XS
SM
MD
LG

Borovčanin razvija prave vrednosti

Srpski bokser Nenad Borovčanin dobio je još jedno vredno priznanje za svoj rad i postignute rezultate u profesionalnom boksu! Borovčaninu je na svečanoj akademiji  povodom dana grada Loznice,  Plaketu “Za dugogodišnji predan i istrajan rad i stvaralački doprinos u razavoju trajnih društvenih vrednosti ” u ime grada uručio predsednik skupštine grada Jovica Todorović, a akademiji su prisustvovali gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić i mnogi drugi zvaničnici grada i republike.

- Ova plaketa je za mene, pored plakete “Ambasador Sporta Republike Srpske” veliko priznanje i veliki podsticaj za dalji rad i nove pobede. Loznica je moj rodni grad i zbog toga ovo priznanje ima posebnu draž za mene. Na jesen ću boksovati meč za titulu šampiona evrope u Banja Luci i pokušati da se zlatnim slovima upišem u istoriju svetskog boksa - zaključuje razgovor sa nama Nenad Borovčanin povodom priznanja koje je dobio.

Borovčanin je jedan od najboljih boksera evrope u svojoj kategoriji . Nedavno je na stadionu Šalkea pred 60 000 gledalaca pobedio Rejmonda Ociengu i plasirao se na 19-u poziciju na svetskoj rang listi. Od nedavno ga trenira jedan od najboljih trenera na svetu, Fric Zdunek  koji je trener i čuvenom Vitaliju Kličku, sa kojim Borovčanin ima odličnu saradnju i koga planira da dovede u Srbiju i Republiku Srpsku, što bi bila najveća promocija plemenite veštine na našim prostorima.

Borovčanin je rodjen u Loznici gde je napravio prve bokserske korake, osvojio prve titule u amaterskom boksu, a dalju karijeru je nastavio u banjalučkoj Slaviji odakle je prešao u profesinalce gde sada uspešno nastupa i brani boje srpskog boksa u celom svetu. Pored sportskih rezultata, on je pravi primer mladima jer je apsolvent na pravnom fakultetu i ima diplomu više ekonomske škole i kao takav jedan je od retkih boksera koji je prihvaćen u visokim društvenim krugovima, što svakako podiže poljuljani imidž domaćeg boksa.