XS
SM
MD
LG

Kup Srbije: Voždovac - Spartak ŽK 1:0

Zmajevi su pobedili Subotičane i plasirali se među osam najboljih ekipa u najmasovnijem takmičenju. Počelo je šansom Srećkovića, koji se iznenada, nakon greške gostiju našao u prilici za gol, ali se mreža nije zatresla. Ipak zatresla se u 19.minutu, strelac je bio Jovan Stojanović. Stojanovića je lucidnim dodavanjem uposlio kapiten Pavlović, a uz par driblinga, napadač Zmajeva je rutinski šutirao u suprotan ugao i doineo prednost Voždovcu.

Gosti su zapretili preko Savkovića, čiji je udarac otišao preko gola, uzvratio je na isti način i Radović dva minuta kasnije.

Domaći su napadali, a do ubedljivijeg vođstva su mogli u sam smiraj poluvremena, kada se u šansi opet našao Srećković. Ipak na pauzu se otišlo rezultatom 1:0.

Drugi deo je opet krenuo silovito. Srećković u 50.minutu, upošljava Ćirkovića, koji stvara priliku za Zeca, ali lopta odlazi preko gola. U 55. minutu i Todor Petrović šutira, ali pored gola. U 59. minutu i Stojanović oprobava svoj šut, ovaj put iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi preko gola. Gosti do prve ozbiljnije prilike dolaze u 64. minutu, Milić je šutirao iskosa, ali Popović je odličan na golu Voždovca.

U 70. minutu Pavlović dobija drugi žuti karton i domaći ostaju sa igračem manje. Fokus jeste bio na odbraanu, jer su gosti krenuli svim silama na gol, ali akcije u kojima su učestvovali Lukić i Dražić su činile da se težište igre prebaci na stranu Spartaka.

U poslednjem minutu, Ćirković je sjajno prošao po desnoj strani, izvrsno uposlio Stojanovića, koga su delići sekunde delili od drugog gola. Ipak na kraju je ostao rezultat iz prvog dela igre, a Voždovac se plasirao u četvrtfinale kupa Srbije.

Strelac: Stojanović u 19.minutu.

VOŽDOVAC: POPOVIĆ, ĆIRKOVIĆ, RADOVIĆ, FILIPOVIĆ, GAJIĆ, BOLjEVIĆ, PAVLOVIĆ, PETROVIĆ, SREĆKOVIĆ, ZEC, STOJANOVIĆ. IGRALI SU JOŠ: PUTINČANIN, DRAŽIĆ, LUKIĆ.

SPARTAK: JANOŠEVIĆ, ANĐIĆ, KERKEZ, PAVIĆEVIĆ, MRKETLA, IVANOVIĆ, GLAVČIĆ, KRMAR, FARKAŠ, SAVKOVIĆ, AĐURU.