XS
SM
MD
LG

Kuglaši Kraljeva u eliti

Obećali su i učinili su! Kuglaški klub „Kraljevo“ je tri kola pre kraja takmičenja u Prvoj ligi Srbije i teoretski obezbedio šampionsku titulu i od sledeće sezone će igrati u Super ligi! U 39. godina dugoj istoriji kluba mnogo je onih koji su ostavili dubok trag, ali će u klupskim analima zlatnim slovima biti zabeleženo da su trener Drago Radojević, kapiten Puniša Veljović, Predrag Voštinić, Željko Borović, braća Vidosav i Miroslav Simeunović, Ivan Trošić, Dragan Vukelić i Mladen Jevtić dosanjali san svih dosadašnjih generacija ovog sportskog kolektiva.

Igrali su kraljevčani ove sezone maestralno, gotovo bez greške, i u 15 utakmica do sada zabeležili 13 pobeda. Posle dužeg vremena nastupali su i u Kupu Srbije gde su pred njima padali na kolena beogradski Partizan i učesnici ovogodišnje Lige šampiona Niš-Put i Beograd. U 15. kolu, kuglaši Kraljeva su na svojoj kuglani na atletskom stadionu ubedljivo savladali Čair iz Niša rezultatom 3236:2803 (8:0). Ulazak u najviši rang takmičenja igrači su proslavili sa Milovanom Milovanovićem, čovekom koji je pritekao u pomoć kuglaškom klubu Kraljevo kada mu je bilo najteže i koji će i dalje biti jedan od najjačih oslonaca. Ivan Trošić, letošnje pojačanje iz Trstenika i najbolji igrač poslednje utakmice nam prenosi svoje utiske:
- Odluka da dođem u Kraljevo prošlog leta je definitivno najbolja u mojoj dosadašnjoj karijeri. Igrači su me fenomenalno prihvatili, svi se odlično slažemo i funkcionišemo kao jedna porodica. Verovatno da je ta dobra atmosfera u timu ključ naših pobeda ove sezone. Srećan sam i ponosan što sam bio u prilici da doprinesem ovom istorijskom uspehu kuglaškog kluba Kraljevo.

Do kraja prvenstva kuglaši Kraljeva će gostovati u Pančevu ekipi Železničara, zatim ih očekuje derbi sa gradskim rivalom Ibrom i u poslednjem kolu biće gosti ekipi Smedereva. I pored toga što su već obezbedili prvo mesto, nastavljaju sa napornim treninzima jer ne žele da prekidaju pobednički niz do kraja.

Na kraju, ostalo je još samo jedno pitanje koje čeka odgovor: Gde će ovi uspešni momci u sledećoj sezoni dočekivati najbolje kuglaške ekipe ove države? Već je poznato da kuglana na atletskom stadionu ne ispunjava uslove za takmičenje u najvišem rangu, a za njenu adaptaciju je neophodno oko 2 miliona dinara. Koliko smo čuli, stvari su se pomerile sa mrtve tačke ali je rešenje ovog problema još uvek u magli. Apelujemo na gradske vlasti da pronađu potreban novac i sačuvaju ovaj sport u gradu na Ibru. Ekipa koja sa ponosom nosi ime grada i reprezentuje ga na najbolji mogući način to svakako zaslužuje.