XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Ivan Stević peti na moskovskoj stazi Krilatsko

Ivan Stević, profesionalac u srpskom profi timu „Partizan Srbija“ osvojio je odlično peto mesto na trci „Memorijal Oleg Djačenko“ u kategoriji 1.2 za svetske bodove u Moskvi održanoj na čuvenoj olimpijskoj stazi Krilatsko. Pobednika je odlučio sprint grupe do desetak biciklisa  i slavio je Aleksandar Mironov ispored Aleksandra Popova (obojica Rusija, profi tim Kaćuša), dok je treće mesto pripalo Tomasu Skujinsu iz Litvanije.  Vreme pobedika 3:29,10 časova na stazi od 136 km (prosek 39 km na čas). Stević je upisao deset bodova za peto mesto.

Internacionalac u profi ekipi „Partizan Srbija“ Sobal (Belorusija) stigao je 13. a pobednik  trke „Kup gradonačelnika“ održane 1. maja srpski profesionalac Žolt Der 14. obojica u vremenu 3:37,45 minuta. Esad Hasanović je završio na 19. mestu sa vremenom 3:38,13 časova!
- Trka je bila paklena, od 96 biciklista završilo je samo 25 – kaže trener ekipe „Partizan Srbija“ Dušan Banović. -  Stević je sjajno vozio, veoma borbeno i malo je nedostajalo da se nađe na postolju. Pravi junak trke je mladi srpski reprezentativac Nikola Kozomara, „vukao“ je i radio za ekipu, na kraju je, umoran, otišao u boks...Treća trka nas očekuje u ponedeljak 3. maja „Velika nagrada grada Moskve“ takođe u kategoriji 1.2, potom sledi mali odmor i učestvaćemo na etapnoj trci kategorije 2.2 „Pet krugova oko Moskve“ od 6. do 10. maja.