XS
SM
MD
LG

Zvezda, Vojvodina i Novi Pazar galvni favoriti za titulu

Prošlog vikenda starotvala je i Superliga za muškarce. Kao i prethodnih godina liga će biti mlada, što je sasvim očekivano s obzirom da su finansije i dalje veliki problem kada je u pitanju odbojka u Srbiji. Branilac titule Crvena zvezda verovatno je jedan od glavnih favorita za osvajanje novog pehara, najviše zbog tradicije i dominacije u prethodnim sezonama. Tim Dragana Kobiljskog su napustili veoma bitni igrači iz prošle sezone. U crveno-belom dresu nećemo gledati tehničara Maksima Buculjevića, primača Nemanju Jakovljevića, kao i jednog od najboljih srednjaka lige Aleksandra Okolića koji je otišao put Nemačke. Postojala je velika mogućnost da Crvena zvezda ostane i bez drugog srednjaka Vuka Milutinovića, ali pred sam start sezone stigla je odlična vest za sve navijače kojima je draga crveno-bela boja i potvrda da će Vuk Milutinović ostati u Crvenoj zvezdi. Zvezda je dobro započela sezonu osvojila je Superkup pobedom protiv Mladog Radnika, dok je u prvom kolu Superlige četa Dragana Kobiljskog bila uspešnija od Niša sa 3:0.

Vojvodina je kao i Crvena zvezda pretrpela dosta izmena. Došlo je do promene trenera, pa sad ekipu vodi Nedžad Osmankač. Članovi Vojvodine više nisu prvi korektor Aleksandar Minić, sjajni primač servisa Marko Nikolić, Miloš Vemić, trener Kozić... Zapravo veliko je pitanje koliki su dometi Novosađana zbog velikih promena u sastavu. Prosek startosti ekipe je svega 21 godina, tako da će Vojvodina biti jedna od najmlađih ekipa lige. Imajući u vidu tradiciju i rezultate u prošlosti, Novosađani će sigurno pokušati da skinu sa trona Crvenu zvezdu, a da li će u tome uspeti videćemo u narednim mesecima. Na premijeri pred svojim navijačima Vojvodina nije blistala, ali je uspela da savlada Jedinstvo iz Stare Pazove sa 3:1.

U red favorita za najviši plasman spada i Novi Pazar koji se silno pojačao pred početak Superlige i najavio možda napad na titulu. U Novi Pazar su stigli Hamzagić (Turska), Šormaz (B. Rivijera), Lopar (Partizan), Radosavljević (Spartak Ljig), Ristić (Kazahstan), Oković ( FAP Livnica), Simić (Paraćin) i trener Stefanović (Niš). Od ostalih ekipa treba izdvojiti Radnički iz Kragujevca, koji je formirao odličan sastav. Spartak iz Ljiga je odavno poznat kao odbojkaško mesto. Prošle sezone su na startu lige porazili Crvenu zvezdu, dok je prošlog vikenda pao i Partizan. Pre nekoliko dana učestovali su u Kupu Balkana, a osvojeno je odlično drugo mesto. Niš je u prvom kolu pružio snažan otpor Crvenoj zvezdi i pokazao da nas sigurno očekuje zanimljiva odbojkaška sezona.

Prvo kolo:

Vojvodina - Jedinstvo 3:1

Niš - Crvena zvezda 0:3

Spartak - Partizan 3:1

Klek - Radnički 2:3

Novi Pazar - Ribnica 3:0

Drugo kolo ( 22. oktobar):

Jedinstvo - Ribnica

Radnički - Novi Pazar

Partizan - Klek

Crvena zvezda - Spartak 

Vojvodina - Niš

 


18 .kolo Superliga Srbije
Jedinstvo (SP) 3 : 0 Novi Pazar
Klek Srbijašume 2 : 3 Ribnica
Spartak (LJ) 2 : 3 Radnički
Niš IGM Mladost 3 : 1 Partizan
Vojvodina NS Seme 1 : 3 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 18 15 3 44
2 Novi Pazar 18 14 4 40
3 Crvena zvezda 18 12 6 37
4 Ribnica 18 11 7 31
5 Jedinstvo (SP) 18 9 9 29
6 Radnički 18 9 9 24
7 Niš IGM Mladost 18 8 10 23
8 Spartak (LJ) 18 5 13 16
9 Partizan 18 5 13 15
10 Klek Srbijašume 18 2 16 11