević) Mirčetić, Simić, Ćorluka.


Mačva 4 : 1 Polet
Šumadija 1903 0 : 1 Trijumf
Jagodina 0 : 3 ŽGFK Lavice Dubočica
Kolibri 3 : 3 Rad
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad 8 7 1 0 22
2 Trijumf 8 5 1 2 16
3 ŽGFK Lavice Dubočica 8 4 2 2 14
4 Šumadija 1903 8 4 1 3 13
5 Polet 8 3 2 3 11
6 Mačva 8 3 0 5 9
7 Kolibri 8 2 1 5 7
8 Jagodina 8 0 0 8 0