XS
SM
MD
LG
16.10.2009 Ivana Cvetković

Jelena Janković i Ginisovi rekorderi

Postavljanje mozaika u Beogradskoj areni sastavljenog od 137.264 fotografija osmeha, Srbija je zajedno sa pokretačem akcije najpoznatijim žvakaćim gumama Orbit obeležila obaranje Ginisovog rekorda.
Svečanost postavljanja mozaika svojim prisustvom uveličala je i naša najbolja teniserka Jelena Janković, koja je ujedno i ambasadorka osmeha Wrigley kompanije u ovoj akciji.
U kampanji “Mi sakupljamo osmehe, treba nam i tvoj”, građani Srbije su u periodu od 1. marta do 20. septembra 2009. godine sakupljali “nasmejane “ fotografije od kojih je sačinjen najveći mozaik osmeha na svetu koji zauzima 930 kvadratnih metara. Sakupivši 23.271 fotografija više i pravljenjem mozaika većeg za 70 metara kvadratnih, Srbija je oborila i rekord koji je prošle godine postavljen u Birmingemu u Velikoj Britaniji. 
Brojne „nasmejane“ fotografije učesnici su slali na sajt tvojosmeh.com, ili poštom, a više od 80 hiljada fotografija skupile su „patrole“ tokom leta na Zemunskom keju i Adi, družeći se sa sugrađanima i beležeći njihove osmehe. Smešeći se i družeći sa Orbitom, građani Srbije slali su svoje ili fotografije svojih najbližih i tako je sakupljen magični broj fotografija koji je Srbiji doneo pobedu!

Teniserka Jelena Jankovć poznata kako po svojoj igri tako i po osmehu kaže da je bila veoma motivisana da učestvuje u Orbitovoj akciji  i pokaže svetu da se u Srbiju događaju jako lepe stvari i da imamo mnogo toga čime možemo da se pohvalimo.
- Stalno sam pratila na internetu kako se broj fotografija povećava i bila sam srećna što sam i ja motivisala ljude da i oni svi uđu u Ginisovu knjigu rekorda sa svojim osmesima. Osmeh je deo mene i moje ličnosti. Do sada je bio moj zaštitni znak, a sada, kada smo oborili rekord biće i zaštitni znak Srbije. Za mene je to što sam pomogla Srbiji da uđe u Ginisovu knjigu rekorda važna stvar, jer ću sada moći da kažem da je moja zemlja poznata ne samo po tenisu, već i po najvećem broju osmeha na svetu i ja sam bila deo toga – kaže Jelena Janković.

Prisutnima se u ime Wrigley kompanije obratio i Dragan Svilanović, senior filed force manager: 
- Naša JJ je svojim učestvovanjem dala poseban značaj ovoj kampanji, jer je ličnim primerom pokazala kako doći do uspeha i navela građane da se uključe i da oborimo Ginisov rekord u sklapanju foto mozaika. Zadatak nije bio nimalno lagan, ali smo uspeli.
Nagrade su podeljene, dobitnici su osvojili nagrade, a mi evo danas stojimo ovde nakon završetka velike akcije, gledamo ovo remek delo svih nas i ne možemo sakriti koliko smo srećni da smo uspeli!
Cela Srbija uz pomoć Orbita uz osmeh slavi još jednu pobedu!
Orbit žvake su poznate u svetu po tome što žvakanjem Orbita nakon jela, u situacijama kad nemamo pri ruci zubnu četkicu, sprečavamo nastajanje karijesa. Kad su nam zubi lepi i zdravi više se smejemo, imamo više samopouzdanja i opušteniji smo.