XS
SM
MD
LG

Fudbal se vraća u Šimanovce

 

Hajduk 1932 staje na noge

 

Posle nekoliko godina velike krize i posrtanja, šimanovački Hajduk 1932 dospeo je do Opštnske lige Pećinci. Samo nedelju dve pre početka sezone 2016/2017. činilo se čak da se ovaj klub, bogate istorije i tradicije, neće ni takmičiti. Ipak, „pojavljuje se svetlo na kraju tunela“.

- Ono što u ovom trenutku najviše raduje je podatak da Fudbalski klub Hajduk 1932 ima 107 registrovanih igrača, u četiri selekcije - kaže trener Tomislav Ćirković - Dugo je bila „rak rana“ funkcionisanje seniorskog pogona. Isred mesne zajednice Šimanovci i opštine Pećinci dobio sam zadatak da sa saradnicima reorganizujem rad prvog tima. Bilo je teško. Kada gledam unazad, iz ove perespektive, prezadovoljan sam. U prvom timu, od 26 registrovanih igrača, imamo samo dva momka „sa strane“: po jednog iz Krnješevaca i iz Dobanovaca. Za početak, maksimalno smo smanjili putne troškove. Pored ovih 26 igrača, imamo petnaestak koji u kvalitetnijim ligama, u okolnim klubovima. Često u razgovorima navodim da Šimanovci, trenutno uimaju čak šest kvalitetnih golmana, koji mogu bez problema da brane u Sremskoj ligi: Mandića, Vuletića, Vukašinovića, Tovilovića, Radosavljevića i Ninića. U svakom slučaju, kada smo ušli u ovu priču prioritet nam nisu bili rezultati, već postavljanje kluba na zdrave osnove i čini nam se da smo u tome uspeli. Sve selekcije normalno funkcionišu: Škola fudbala, kadeta, seniora i veterana. Iako smo u najnižem stepenu takmičenja i nemamo obavezu za kadetskom selekcijom, koja bi se zvanično takmičila, ipak imamo tu starosnu selekciju koja se uključila u ligu sa klubovima iz većeg ranga. Bila bi velika šteta da, praktično, „izgubimo“ fudbalere koji su na prelazu između Škole fudbala i prvog tima.

Pored „sređivanja“ takmičarskih selekcija Fudbalskog kluba Hajduka 1932, dosta toga je urađeno na poboljšanju infrastrukture.

- Jedan od zadataka nam je bio dovođenje uslova za rad koji je bio na nivou od pre nekoliko godina - nastavlja Ćirković - Imamo čvrsto obećanje da ćemo infrastrukturu maksimalno poboljšati. To znači da će biti uspostavljen zalivni sistem, a glavni i pomoćni tereni biće i dalje redovno održavani. Tako bi privukli još više mladih fudbalu. Dugo sam u fudbalu i dobro znam šta igračima znače dobar teren, dobra lopta, dobra mreža i pre svega, dobro društvo. Rezultati će doći, ako se bude dobro radilo, sami po sebi. Iz kvantiteta, koji trenutno imamo, sve više izvlačimo kvalitet i imamo igrače, na koje smo vrlo ponosni.

 

Fudbal se vraća u Šimanovce

Tomislav Ćirković, trener Hajduka 1932