XS
SM
MD
LG

Šarić nagrađuje rukometaše Sloge iz svog džepa

Prvi trofej poslije šampionske sezone 2011/12. osvojili su rukometaši Sloge i to pobjedom u finalu Kupa Republike Srpske protiv Dervente sa 32:25.

Iako je ovaj uspjeh objektivno manji od onog prije četiri godine kada su Dobojlije osvojile titulu prvaka BiH, svakako je melem na ranu s obzirom na to da je klub u posljednjih nekoliko godina prošao i još prolazi najteže trenutke u istoriji dugoj 58 godina. Besparica i poplave unazadile su grad rukometa, što Doboj svakako jeste, pa je ovaj rezultat tračak nade da će Sloga ponovo biti ono što je nekad bila.

"Potrudili smo se organizacijom ovog turnira da Slogi i Doboju ponovo udahnemo rukomet i mislim da smo uspjeli. Imali smo sportski motiv, želimo da ubuduće ekipe igraju u najjačem sastavu, da punimo dvorane... Naša je bila solidno ispunjena, tako da su pozitivni odjeci poslije završetka", rekao je predsjednik Skupštine kluba Vojislav Rađa.

Ipak, Slogi predstoji još dug put kako bi klub stao na stabilne noge. Prije tri mjeseca najavljeno je da će legendarni golman Danijel Šarić doći na čelo kluba, ali to još nije realizovano.

"Nova uprava pročešljala je sve papire i sada znamo da je ukupan dug 260.000 maraka. Sve prenosimo Šariću, koji je rukometašima obećao premije iz svog džepa za osvojeni Kup. On će sezonu završiti u Barseloni, potom se seli u Katar, ali je od marta u kontaktu sa nama i zna svaki naš korak. Ne pada nam na pamet da se igramo njegovim povjerenjem, ugledom i veličinom i činimo sve da klub krene naprijed", rekao je Rađa.

Rukometaši bi danas ili sutra trebalo da dobiju i zaostale zarade iz prošle sezone, tako da će Sloga prvi put poslije dugo vremena u novu sezonu krenuti bez repova iz stare. Uprava kluba dogovorila je dinamiku otplate sa većinom povjerilaca, pa bi račun kluba trebalo da bude odblokiran u idućih nekoliko dana. Što se tiče igračkog kadra, plan rukovodstva je da i dalje računa na sve prvotimce, dok će uslijediti i pregovori sa dosadašnjim trenerom Emirom Junuzovićem.

(Autor: Dušan Repija)