XS
SM
MD
LG

Šah: Povratak Loznice u Srpsku ligu

Završeno je prvenstvo u Prvoj šahovskoj ligi Mačvanskog okruga. Prema očekivanjima, najkvalitetniji sastav ekipa Loznice nadmoćno je osvojila prvo mesto sa maksimalnim učinkom jer je sve mečeve rešila u svoju korist. Drugo mesto na tabeli zauzela je ekipa Granita iz Radalja. U plejofu ove dve ekipe su odigrale još jedan meč u kojem je Loznica ponovo bila bolja i slavila rezultatom 3,5:2,5. Posle ove pobede i jednogodišnje pauze lozničani se vraćaju u srpskoligaško društvo, a Radalju ostaje da sačeka novo prvenstvo i potraži novu šansu.

U poslednjem kolu postignuti su sledeći rezultati:
Loznica – Koceljeva 4:2, Lojanice – Mladost  3:3, Krupanjski ŠK – Napredak 2:4, Sveti Ilija – Granit 3,5: 2;5 i Drina – Sava 4,5:1,5.
 
Konačna tabela:

1.    Loznica 27
2.    Granit 19
3.    Lojanice 14
4.    Krupanjski ŠK 14
5.    Drina 12
6.    Mladost 11
7.    Koceljeva 10
8.    Sveti Ilija 8
9.    Napredak 8
10.    Sava 6
 
Sve pohvale za plasman na tabeli zaslužuju Lojanice i Krupanjski ŠK koji se, uključujući Drinu iz Ljubovije i naravno Granit ubrajaju u favorite za visok plasman u narednom prvenstvu. Plasman ostalih ekipa je uglavnom očekivan. Ligu napušta ŠK Sava (Mrđenovac) kao poslednje plasirana ekipa. Opstanak su prokockali porazima u poslednja dva kola od Svetog Ilije kao domaćini i na gostovanju u Ljuboviji.