XS
SM
MD
LG

MFL Sombor : Riđičanima pripao derbi

 

Međuopštinska liga: GRANIČAR - ALEKSA ŠANTIĆ 1:0 (1:0)

Riđica, gledalaca 80, glavni sudija Vračar Zoran (Sombor), pomoćnici Mahotka Bojan (Sombor) i Vorkapić Petar (Sombor).

Strelci: Bajai Josip (6 min.).

Javne opomene: kod domaćih: Gnjatović Miloš, Torbica Stefan, Oluić Srđan, Gnjatović Marko,

kod gostiju: Vrkić Radovan, Pejak Nenad, Tomić Nikola, Branežac Nemanja, Tomić Marko.

F.K. Graničar. Perić Nemanja, Veselinović Bojan, Komazec Nemanja, Kožul Nikola, Kožul Nemanja, Torbica Stefan, Škorić Igor (od 65, M. Uzelac) Gnjatović Miloš, Ganić Zlatko (od 80, S. Oluić), Gnjatović Marko, Bajai Josip (od 90, Z. Gnjatović).

F.K. Aleksa Šantić: Đurđević Nemanja, Branežac Nemanja, Podkrajac Damir, Pejak Srđan, Tomić Nikola, Simić Dalibor, Sjeran Aleksandar, Pejak Nenad, Babić Božidar, Miličić Miloš, Vrkić Radovan

(od 31, M. Tomić).

Današnja utakmica je obzirom na dosadašnje rezultate obe ekipe ponela epitet derbija ovog kola MFL Sombor.

Pokazalo se da je ekipa domaćina po prikazanom na terenu izvojevala zasluženu pobedu jer su utisak je pokazali više želje i borbenosti u odnosu na goste iz Šantića.

U 8 minutu utakmice mrežu gostiju posle lepe akcije načeo je domaći igrač Bajai Josip, a kasnije će se ispostaviti da je to bio i jedini pogodak na današnjoj utakmici. Da domaćin ne udvostruči svoje vođstvo pobrinuo se golman gostiju Đurđević koji je odbranio dva udarca iz neposredne blizine i tako sačuvao svoju mrežu.

Ni gosti im nisu ostali dužni ali vrlo izglednu šansu Simića nisu uspeli da pretvore u pogodak.

Osnovna karakteristika ove utakmice je velika borbenost obe ekipe uz mnoštvo prekršaja i izrečenih javnih opomena. Da sve ostane u granicama sportskog nadmetanja pobrinuo se iskusni sudija Vračar sankcionišući na  vreme nedozvoljenu igru i nesportsko ponašanje.

Na kraju sportski pozdrav i čestitke domaćinu od strane gostiju

Rajko Tomić