XS
SM
MD
LG

Miloš Josimov, prvotimac Donjeg Srema, otvorio dušu

 

Idemo dalje

 

 

   Poraz Donjeg Srema na svom terenu protiv Napretka značio je i selidbu u Prvu ligu. Kako sve ovo “preživljava” Miloš Josimov, jedan od najsikusnijih prvotimaca pećinačkog kluba.

   - Poraz i sva dešavanja u Subotici su negativno uticali na sve nas u klubu i nismo uspeli da se dignemo za utakmicu protiv Napretka - ističe Joske - Imali smo šansu da pobedom produžimo nadu za opstankom u Superligi, ali prokockali smo i tu poslednju slamku spasa. Pobeda Kruševljana je čista kao suza, a mi smo morali tu utakmicu da odigramo sa više žara, energije i borbenosti. Pravili smo i neverovatne, početničke greške. Mnogo je razloga zašto smo izgubili sve što nas je krasilo i zašto smo naprasno zaboravili da igramo fudbal. Ipak i pored svega smo profesionalci i morali smo sve zaboraviti kad izadjemo na teren. Nismo bili psihički jaki i ispali smo iz Superlige. Previše turbulencija tokom sezone nas je koštalo.

   Kako dalje?

   - Profesionalci smo i moramo maksimalno odraditi i tu poslednju utakmicu - nastavlja Josimov - Iako meč u Novom Pazaru nema takmičarski značaj ni za jednu ekipu uvek je lepo osetiti atmosferu na tom stadionu. Svakako da je teško pronaći motiv kada si već u provaliji, ali moramo pre svega osvetlati svoje obraze i predstaviti se u što boljem svetlu. I drugi klubovi su ispadali pa se vraćali, tako da ne treba tragično da se shvati sve ovo . Sve je to sastavni deo fudbala i života. Ipak ovo je više pitanje za rukovodstvo kluba šta dalje!? Sve zavisi od njih. Što se mene lično tiče, jako teško sam podneo ovaj neuspeh. Proživeo sam fantastične trenutke u ovom klubu, tu sam od pocetka stvaranja ovog projekta, od 4.lige. Navikao sam samo na uspehe, ali eto svemu dodje kraj. Nadam se da su srećni svi kojima je smetao Donji Srem u Superligi! Kroz razgovore sa rukovodstvom kluba rešiću i svoj status. Možda je vreme da se okrenem i drugim stvarima u zivotu. Navikao sam iskreno da pričam. Nadam se samo da će Donji Srem izvući pouke iz svega i pojačan u svim strukturama kluba izaći jači iz svega ovoga. Što se mene lično tiče - nema predaje. Fudbal je moja ljubav i pokušaću i ja da izadjem jači.

 

 

Miloš Josimov