XS
SM
MD
LG
13.02.2010 N.Pavlović

Izabrani kolektivi i sportisti godine u Smederevskoj Palanci

Opštinski centar za razvoj sporta i amaterizma u sportu, organizovao je tradicionalnu manifestaciju, Izbor sportiste 2009. godine u Smederevskoj Palanci.
U ženskoj konkurenciji, priznanje najbolje pripalo je Maji Karić, orijentirki Jasenice, prvakinji Srbije i učesnici Evropskog prvenstva. Kod muškaraca, to laskavo priznanje pripalo je Veljku Spasojeviću, najboljem igraču malog fudbala u okolini i najzaslužnijem za postignute rezultate KMF Partenon, ekipi kojoj je nedostajao samo bod da se plasira u Prvu ligu. Fudbalski klub Jasenica 1911, proglašen je za najbolji sportski kolektiv. Konstantan uspon ova ekipa beleži, od kada se našla na budžetu opštine i od kada je njen pedesednik, Radoslav Milojičić. Prošle godine su ostvarili cilj, povratak u zonsku ligu, a sada ambiciozno jurišaju na plasman u Srpsku ligu. Istovremeno, za najboljeg trenera proglašen je Jovan Damjanović, mladi šef struke ovog kluba. Najagilniji sportski radnik je Čeda Slijepčević, alfa i omega u ŽRK Mladost. Nagrada za životno delo u oblasti sporta pripala je Radmili Koceić, nekadašnjoj rukometašici, košarkašici i atletičarki. Najtalentovanije i najuspešnije mlade sportske nade su, Sofija Milićević rukometašica Mladosti i kadetska reprezentativka i fudbaler škole fudbala Perica Ognjenović, a sada kapiten petlića beogradskog Partizana, devetogodišnji Todor Radojević. Specijalna priznanja pripala su ženskoj rukometnoj ekipi osnovne škole Radmila Šišković iz Smederevske Palanake, za rezultate u školskom sportu,
Orjentiring klubu Jasenica, za organizaciju Evropskog prvenstva na Kopaoniku i Mesnoj zajednici Glibovac, za organizaciju Seoskih olimpijskih igara Srbije.