XS
SM
MD
LG

Kiša omela početak priprema Naise

Na prvom ovosezonskom okupljanju niške Naise bilo 16 rukometašica, a prvi trening pomerilo je nevreme. Jedno novo ime na prozivci, čekaju se još tri igračice.

Kiša je sprečila niške rukometašice da danas odrade prvi trening i to na keju i teretani na otvorenom. Igračice je prvo pozdravio novi predsednik kluba Dragoslav Pavlović.

naisa-pocetak-priprema.jpg
Rukometašice, stručni štab i uprava Naise u dobroj atmosferi pred početak; foto: Stefan Komadinić

Odlučili smo da počnemo jedno novo poglavlje u pedesetogodišnjoj istoriji kluba. Prošle su ovde generacije igrača, trenera i mladih ljudi koji su postali dobri ljudi. Pred nama je da ovo nasleđe nastavimo, održimo i unapredimo - istakao je Pavlović.

Novo lice među Naisinim igračicama je Katarina Radović, dosadašnja rukometašica Jagodine.

Kasnimo malo, trebalo je ranije i da tražimo pojačanja. Plan je da dovedemo još dva pojačanja, golmana i pivota. Ima prostora da skockamo ekipu - istakao je Svetislav Jovanović, trener Naise.

Naisa će, kao i prošle godine, pripreme obaviti u Nišu. U planu su i pripremne utakmice, a primarni cilj u sezoni koja počinje 12. septembra je opstanak, navodi Jovanović.

Sistem takmičenja je drugačiji, 4 ekipe igra plej-of i doigravanje za titulu, a preostalih 6 za opstanak. Naš cilj je da uđemo među prve 4 ekipe i borimo se za prvo mesto - istakao je Jovanović.

Naise će, uz borbu u domaćem šampionatu, igrati i drugo kolo EHF kupa čime je jedini niški predstavnik u kolektivnom sportu u Evropi.

Na prozivci 16 igračica

Prvom treningu prisustvovale su golmani Milena Petković i Jovana Jevtović, zatim Anastazija Đoković, Marija Filipović, Maja Veljković, Aleksandra Stefanović, Hristina Nedeljković, Olivera Nikolić, Katarina Tanasković, Jovana Zdravković, Katarina Radović, Nikolija Karalić, Natalija Mitrović, Kristina Marković, Teodora Vučković i Teodora Veličković.

Teodora Zdravković kasni na prozivku zbog obaveza sa reprezentacijom, a Aleksandra Pešić je inostranstvu i priključiće se sutra.

Iako je igračica Naise, na prozivci nije bilo Marije Petrović koja je tražila ispisnicu. Ona je tužila klub. Svako ima pravo da naplati svoje potraživanje i to poštujem. Kako bude dosudila Arbitražna komisija, tako ćemo postupiti - kazao je Pavlović.

Ako Petrovićeva dobije tužbu, da bi je neki klub angažovao moraće da plati 2.500 evra po njenoj sezoni u Naisi, što je ukupno 10.000 evra obeštećenja. U slučaju da ne dobije raskid ugovora, niški tim ima prava da traži koliko želi obeštećenje.