XS
SM
MD
LG

Uspješna sezona za FK Lokanj

Nakon završetka prvenstva Regionalne lige Grupa Istok, fudbaleri Lokanja su na zasluženom odmoru. Iza njih je ostala uspješna sezona u kojoj su zauzeli visoko treće mjesto sa osvojenih 36 bodova. FK Lokanj iz sezone u sezonu napreduje rezultatski i organizaciono, tako da su u upravi prezadovoljni učinjenim u prethodnih pet godina. Igralište u Lokanju je postalo mjesto gdje protivnici i službena lica dolaze sa zadovoljstvom, a publika uživa u pravim prvenstvenim utakmicama i sportskom nadmetanju. Zahvaljujući tome ne čude visoke ocjene delegata za fer plej i zvanično svrstavanje FK Lokanj među tri najkorektnije i najgostoljubivije ekipe uz FK Partizan i FK Miliće.

Na taj način daje se odličan primjer mlađim kategorijama da se fer plej i poštovanje rivala i službenih lica, kao i publike na kraju isplati. U osvajanju potpuno zasluženog trećeg mjesta svoj doprinos dali su 23 fudbalera, od kojih su najviše vremena na terenu proveli Cvjetković, Pantić, Jovanović i Vidić, a jedini igrač koji je odigrao sve utakmice je jedan od najmlađih, ali sigirno najkorisnijih igrača Mitar Zeljko. Fudbaleri Lokanja su postigli 46 golova, a u listu strijelaca se upisalo 11 igrača. Najbolji strijelac ekipe je mladi Dalibor Mićić sa 10 golova, a slede Đukanović sa 9 i Pantić sa 6 pogodaka. 

Uprava na čelu sa predsjednikom Radislavom Janković ima veoma težak zadatak da u narednom periodu zadrži ekipu i eventualno dovede adekvatna pojačanja uz obavezno uključivanje u rad talentovanih momaka iz mlađih kategorija. Pored igračkog kadra, uprava će se fokusirati i na podizanje kvaliteta uslova za odigravanje prvenstvenih utakmica, adaptaciju svlačionice, održavanje terena, ograde, pristupnog puta. Prema riječima predsjednika UO u planu je izgradnja dijela tribina, kao i sređivanje parking prostora, gdje su radovi u toku. Uspjehe fudbalera, pratio je i uspješan rad uprave, te je konačno u potpunosti otkupljeno zemljište na kom je izgrađeno igralište, tako da ne postoji nijedna smetnja za ulaganje i izgradnju infrastrukture. To će i biti prvenstveni cilj u narednoj sezoni, kao i afirmacija mladih igrača.

- Kada smo 2011. godine reaktivirali FK Lokanj, donijeli smo petogodišnji plan rada kluba i sa velikim zadovoljstvom mogu da konstatujem da je većina od zacrtanog realizovano. Pored uspjeha seniorskog tima, raduje napredak u radu sa mlađim kategorijama, koji su u tek završenoj sezoni zauzeli ukupno drugo mjesto u svom rangu takmičenja. Zahvaljujući kvalitetnom i predanom radu trenera Đurić Marinka, sve više djece se odlučuje da svoje prve fudbalske korake napravi u našem klubu. Sve ovo bi bilo mnogo teže odraditi da nije bilo iskrene saradnje članova uprave i zajedničkog rada na promociji kluba u najboljem svjetlu. Iz tog razloga zahvaljujem se mojim najbližim saradnicima Milošu i Bobanu Janković, Miroslavu i Marinku Đurić, Mladenu Mitrović, Danijelu i Zoranu Đukanović, ali i svim  sponzorima i prijateljima kluba koji su u prethodnom periodu imali sluha i razumjevanja za trud naših sportista. Naravno u svoje lično ime, kao i u ime UO FK Lokanj želim da se zahvalim Gradskoj upravi Zvornik na sredstvima koja izdvaja za razvoj sporta. Posebnu zahvalnost dugujemo gospodinu Zoranu Stevanoviću i gospodinu Bojanu Ivanoviću jer smo zahvaljujući njihovoj pomoći oko sredstava i vođenja pregovora sa prethodnim vlasnicima, uspjeli da otkupimo dio zemljišta za igralište i uđemo u proces legalizacije izgrađenog objekta. Zajedničkim naporom uspjeli smo da riješimo problem koji je mučio sve generacije FK Lokanj od osnivanja kluba. Igračima želim da se odmore i napune baterije za novu sezonu, a moji saradnici već rade na analizi igračkog kadra i eventualnim pojačanjima. S obzirom da se još ne zna konačan sastav lige, rano je da odredimo koji su nam ciljevi za narednu sezonu - istakao je Radislav Janković, predsjednik FK Lokanj.

Ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno novi članovi Regionalne lige, grupa Istok će biti Rudar (Ugljevik), Lokomotiva (Brčko), Radnički (Karakaj), Budućnost (Pilica), Sloga (Gornje Crnjelovo) i prvak Područne lige Posavina, a iz lige su ispali Šekovići, Birač (Derventa), Majevica (Lopare) i Proleter JR (Johovac) dok je ranije istupila ekipa GFK Srpska varoš. Iz ovog ranga takmičenja u Drugu ligu, grupa Istok potpuno zasluženo plasirala se ekipa Gubera iz Srebrenice.

- Nova sezona će biti veoma zanimljiva i prepuna kvalitetnih utakmica. Pokušaćemo što bolje da se pripremimo i odigramo važnu ulogu u prvenstvu. U našoj ekipi odlično se uklapaju mladost i iskustvo kako na terenu, tako i van terena. Djelujemo kao jedna porodica, tako da nema problema sa igračima, trenerima, odnosu sa publikom. Spremni smo da se suočimo sa novim izazovima, donjećemo neke bitne odluke i odgovorno stajati iza njih.Trudimo se da ravnomjerno rasporedimo zadatke i da ne bježimo od odgovornosti. Na taj način nastavljamo dalje vođeni dobrom upravom i odličnom saradnjom sa sponzorima.Meni je izuzetna čast što predvodim ove momke na terenu i trudim se da opravdam njihovo povjerenje i povjerenje uprave koja me imenovala - rekao je kapiten FK Lokanj Miloš Janković.

Nakon sastanka UO na kome će biti donesena odluka o igračkom kadru i eventualnim izmjenama u stručnom kadru, blagovremeno će se krenuti sa pripremama za novu sezonu koja počinje polovinom avgusta. Iz Lokanja poručuju da sa nastrpljenjem očekuju početak prvenstva i da se raduju susretima sa sportskim prijateljima iz regije.

 


OFK Šekovići 2 : 4 Guber
Proleter 4 : 5 Zadrugar
Milići 1 : 2 Bratstvo
Majevica 2 : 2 Birač
Lokanj 1 : 2 Podrinje
Partizan 3 : 0 OFK Trnovica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Guber 24 16 6 2 54
2 Podrinje 24 16 4 4 52
3 Bratstvo 24 9 9 6 36
4 Lokanj 24 10 6 8 36
5 Milići 24 10 6 8 36
6 Jedinstvo 24 10 4 10 34
7 Partizan 24 10 4 10 34
8 OFK Trnovica 24 9 6 9 33
9 Zadrugar 24 9 4 11 31
10 OFK Šekovići 24 9 1 14 28
11 Birač 24 8 4 12 28
12 Majevica 24 7 3 14 24
13 Proleter 24 3 3 18 12