XS
SM
MD
LG

Radnički ipak pred Meraklijama protiv Voše

Fudbalski klub Radnički će ipak uz prisustvo publike dočekati FK Vojvodinu iz Novoga Sada. Žalba niškog superligaša je usvojena.

 

 

Iako je prvobitno najavljivano da će Radnički bez publike na Čairu dočekati ekipu Vojvodine zbog nesportskog ponašanja unutar restriktivnog prostora, kazna klubu je preinačena u novčanu, a utakmicu sezone, Radnički će igrati pred publikom.

Šef stručnog štaba Milan Rastavac apelovao je na sve da na utakmici protiv Vojvodine bodre svoj tim u sportskom duhu i fer i korektnim navijanjem daju vetar u leđa Radničkom.

Sve što radimo, usmereno je u interesu Radničkog. Jedino ispravno moguće je da sve bude u tom interesu. Nemamo opravdanja i izgovore, imamo obavezu da unutar svojih mogućnosti i zaduženja damo svoj doprinos. Igrači nose odgovornost na terenu, stručni štab za pripremu utakmice i izvođenje utakmice. Klub za organizaciju utakmice, navijači za dejstvovanje tokom utakmice. Niko nema prava da radi protiv interesa kluba. Navijači Radničkog imaju za koga da navijaju, tako da nema razloga da navijaju protiv bilo koga drugog, poručio je Milan Rastavac.

 

 

Na današnjoj, redovnoj, press konferenciji, predstavnicima medija su se obratili šef stručnog štaba Milan Rastavac I strelac prvog gola u Subotici Marko Mrkić. O sutrašnjoj utakmici protiv svog bivšeg kluba, Rastavac je kazao:

"Sama utakmica će proteći u borbi za dominaciju na sredini terena, iz koje će neko više a neko manje uspeti da dolazi u priliku da ugrožava protivnika. Mi verujemo da ćemo biti češće u prilici da držimo loptu u posedu, da ugrožavamo, da sprečimo brze napade Vojvodine i da odgovorimo unutar utakmice na sve što su izazovi. Tu pre svega mislim na kvalitet igre, zatim na količinu trčanja, na kvalitet i intenzitet duela i na sve ono što će ova utakmica sa sobom doneti. Svi znamo da je Vojvodina promenila dosta igrača u ovom zimskom prelaznom roku, da nisu zadovoljni sa brojem osvojenih bodova, da će doći sigurno sa ambicijom da u Nišu probaju da osvoje bodove ali kako oni tako i svi ostali klubovi imaju svoje ambicije i svi žele da osvajaju bodove, tako da to ne predstavlja neku novost. Spremni sam da odgovorimo svim izazovima."

Mladi napadač Radničkog, Marko Mrkić ukazuje na težinu utakmice, ali je ipak pun optimizma I poziva verne Meraklije da u što većem broju dodju na sutrašnju utakmicu:

"Očekuje nas jedna veoma teška i za nas značajna utakmica. Iza sebe imamo jednu dobru seriju rezultata i ja se iskreno nadam da ćemo je ovom utakmicom nastaviti i doći do nova 3 boda. Iskoristio bih priliku da pozovem gledaoce da dodju u što većem broju i da se na kraju svi zajedno radujemo našoj pobedi."

Karte za sutrašnji meč biće u prodaji na biletarnici hale Čair i na istočnoj tribini stadiona sa početkom od 10 časova,a po cenama od 100 dinara za južnu tribinu, i 200 dinara za istočnu i zapadnu tribinu.