XS
SM
MD
LG

Veterani: Radjevac (Krupanj) – Crvena zvezda (Beograd) 1:3

Praznik fudbala u Krupnju počeo je još u prepodnevnim satima dočekom veterana Crvene zvezde i druženjem u izletištu u Dobrom potoku. Ova revijalna utakmica privukla je veliki broj ljubitelja fudbala na stadionu Rađevca, koji su gromoglasno pozdravili goste iz Beograda kao i lokalne legende fudbala. Susret je otvorio početnim udarcem najstariji veteran Rađevca Nikola Vasiljević. Sam početak susreta protekao je u uobičajenom ispitivanju snaga gde su gosti dali do znanja da su mnogo pripremljenija i bolja ekipa. Imali su nekoliko poluprilika iz dobro pripremljenih akcija u kojima, su pre svega, učestvovali Zoran Nikoilić i Škorić ali su one ostale neiskorišćene. Golman domaćih Dišo Grujičić je u dva-tri navrata odlično intervenisao i spasao svoju mrežu. Međutim, u 11. minutu nije bilo spasa posle odlične akcije Zorana Nikolća kada Škoriću nije bilo teško da sa 2-3 metra matira odličnog golmana domaćih Grujičića. Mnogo bolja ekipa gostiju imala je još nekoliko povoljnih prilika u prvom poluvremenu ali je Dišo ostao nesavladiv. Jedini pokušaji domaćih u prvom poluvremenu preko Gajića i Andrića ostali su neiskorišćeni, a najbolju šansu imao je Andrić kada je izašao sam ispred golmana Marića ali je loptu poslao i pored golmana i pored stative. Bila je to najzrelija šansa na utakmici.

Već početkom drugog poluvremena Crvena zvezda je dala do znanja ko je ko u ovom susretu. Ponovo je Zoran Nikolić bio asistent, ponovo sa desne strane, uposlio je Čulu koji je pored rezervnog golmana Nestorovića sproveo loptu u mrežu. U nardne dve situacije Nestorović je bio uspešniji od Čule, a naročito u 43. minutu kada je njegov šut sa desetak metara uspeo da ukroti, a lopta se posle njegove odbrane odbila od prečke u polje. Sigurnu pobedu gostiju obezbedio je jedan od najboljih aktera susreta Zoran Nikolić u 45. minutu. Posle ubedljivog vođstva gostiju probudili su se i veterani Rađevca, koji su omogućili i golmanu Mariću da se istakne. Dve odlične akcije domaćih koje su završavali Živanović i Andrić, golman gostiju Marić je na maestralan način uspeo da zaustavi. U samoj završnici Branko Nikolić je u svom šesnaestercu na nedozvoljen način zaustavio Zorana Pajića, što je vrlo dobri sudija Miloš Karapandžić okarakterisao za najstrožu kaznu.  Siguran realizaror sa bele tačke bio je Mladen Todorović, koji je doneo veliko slavlje navijačima Rađevca i postavio konačan rezultat ovog susreta.

Na kraju objašnjenje zašto na ovom susretu postoje dva igrača itakmice. Jedan od sponora ove revijalne utakmice Vinarija “Kovačević” iz Rume nagradila je paketom svojih proizvoda najboljeg igrača i jedne i druge ekipe.

 

Krupanj: stadion Radjevca. Gledalaca: oko 700. Sudija: Miloš Karapandžić (Loznica), pomoćnici: Borivoj Kulić (Klupci) i Milenko Mišić (Brasina). Delegat: Radivoj Mićanović (Krupanj). Strelci: Mladen Todorović 68 (Rađevac); Dalibor Škorić 11, Slaviša Čula 37, Zoran Nikolić 45 (Crvena Zvezda). Žuti kartoni: Nema. Crveni kartoni: Nema Igrači utakmice: Grujičić Dimitrije (Radjevac) i Miloš Šestić (Crvena Zvezda).

 

Radjevac: Grujičić, Lazić, Živanović,Todorović, Stepić, Petrović, Gajić, Živanović, Živorad Popović, Aleksandar Popović, Petković. Igrali su još: Nestorović, Mijailović, Jovičić, Despotović, Andrić, Lazarević, Zoran i Dragan Pajić.

 

Crvena zvezda: Marić, Branko Nikolić, Jovin, Momčilović, Čula, Borovnica, Škorić, Zoran Nikolić, Trkalj, Šestić (od 46 Zeljić), Stevović.